Бивша република България

12003217_856519771104551_267524831622241613_nПо предложение на Министерството на отбраната правителството на страната ще разглежда възможността чужди военни самолети да пазят въздушните граници на България. До тази безпрецедентна ситуация се стигна, след като в продължение на два мандата от управлението на ГЕРБ и един частичен на БСП и ДПС не бяха предприети никакви мерки за спасяване на българската военна авиация. Нещо повече – през последната година колониалната администрация у нас направи и невъзможното, за да унищожи остатъците от българските Военновъздушни сили. Сагата с ремонта на МиГ-овете, която беше с предизвестен край, само доказа за пореден път тежката, робска зависимост на България от САЩ. България нямала възможност да купи нови изтребители, но нямало и да ремонтира старите си в Русия, защото това било въпрос на външнополитически избор, според американския гражданин Даниел Митов, който по съвместителство е и външен министър на бившата българска държава.

Нека да обобщим – изправено пред избора да има военни самолети, ремонтирани в Русия, и да няма никакви и чужда авиация да кръстосва българското небе, правителството реши второто. Очевидно българските ВВС ще бъдат ликвидирани. Това, между другото, не е прецедент. Само преди 5 години първото правителство на ГЕРБ ликвидира българския военен подводен флот. България, която изобрети военната авиация, която беше петата държава в света с подводен флот, вече няма да разполага нито с едното, нито с другото. Всичко това налага въпроса – а докъде ще стигнат? Дали ще ликвидират напълно и Сухопътните войски?

Българската войска, само допреди четвърт век най-мощната военна сила в европейския Югоизток, се превърна в нещо, за което се говори само в минало време. България никога в своята 1300 годишна история не е имала период, в който други войски да са я бранили. Никога. В Конституцията ни е записано, че българските въоръжени сили са гарант за независимостта и териториалната цялост на страната. Това вече не отговоря на истината. Нещо повече – на наша територия има чужди военни бази, които са с почти екстериториален статут. Там българските закони не важат. Това обаче не е прецедент в историята ни. По време на турското нашествие, когато турците поставят българските феодални държави под васална зависимост, в българските крепости са настанени турски гарнизони. Е? Да виждате разликата между турските войски през 14 век и американските през 21 век? Ако имахме армия наистина, досега да се е събрал военен съд и цялото правителство да е разстреляно за национално предателство. Но да спрем да мечтаем и да се върнем към реалността.

Предстои да ни пазят чужди самолети. Не е ясно обаче какви – турски, гръцки? С оглед на тенденцията за самоунищожаването на страната и армията ни вероятно предстои да ни пазят и чужди сухопътни сили.

Сещам се как навремето се подигравахме на Македония, че имала един хеликоптер и два самолета. Май ще се окаже, че Бивша югославска република Македония има два пъти повече самолети от нас, а ние лека-полека сме на път да се превърнем в Бивша република България.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

11 коментара на “Бивша република България”

 1. Борислав Савчовски

  А защо „след“? Все още (а вече сме към края на 2015) България членува в НАТО.

 2. Като махнеш и админиктрацията, ето ти 15000 армия. А 60000 полиция.Така излиза, че не пазим държавата, а се пазим от хората в нея.

 3. За какъв дявол ни е тази армия?! Сигурността ни е гарантирана от НАТО. Изненадан съм да видя, че били 26хил., толкова много!!! 2-3 хиляди ни стигат за мисии. Другите хрантутници трябва да ги издържаме с нашите данъци.
  Сравнението с 89-та година е много некоректно, тогава поддържахме голяма армия, която трябваше да удържи 2-3 часа нападение от Турция, докато дойдат руснаците. Изобщо жалка работа

 4. Николай

  Сухопътните войски отдавна са ликвидирани. Останала е една бригада мобилна лека пехота за поддържащи мисии зад граница. В България няма сили, способни да водят пълномащабни бойни действия. Тя би била бърза и лесна плякча не само за враждебно държавно формирование, но и за средно голяма терористична организация.
  Това предопределя че нашата външна политика ще бъде беззъба, безгръбначна и „безрезервно подкрепяща“.

 5. Костадин

  Един от коментиращите пише, че 2-3000 души ни били стигали като армия. Друг му се възхищава. Оставям тези коментари за да се вижда колко зле е Блъгария и защо умира толкова бързо.

 6. Имаме силна армия от генерали, адмирали, полковници и капитани с рангове по принципа „Много вожд малко индианец“. Въздушните генерали са повече от годните самолети, адмиралите от корабите. Още Джани Родари е разбрал преимуществата на такава армия справка „Приключенията на Лукчо“.

 7. Огромната армия над 100 000 харчеше над 30% от БВП на България, изтощаваше сериозно икономиката и има голям дял в неплатежоспособността през 1989г. Съкращенията бяха неизбежни макар, че можеше да не бъдат толкова драстични. За сравнение примерно Израел харчи около 8% от БВП при положение, че е постоянно във война Южна Корея има още по-нисък процент военни разходи и също воюва на практика постоянно.

  1. Костадин

   Абсолютно неверен факт. Какви 30%, откъде го измислихте това? Дори по време на войните за национално обединение не сме харчили толкова много от БВП, чувате ли се какво говорите?

   1. Десислав Димитров

    Страшно е какви малоумници има само. Нали виждаш какво мислят.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *