Аман от аврупско лицемерие

Със своята политика европейските страни на практика вкараха Турция в Европейския съюз.

Европейците са загрижени, заради политиката на официална София при даването на българско гражданство. Страните-членки на ЕС обвиняват България, че е много либерална при даването на паспорти в региона. Това се казва в материал на радио Дойче веле в програмата за Македония. „Полицай стои в центъра на София, пред вратата на МВР и чете на глас имената на онези, които могат да влязат вътре за последна проверка. Стотина хора, свити от студ, чакат да чуят името си”, коментира радиото и цитира 24-годишен македонски гражданин, който заявява, че взимал паспорт заради по-добра перспектива.  „В Париж, Берлин и Виена все по-често се чуват критики по адрес на София, че доста лесно раздава гражданства”, коментира Дойче веле. Материалът е озаглавен „България „тайно” разширява ЕС”.

И аз съм загрижен. Германия за последните 20 години даде паспорти на повече от 4 млн, а според някои специалисти дори на 5 млн турци и кюрди (ако броим и децата им, родени в Германия). Франция, на която все повече приляга определението Северен Алжир, превърна повече от 6 млн араби и негри във французи. Великобритания натурализира милиони пакистанци, индийци и разбира се негри от бившите си колонии. В белгийската столица Брюксел най-популярното име при новородените е Мохамед. В Амстердам е приключение да видиш бял човек по улиците, макар че всички тъмнокожи „холандци“ са с паспорти на нидерландското кралство. Та и аз съм загрижен. Даже направо съм притеснен. Защото Париж, Берлин и Виена се напълниха с джамии. Защото Париж, Берлин и Виена превърнаха Европа, превърнаха моят континент, в антипод на това, което аз разбирам като европейска цивилизация. Защото Париж, Берлин и Виена превърнаха Европа в Аврупа (пак Европа, само че на турски).

Всяко лято стотици хиляди турци и кюрди, извинявайте, стотици хиляди немци, французи, холандци, австрийци и белгийци минават през България за да посетят роднините си в Анадола. Ако това са европейските граждани, много моля, давайте да се замислим какво правим в Европейския съюз. Тази година организирахме подписка и събрахме повече от 330 000 подписа с искане за провеждане на референдум против членството на Турция в ЕС. Само че като гледам керваните всяко лято се питам дали Турция вече не е влязла, пък ние не сме разбрали? Да не стане като с българите от Македония, които прогонени от гърците през 1923 г. пристигнали в България като бежанци и били настанени в едно българско гъркоманско село. Местните ги посрещнали на гръцки и нашите изпаднали в шок. „Бе ние от вас бегаме, а пак вас найдахме“, това казали изстрадалите българи от Македония. Нищо чудно скоро, както е тръгнало, в Париж, Берлин и Виена да ни посрещат с „Хош гелдин, булгарлар“. А ние да се чудим каква я мислихме, пък тя каква стана.

Та хайде, ако обичате, оправете си вашия режим на раздаване на паспорти. Имам предвид Париж, Берлин и Виена. И не се кахърете (да ви го кажа на турски, че да ме разберете) за нас. Ние сме дали има-няма 50 000 паспорта. Вие – 20 милиона. Ай сиктир и аман от аврупско лицемерие…

Сподели поста:

Свързани статии

9 коментара на “Аман от аврупско лицемерие”

 1. А, не съм съгласна че съм лицемерна.Сега пък това.Вече се разпищолих от всякъде бе хора…мерника ми се повреди отсмяна намишените.Очичките ми се кръстосаха- а де! а цели се -кьорав

 2. FELDMARSCHALL

  Аз пък питам какво прави България в ЕС и кой ни натика там ? Трябваше да има референдум дали българите искат страната ни да влезе в ЕС, какъвто имаше в Норвегия и там хората казаха – НЕ. И въпреки че са извън ЕС никой не ги е изолирал (с каквото заплашваха нас), а стандарта им на живот е по-висок от поне половината страни членки на ЕС!
  У нас народа не се пита за нищо, винаги други решават съдбините ни…докога ще я караме така не знам.
  Трябва да се проведе референдум дали България да излезе от ЕС, което е единствения изход предвид кръвопийните такси, които плащаме само за да сме членове на този еврейски съюз.

 3. Европейския съюз не е е еврейски и не е проблема в таксите. Проблема е, че направихме прекалено много компромиси за да влезем и продължаваме да ги правим, въпреки че вече сме вътре. Проблема е, че България е вече четвърта година в ЕС, а продължава да се държи като кандидат-член. Проблема е в комплексарщината на родните политици.

 4. Много се радвам на вашите ВМРО инициативи ,винаги носят заряд…както и да е.
  От мене едно предложение към вас,на место да чистите градинки и да садите цветя (което е малко пролетарско) то вземете и започнете да си организирате четите ,че много български села страдат отново от башибозук-цигани и турци ,които завземат без право и без проблема селата.

 5. Организираме се. Но сами не можем, а и е редно да се опитаме да накараме държавата, нашата държава, да вкара ред все пак. Ако не стане обаче, ясно е какво ни очаква…

 6. Раковски

  Бенковски, яхвай белия кон и се явявай на Пиротска 5, там ще те чака четата, с която ще браниш селата от башибузука.

 7. Аман Раковски, ти си заптие което иска да ме натика в зандана. Нема да дойда :))) .А ти продалжавай да садиш цветя ако не достанеш званието пролетар то поне ще станеш Дете на Цветята!

 8. FELDMARSCHALL

  Костадине, самия факт че искаме да сме в някакъв „съюз“ с надеждата от там да ни оправят говори много зле за нас българите. България може да бъде самостоятелна и независима държава без да се обвързва с подобни структури като ЕС, да не говорим че в този съюз именно малките държави са най-ощетени.
  Вече дадох пример с Норвегия и там хората си живеят много добре.

 9. Прав си. Включително и за Норвегия. Само има една подробност – България вече е вътре и трябва да се постараем да направим така, че да използваме максимално потенциала на организацията. Защото това членство вече си го платихме пребогато. Ако имаме управляващи, които не се държат като последните комплексари, страната ни може да бъде един от лидерите в Европейския съюз. И това няма нищо общо с оправянето отвън. Ако не си помогнеш сам, няма да ти помогне и Господ. А за това че малките държави са ощетени мога да споря. Още повече, че България не е малка държава.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *