България – троянския кон на Турция в ЕС

Господарят и слугата. Няма нужда да уточнявам кой кой е, нали?

Реджеп Тайип Ердоган положи клетва като първия пряко избран президент на Република Турция, съобщи ДПА. Събитието бе придружено с топовни салюти. Пищната церемония, наподобяваща на моменти не иногурация на президент, а коронация на султан, се състоя в присъствието на представители от 75 страни, от тях 19 президенти, сред които е и българският държавен глава Росен Плевнелиев, 14 премиери, четирима председатели на парламенти, както и много министри от различни страни, включително арменският външен министър Едуард Налбандян, делегация от САЩ и руският парламентарен шеф Сергей Наришкин.

С какво нашият президент е блестял толкова много на церемонията, че е споменат изрично не само от тази, но и от почти всички международни агенции? Ами с това, че беше единственият държавен глава на страна от Европейския съюз. Държавите от ЕС дипломатично бойкотираха пищното събитие, за което можем да сме сигурни, че е имало неофициална договорка между тях. Плевнелиев обаче отиде, с което, образно казано, наруши европейската омерта. Кое беше това, което даде кураж на известния с пълната липса на характер български президент?

Не е трудно да се досетим. България е на практика управлявана от Турция. Пряко или косвено, чрез петата си колона у нас (ДПС и НПСД), чрез вече наближаващите половин милион гласоподаватели с турско гражданство, и най-вече чрез мощната си икономическа инвазия, осигурила солидно турско присъствие на всички нива от политическото, икономическото и общественото устройство на страната. Дори и в международен план партията на Ердоган привлече на своя страна още двама от българските евродепутати (освен тези от ДПС) от коалицията на България без цензура и ВМРО, които влязоха в групата на европейските консерватори, където членува и Партията на справедливостта и развитието.  Така че нямаше как Плевнелиев да не отиде в Анкара за да засвидетелства вярност на своя сюзерен.

България, както се говореше когато влязохме в ЕС през 2007 г., можела да стане троянски кон на Русия. Прогнозата се сбъдна наполовина. Очевидно наистина сме троянски кон. Но на Турция.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

1 коментар на “България – троянския кон на Турция в ЕС”

  1. но Митре Турунджов

    Вижте колко много е щастлив българския „президент“- слуга, пред неговия господар, турския некоронован султан Едроган. Срам и позор Гн „президент“, къде ти е мъжкото ти достойнство?. По начина по който действаш ни показваш че си един обикновен МУХЛЬО! и се чудя кой те постави на тази най висока държавна длъжнос?, С жалкото ти поведение ме караш да се страмувам да се нарека БЪЛГАРИН. До кога такива невежи типове ще управляват нашата мила родина???

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *