Каква е актуалната политическа обстановка?

Ситуацията в българската политическа система към момента:

Първата политическа сила ГЕРБ панически се опитва да не получи подкрепа за собственото си правителство утре. Причината – такъв кабинет ще е тежко зависим от ДПС, а Пеевски така или иначе си има негови купени хора сред депутатите на ГЕРБ. Заплахата ГЕРБ да стане патерица на ДПС става все по-голяма.

Втората сила ДПС на свой ред се цепи от скандали и вътрешни борби между еничарите и турците вътре в нея. Тепърва Доган ще прави своите ходове, но има реална възможност ДПС да се разцепи на турско и еничарско крило. Вече един депутат напусна групата им, предстои и други да го сторят.

Третата сила ППДБ е катун от разбити авари. В момента са 4 фракции, не си говорят и заплахата групата да се разцепи е съвсем реална.

Петата сила БСП също се цепи, вече има 1 изключен депутат, а процесите продължават. При директен сблъсък на лобитата вътре в партията не е изключено да се разцепи цялата група и БСП да остане без официално парламентарно представителство.

Шестата сила ИТН е под постоянното подозрение, че е патерица на ДПС. Тук отцепници няма, засега, но и потенциал за растеж няма.

Седмата сила Величие е пълен разпад. Срамните сцени на нападащи се помежду си сводници, лихвари, сектантски гурута, фараони, милиционери, доносници и обикновени шизофреници предизвикаха пълното омерзение и погнуса на измамените избиратели на първата в историята ни политическа пирамида. Американските проекти като цяло стават с все по-кратък срок на годност.
Извън парламента няма нищо, с изключение на загряващия край тъч линията следващ американски проект МЕЧ, чиято цел е да доизлъже оцелелите вярващи в сектата Величие.

Единствената стабилна и стояща здраво и непоколебимо като скала политическа организация, е Възраждане. Ние не се страхуваме да управляваме. Готови сме да носим отговорност. Не променяме възгледите си вече години наред. Не лъжем избирателите си.
Спазваме обещанията си и продължаваме неуморно работата си в защита на българските национални интереси.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *