Кой превръща България в Булгаристан?

Преди няколко дни турският президент Реджеп Ердоган направи изявление, с което за пореден път отправи териториални претенции към България, като включи Кърджали в „духовните граници на Турция“. От страна на официалната българска държавна власт първоначално не последва реакция. Едва на следващия ден след скандала от Министерството на външните работи излезе кратка и изключително скопена позиция, която почти се извинява на Турция заради претенциите ѝ към нас. Особено интересна позиция зае зам.-мин.-председателят Валери Симеонов, който каза, че Ердоган „говори с такива по-меки, духовни понятия“ и веднага след това заподозря, че всъщност думите на турския президент са предварително координирани с… Русия. И толкоз – две реакции, от които едната всъщност е насочена срещу Русия.

Същевременно от десетина дни, когато от България си замина руския патриарх Кирил, върви координирана антируска кампания по всички централни медии. Поводът – изказаното от патриарха огорчение от подмяната на историята и неглижирането на ролята на Русия в освобождението на България от турско робство. Нищо ново, ние българите си го знаем, фалшификацията на историята ни не е от вчера, но когато това се каза от високопоставен представител на руското общество, то даде знак на американските медии в страната (които са 90% от всички) да започнат мощна кампания за обругаването на Русия. Грантаджийската публицистика се обиди много от думите „ние сме за историческата истина и тази истина сме я завоювали с кръвта си“ и въобще не спомена за направеното историческо признание на патриарха,  че „без българското православие нямаше да има и руско православие“. Накрая в парламента се заговори дори за създаването на специална комисия, която да „разследва поведението на руския патриарх в България“.

Като теглим чертата няколко дни по-късно се оказва, че за българските държавни власти и за „българските“ медии огорчението на един руски патриарх от дългогодишната подмяна на историята и приноса на неговата страна към историята на нашата е скандал и огромна заплаха за България, докато поредната директна заплаха на турския президент към териториалната ни цялост е едва ли не приятелска закачка между стари другарчета. Сега да задам логичния въпрос – как се нарича такова държавно образувание като нашето? Държава, колония, територия? Кой управлява България? Турците или американците? Защото определено не сме ние, българите. И докога ще търпим това отношение към нашия народ от страна на управляващия продажен антибългарски и античовешки „елит“? В крайна сметка той успешно превърна България в Булгаристан, духовен вилает на Турция.

А ако искате да разберете как се чувства един високопоставен представител на Русия, когато слуша как се подменя историята на страната му, няма да ви е трудно. Всички българи знаем, че България единствена в света по време на Втората световна война спасява своите евреи. Да, обаче през последните 20 години върви един процес на постепенно отричане на този факт. Първо се започна с обвиненията към страната ни за екстрадирането на близо 12 000 евреи от Беломорска Тракия и Вардарска Македония през 1943 г. После се отхвърли решаващата роля на цар Борис III и неговият берелеф беше изхвърлен от Българската гора в Йерусалим с решение на израелските власти. След това започнаха да се откриват нови „доказателства“ за издевателствата на българите над евреите и за това как сме ги ползвали едва ли не като роби в трудовите лагери. В крайна сметка целта е да се принизи ролята на България и българите в едно от най-достойните ни хуманитарни дела, които сме извършили като народ. Това не променя отношението на повечето евреи в Израел към нас, които остават дълбоко благодарни на страната ни, и е факт, че горепосочените факти са дело на малка групичка от антибългарски настроени личности, но огорчението е голямо. Мисля, че не е нужно да си български патриарх, за да разбереш как се е чувствал руския му колега в напълно аналогичната ситуация.

Та така. 140 години след освобождението от турско робство „българските“ медии и „българските“ държавни власти се изплюха за пореден път в лицето на българския народ и неговата национална памет, докато удобно слагаха наколенките за посрещането на турския президент на 26 март във Варна (все още в България). Отново стана болезнено ясно, че нашият народ няма по-голям враг в момента от своя продажен „елит“. Само от нас българите зависи докога ще търпим новото си робство и кога ще потърсим сметка за престъпленията на управляващия в момента гербаджийско-патриотичен режим.

п. п. и все пак да не забравя да отбележа – Източна Тракия е българска, в нея живеят повече от 300 000 българи-мюсюлмани, а старите български градове Одрин, Лозенград, Малък Самоков, Павлово, Люлебургас, Виза, Бунархисар, Ковчас, Кешан и още десетки други села продължават да говорят на български. Те са български от VII в. насам, прадедите на днешните турци все още грабят козите на китайците покрай Великата китайска стена. Толкова по въпроса за естествените, реалните историческите и душевните граници.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

12 коментара на “Кой превръща България в Булгаристан?”

 1. Цвятко Чардаков

  Горчиво , горчиво г-н Костадинов. Защо в главата на никого от така наречените ни „първенци“ не идва мисълта , че изречението „Без българското православие нямаше да има руско православие“ , изречено от патриарх Кирил , е послание на Руския Президент до Българските управляващи /та Патриарха е пратеник на Президента/ и че това е подадена ръка от Президента на най-мощната и братска нам страна. А преди два-три дни , след като вцепени Света с обявяване на ново поколение непобедимо оръжие , той/ г-н Путин/. направи изказване , че да , войната е лошо нещо , както за всички народи , така и за Руския , „Но за какво ми е мир , ако я няма Русия?“ Не се ли сещаме , че Русия ще я има въпреки всичко и дори въпреки България , която те считат за братска страна и чиито принос за духовното и цивилизационно развитие на страната си , така благосклонно признават. И благосклонно са готови да ни простят идиотщините…….Няма ли да се опомним…..

 2. Диана Гаднева

  Поздравления за статията, Г-н Костадинов! Отдава Ви се да пишете, продължавайте да го правите със същата увереност и родолюбие, защото ни е време за Възраждане!

 3. Приятел на България

  1. Сътрудничество с другите подложени на асимилация и лишени от права национални малцинства (албанците от Прешевска долина, румънците от Тимошки район) и т.н.
  2. Щом има автономна сръбска област в Босня и Херцеговина (Република Сръбска) защо да няма и автономна област на българите, албанците и т.н. в Сърбия?
  3. Използване на териториалния спор между Словения и Хърватия като прецедент за присъединяване на Западните Покрайнини към България. Иначе вето към членството на Сърбия в ЕС.
  Други национално-полезни неща за българските малцинства:
  1. В Молдова българите да получат териториално-етническа автономия, по образец на вече съществуваща (от дълги години, по-точно от 1994 г.) Гагаузия, а тази автономна област на българите да има право за незвисимост при евентуалното (и много вероятно) „обединение“ на Молдова с Румъния (тоест поглъщане на Молдова от Румъния). Тази бъдеща независима българска държава да бъде след това обект на размяна на територии между по-голямата вече Руъмния и България, Румъния да отстъпи на България територия в Северна Добруджа, където тараклийските и другите молдовски българи да се преместят и която да бъде равна по площ на бившата независима Тараклия.
  2. Пропаганда в Сърбия за връщане на сърбизираните българи от Пиротско (поне те) към своите български корени.
  3. Пропаганда в Турция за връщане на тамошните помаци към българщината.
  4. Пропаганда в НАТО срещу Турция, направена заедно с Гърция:
  – защо Турция има право да купи оръжия от врага на НАТО, Русия без никакво наказание (например изключване от НАТО)? Турците вече са направили това, правят и атомна централа с руска технология.
  – защо на Турция й се позволява да продължи да окупира част от независимата държава Кипър (членка на НАТО и ЕС)?
  – защо на Турция й се позволява да нахлува в независимата държава Сирия?
  – защо турците провокират непрекъснато гръцката военна авиация, уж съюзническа?
  – защо на Ердоган му се позволява постоянно да изкаже териториални претенции към много други държави без наказание (например пълно прекратяване на преговорите за членството на Турция в ЕС)? Засегнати са не само балкански държави, а и Грузия и Армения, може би и Азербаиджан (при по-старите му изказвания)
  и т.н.
  Относно сайта justitiarul.ro :
  Откъде знам че това е сайт на румънски разузнавач или агент на румънска тайна служба?
  Преди време имаше на този сайт статия, посветена на фамозния румънски Анти-корупционен Директорат (ДНА). В нея пишеше че Делян Пэвски бил собственик на Канал 3, българска телевизия, бил турчин (доколкото знам той е помак) и други интересни неща. Понастоящем обаче тази статия я няма повече на сайта. Изтрита е. Опитвах се дори и чрез Internet Archive – Wayback Machine (http://archive.org/web/) да я намеря но не можах. Тези подробни информации за българската политика само агент на чужди тайни служби може да ги има (в случая румънските).

 4. Приятел на България

  http://www.novinite.com/articles/140056/Turkey+Apologizes+for+School+Map+%27Invading%27+Bulgarian+Lands

  According to the authors of the school text, Batumi is a historical Turkish town, now located in Georgia, the news agency „Kavkzakiy Uzel“ reported, informing that the Foreign Affairs Ministry of Georgia is going to check the matter.

  Явно турците нямат нужда от безсилни християнски помощници като грузините в своята борба срещу арменците. По-добре би било арменците и грузините да се разберат но почти сигурно няма да го направят.
  Явно е че турците нямат нужда и от румънците като съюзници против България, също по много причини: румънците имат твърде малка войска (в сравнение с турската), християни са, много лошо са третирали мюсюлманските си малцинства (турци, татари и мюсюлмански цигани) не само в Южна Добруджа а и в Северна и т.н. Така че по-добре би било ако Румъния би изоставила своите териториални претенции към България но очевидно е че няма да го направи.
  Не знам защо Румъния няма териториални претенции към Сърбия, като се има предвид че румънците се смятат за единствените наследници на траките, а сръбската част на Банат, Пиротско и околностите на Лесковац (на местен български торлашки диалект Лесковъц, не Лесковец/Лясковец) са били населени с траки. Това че румънците нямат общо с траките, нито по език, нито пе генетика не спира румънците да продължат да имат териториални претенции към всичките територии на бивша Велика Румъния (които понастоящем принадлежат на България, Украйна и Молдова) ПЛЮС Приднестровието. Румънците са по-славяни от българите (по генетика).

 5. Приятел на България

  Много се съмнявам че албанците, босняците и азерите искат отново да бъдат под турско иго.

 6. Приятел на България

  https://twitter.com/factsbalkan/status/853268044449284097

  Погледнете тази карта и ще видите че цялото днешно южно българско крайбрежие беше гръцко поне преди 1878 г. Освен гърцки имаше и много турци, така че българи почти нямаше. А това бяха (и още са) автохтонни гърци с хилядолетна продължителност а не както в така наречената Егейска Македония къдете наистина имаше през 1912-1913 г. автохтонно българско население (с изключение на крайбрежието и полуострова Халкидики където пак гърците бяха изконни) но продължителността на българската автохтонност е с хиляди години по-кратка от гръцката. Всъщност автохтонията няма значение или релевантност защото славяни са откраднали „Егейска Македония“ от гърците и са ги славизирали/българизирали и така станаха изконно население на почти цяла тази гръцка територия. Това не може да е, няма как да е и не е историческо право за вас спрямо „Егейска Македония“. Гърците са изгонили по-голямата част от тамошните българи но за съжаление там са останали да живеят още славяни. Много от тях обаче са с гръцко самоопределение, други са с „македонско“ и други са с българско.

  1. Костадин

   Пълни глупости. Ако бяхте чели малко повече, щяхте да знаете, че гърците изчезват като народ още през средните векове, а днешните „гърци“ са потомци на гръкоезични кападокийци, караманлии, лидийци, карийци, ликийци, християнизирани араби и прочие близкоизточна паплач. Доводите ви увисват, г-н Тодоров.

   1. Приятел на България

    Разбира се че гърците са изчезнали през средновековието. Повече няма гръцки народ: само на някои от нас ни се струва че има гърци. Няма и евреи защото повечето от тях изглеждат европейски а не арабски (тоест истински семитски). Няма и ирландци понеже те изглеждат като англичани. Само велши има които много се различават от англичаните. И т.н.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *