За българското знаме

българското знаме

Знаете ли кой е „автор“ на българското знаме? Това е учителката Стилияна Параскевова от българското училище в стария български град Браила (днес, за съжаление, в Румъния). Дори и да не го знаете обаче би трябвало негово копие да има във всеки български музей, или поне снимката му да бъде сложена в учебниците ни по история. Това обаче не е така. А не е така заради надписа, който учителката избродира на него – „Съ Божията воля и съ силата славнаго русскаго царя Александра II-го Напред!“. Сега разбрахте защо това знаме-светиня липсва в нашите учебници, нали?

Бъдете уверени, че само неграмотността и забележителната вродена тъпота на родните евроатлантически пишман демократи ни спасява от следващата им инициатива да премахнат и знамето ни. Просто не знаят какво пише на първообраза му. Ако знаеха, след националният ни празник 3 март, това щеше да е следващата им цел за премахване.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *