Не знам защо, но всяка година с наближаването на великденските празници се активизират всякакви секти. По Коледа не се обаждат, но наближи ли най-светлия християнски празник, особено за източно-православните, куцо, кьораво и сакато го удря на проповеди. Като най-активни трябва да отбележим „Свидетели на Йехова“. Което е много странно, защото от тяхна гледна точка на Великден нищо особено не се е случило. Просто е умрял един човек. Е, твърдят, че е най-великия, но все пак – човек. И което е още по-странно, гледат да кажат на всички за своята гледна точка. При което хич не се притесняват, че за около 87% от населението на България на Великден никой не е умирал, а е възкръснал, и при това възкръсналият не е човек, а бог, или още по-точно – богочовек.

Нормално беше цялата тази небивала активност да предизвика определени реакции. Нормално е – всяко действие среща равно по сила и обратно по посока противодействие. Закон на физиката е, но напълно приложим и в обществените науки. Вчера в Бургас тълпа гневни граждани нахлуха в местния „храм“ (или както там се нарича сектантското сборище), изкъртиха вратата и понабиха някои от пасторите. Първоначално излезе информация, че едва ли не пасторите берат душа, но после се оказа, че всъщност не е точно така. Полицията се намесва решително и една част от протестиращите са прибрани, а почти всички са принудени да пишат обяснения.

Каква е първоначалната реакция? Изцяло просектантска. Йеховистите са представени като жертви, а протестиращите като свирепи вандали и побойници. И никой не обръща внимание на простичкия факт, че за първи път сектата е поставена в положение, в което тя поставя жертвите си. На страх. Как така никой не се сети да пита многобройните жертви на „свидетелите“ за разбитите им животи, семейства и съдби? Как така никой не се запита откъде идват финансовите потоци за издръжката на луксозните коли на пасторите и скъпите сгради-храмове? Как така никой не се постави на мястото на истинските жертви – пострадалите от сектата? Вместо това се набляга на факта, че протеста не бил организиран с разрешение от полицията. То и сектата унищожава човешки животи без разрешение от полицията, но никой не пита, нали?

Цялата сектантофилия се вихри покрай хора, които за нищо на света не биха живели в съседство със сектантски храм, но за сметка на това горещо осъждащи вандалското поведение на протестиращите бургазлии. Как ли биха реагирали, ако децата им станат членове на сектата, не знам и не им го пожелавам, но съм сигурен, че за пореден път наблюдавам действието на поговорката „на чужд гръб и сто тояги са малко.“ Знам друго. Днес ми се обадиха няколко човека, които са пострадали от сектата. И те изразиха задоволството си от това, което се е случило в Бургас. Дошло е време разделно за нас българите и или ще се преборим с препятствията пред нас или ще паднем победени. Но ако ще падаме, поне да не падаме без бой. Барем пред децата ни един ден да не ни е срам, че сме загубили България мирно и тихо…

Сподели поста:

Свързани статии

Разпад на ППДБ

Разпад на ППДБ

Слушам по новините как партия „Средна европейска класа“ напуснала коалиция ППДБ. Това е втората напуснала партия след „Зелено течение“, която

Прочети повече

35 коментара на “Време разделно”

 1. Стоян Ангелов

  Браво на бургазлии! Браво на ВМРО! Крайно време е да показваме твърдо и категорично отношението си към опасните и неприятните за народа ни явления!

 2. Mислех, да ти пиша специален имейл по повода за да разбера какво мислиш относно действията на привържениците на твоята партия, защото честно казано не вярвах да напишеш статия по въпроса. Смисъл такъв, въпросните действия са нещо от което би трябвало да потънеш в земята от срам, а не да се хвалиш. За щастие и за да не сме голословни има заснето видео, което съвсем ясно показва как стоят нещата ето и шокиращите кадри:

  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/04/18/kakvo-se-sluchi-pri-svidetelite-na-iehova-18.116546

  Сега искам някой с ръка на сърцето да ми каже, че одобрява действията на тези хора. България нека не забравяме е правова страна и това би следвало да бъде защитевано от всяка една законна политическа партия. И докато „Свидетелите на Йехова“ не нарушават по никакъв начин конституцията на страната, ръководството на ВМРО Бургас очевидно според исказването на техния лидер застава зад лумпените и побойниците и подкрепя извършването на едно престъпление. Същото прави и автора на тази статия. Съжелявам Костадине, но мението ти за тази религиозна общност си е лично твое. Ако ти и други хора смятате, че те по някакъв начин представляват обществена заплаха, можете да се опитате да го докажете и да бъдат поставени извън закона. Иначе всеки има право да вярва и да проповядва каквото си иска. Все пак в България все още има свобода на вероизповеданията. И със сигурност начинът на решаване на изразяване на позиция в една демократична и правова страна, не е с побоища.

 3. Андрей, само преди месец спечелихме едно дело, което сектата беше завела срещу нас в Комисията за защита от дискриминация. Сега мислим да ги съдим за клевета и набедяване. Но не това е важното. Десетки и стотици са примерите за антисоциалното и противозаконно поведение на сектата. А държавата не прави нищо, за да помогне на жертвите. Навремето имаше една пирамида – Пауър нет. Изгоряха хиляди българи, но пак нищо не се направи, защото по документи всички те доброволно са се отказали от парите си. След множество безплодни жалби да полиция и пркуратура накрая един отчаян и разорен мъж пръсна главата на боса на пирамидата, слбед което се самоуби. Това ли трябва да се случи и сега? Знаеш ли колко такива отчаяни и с унищожени от сектата животи хора познавам? И знаеш ли те какво са ми казвали че искат да сторят? Само страхът ги е спирал, както и убежденията на другите, вкл. и от мен, че така не трябва да се прави. Е, като не трябва така, как? И докога ще се търпи? Недай си боже някой твой близък да се замеси, тогава сам ще разбереш за какво става въпрос. Но разбира се всички вие първо осъждате, а после мислите. Наистина на чужд гръб и сто тояги са много…

 4. Някак си съвсем случайно познавам едно момиче, което е свидетел на Йехова. Но, както и да е идеята ми не е да защитавам или да осъждам въпросната секта. До колкото ми е известно те съществуват законно и в други държави по света не само в България. Което отново ни навежда на въпроса, че ако имаше някакви сериозни основания да се смята, че те (Йеховистите) са заплаха за обществото е щяло да бъдат поставени извън закона навсякъде по света. Не мисля, че футболните хулигани ще спасят България.

 5. Със сигурност футболните хулигани няма да спасят България. Но кой? Държавата е в период на полуразпад, законите не се спазват, а както е добре известно едно беззаконие ражда друго беззаконие. Йеховистите са забранени в доста държави по света, вкл. в съседна Гърция и Турция. А и в България до преди 10 години бяха забранени, след което ни осъдиха в Страсбург и ги регистрирахме. Което не е особено постижение все пак – само който не е съдил България там, само той не я е осъдил.

 6. Няколко коментара:

  1. Нагло е да нарушите елементарните правила при организиране на обществени мероприятия! Иска се разрешение, иска се присъствието на полицията. ВМРО – БНД е партия, която акцентира на спазването на законите и на налагането на еднакви правила за всички. В случая влизате в ролята на хора, които не спазват обществените правила. А да се обяснява как някой случайно си е забравил да пише до полицията е нелепо и смешно! Предвид това, което се вижда на записите, е повече от ясно, че вашите хора са знаели какво се готви. Пред полицията лумпените нямаше да могат безнаказано да раздават юмручно правосъдие. От това позицията Ви по въпроса олеква.

  2. ВМРО – БНД пряко се ангажира с организацията на събитието. Имаше прес информация преди митинга, в която ВМРО фигурираше на първо място сред организаторите. Имаше статия във сайта на ВМРО, която сега е свалена. Защо беше свалена тази статия на 18-ти април сутринта? За да не Ви замесват? Вие вече сте замесени! Защото утре побойниците ще гласуват за Вас или други популисти – „патриоти.“ Вие достатъчно сте се замесили чрез Георги Дракалиев. Опитите да се оттегли от ролята на организатор нямат тежест: „Ми имаше една група в интернет и ние решихме да се присъединим… „. Звучи малко… жалко. Особено на фона на историята, с която ВМРО се пъчи днес.

  3. А по въпроса какви са „Свидетели на Йехова“ Вие не сте последната и най-меродавна инстанция! Те били секта, пък Вий, „патриотите“, сте праведни душици…
  Повръща ми се, като слушам охранени „патриоти“ от ВМРО и Атака да се кълнат, че защитават светата православна вяра. Ние, православните, сега сме във Велики пости. Сега човек не само че не яде блажно, но търси смирение и се въздържа от всякакви грешни помисли и действия. А събитията в Бургас са много, ама много грешни! И дори член от ВМРО да не е ударил лично йеховист, присъствието Ви там, виковете Ви, пропити с омраза, целият бас, който допуснахте да се излее, тотално и безвъзврaтно Ви компрометират като вярващи християни!

  Дано Бог Ви прости!

 7. Вие, православните?!? Докато постите мислите ли за вашите братя, които са жертви на сектата? Или ако те не постят, значи не са ви братя? Когато сектата направи храм във задния ви двор, пак ли ще постите? Срам за вас и за вашето отношение, заради позиция като вашата България е заплашена от изчезване. Защото докато потопа ни залива, вие ще постите…

  Да се надяваме, че Бог си знае работата и въпреки всичко ще ни спаси. Нас, българите.

 8. Господа защитници: ДА НАПРАВИМ КАКТО Е КАЗАНО В БИБЛИЯТА ,ДА ИМ ПОДАДЕМ И ДРУГАТА БУЗА.МНОГО Е ЛЕСНО ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ БИТИТЕ,НО Я ДА ВИ ПИТАМ КОЙ ЗАЩИТАВА ИЗЛЪГАНИТЕ . ЗАЩО МИСЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗКАРВАТ ТАКИВА СЕКТИ И ОЩЕ ПО-ЛОШО КРАЙНИ МЮСЮЛМАНСКИ СЕКТИ. КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ АКО / ДА НЕ ДАВА БОГ / ЗАПОЧНАТ ДА НИ СЕ СЛУЧВАТ АТЕНТАТИТЕ ОТ САЩ И ЗАПАДНА ЕВРОПА . ТЕ НАЛИ СА МНОГО ДЕМОКРАТИЧНИ,А КАКВО СЕ СЛУЧВА? ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИМ НА ПО-КАТОЛИЦИ ОТ ПАПАТА,ХАЙДЕ ДА СИ ПОДРЕДИМ КОШАРАТА ДО КАТО ОЩЕ СЕ КАЗВА БЪЛГАРИЯ.

 9. Г-н Костадинов, отговорът Ви илюстрира две ясни тенденции:

  Първо, опростенческото мислене, характерно за повечето български политици, включително за тези от ВМРО-БНД. То е много добре работещо, когато говорите на партийно събрание или като Волен Сидеров заемате патетични пози. То обаче не е достатъчно, за да изложете аргументиран я рационален отговор. Поставих Ви три точки и Вие просто заметохте опашка, небрежно ги подминахте, за да ни натресете поредната доза популистко лаладжийство.

  Второ, опитвате да прехвърлите проблема от болната на здравата глава. АЗ съм избирател и имам правото да оценявам политическите фигури, включително Вас. Имам правото да Ви задавам въпроси и да правя коментари, които може да не Ви устройват. ВИЕ сте политикът – не е Ваша работа да ме оценявате и да размахвате пръст към избирателите. (не че особено се трогнах от патетичното „Срам за вас“… Просто си помислих: „намерил се кой д ами го каже“) Като политик, наред с друг задачи, Вие имате и тази мисия: да изграждате политическата култура на обществото. ВМРО се проваля в това, особено последните 10 години. И затова ще направя още един коментар, лично към Вас: имах доста положително мнение за личността Ви, заради младостта Ви и заради някои ефектни, макар и неефективни дейности относно българските общности зад граница. За съжаление, сега се убеждавам, че и Вие сте носител на много типичните за ВМРО-БНД синдроми на политическа демагогия, обществена безотговорност и повърхностно, опростенческо, едноизмерно мислене. Това е. Свикавайте с коментари, които нараняват нарцитичната Ви самоперцепция на честен патриот и национално отговорен политик 🙂

  А сега ще продължа с коментарите, на които така и не отговорихте по същество:

  1. Аз се питам защо и как така полицията в Бургас не е уведомена за публичното събитие на 17.04.2011г.? Георги Дракалиев е в политиката от години, на всичкото отгоре е общински съветник. Аз Ви предлагам версия: Вашите приятели са знаели, или поне са очаквали да има погром и затова не са спазили нормативната уредба. Вие не коментирате 🙂

  2. Аз се питам защо ВМРО не поема отговорността за събитието? Ден преди „протеста“ в бургаски сайт имаше анонс, в който ВМРО-БНД беше посочена на първо място като организатор. На сайта на ВМРО-БНД имаше статия за „протеста“, която обаче на 18 април беше изтрита, няма я в архива. Защо? Вие не коментирате 🙂

  3. Разяснявам Ви основни принципи на православието, а Вие сте недоволен. Защо тогава пишете за онези 87% от населението и за „източно-православните“? Прочее последният израз е грешка, която само невеж във верските въпроси би допуснал. Ние сме православни, а не източно-православни.
  А като пиша „ние, православните“, аз включвам и Вас в това число. И само Ви напомням какви са нашите задължения по принцип, но особено през Великите пости. А Вие сам се делите от нас с изказването „Вие, православните“. Ако толкова Вие е грижа за православието, спазвайте основните му принципи. Не подкрепяйте лумпените! Не защитавайте насилниците в Бургас! Не си измивайте ръцете от отговорността, която носите като политици! И намерете богословски аргументи, с които да сразите религиозната доктрина на „Свидетели на Йехова“!

  А това, че „Свидетели на Йехова“ били много малко в сравнение с останалите 87%, но били свръх активни пропагандатори, няма значение. Като всички граждани, те имат конституционното право на мирни събирания, на свободно проповядване и на духовен живот, включително да вярват в нещо, което мнозинството не приема. Ето например Вашата партия е непопулярна, незначителна, разцепена и малобройна – един маргинален политически субект. Това, че 98-99% от обществото не са Ваши фенове и не Ви подкрепят обаче не е основание да Ви пребият, нали?

 10. Значи аз, по вашата логика не мога да ви давам оценка, защото съм политик? Вие да не сте обществен обвинител, г-н Станков? Колкото вие имате право да давате оценки, толкова имам и аз, свиквайте с това. И ако за вас това, което съм изрекъл по ваш адрес е патетична поза, си е ваш проблем. Каквото ми е на душа, това ми е на уста. Очевидно е вашето желание да се разграничите от вашия (нашия) народ и също така е очевидно колко малко го познавате и тачите. Заради такива хора като вас страната ни няма бъдеще, г-н Станков, свиквайте с такива оценки.
  За въпросите.
  1. Дракалиев не е общински съветник, а за подобно мероприятие разрешение не е нужно. Четете ЗМСМА, ако знаете какво означава това. И си пишете домашното преди да размахвате назидателно пръст.
  2. ВМРО се присъедини към организиран във фейсбук протест и го рекламира на сайта си. Ние рекламираме и други кампании, които подкрепяме, но не ги организираме. Просто се включваме. Правите ли разлика, или бяхте твърде изнемощял от постите?
  3. Вие ми разяснявате основни принципи на православието? Боже господи! Човек, който прави разлика между православни и източно-православни, ми обяснява принципи на православието. Знаете ли какво означава католик? Явно не, щом пишете глупости.
  4. Винаги съм се гнусял от интернет-мислители с афинитет към дървената философия. Още повече когато са антибългари. Сигурно не съм само аз, който мисли така, така че свиквайте с подобни оценки.

 11. Акт за страхливост, защо не говорите с нас и да видим колко нейните лидери са ви казвам, момчета за всичко, за живота, този живот е само morte.Não има нещо много по-голяма, отколкото техните лидери, а не декларира това в Библията.
  Хитлер веднъж се опита да сложи край на Свидетелите на Йехова „в Германия, просто да не се убива нашите колеги, за да се защити в несъстоятелност идеология според това, което казва Библията. Аз съм свидетел на Йехова в Бразилия и все още говори за Господ.

 12. Г-н Костадинов, не публикувахте последния ми коментар по темата. От една страна, не ми е чудно, защото нямахте аргументи да ме оборите. От друга страна, чудно ми е, защото инак се надувате, че сте диалогичен политик, зер, блог сте си направили… Разбира се, по-лесно е да се дрънка като радио, без някой да опонира.

  Както и да е. Предполагам, че в момента в добра патриотична компания похапвате и пийвате, както се полага на имен ден.

  Няма да ви досаждам много. Само ще Ви напомня, че вчера на метри от централата на ВМРО, вашите опоненти на патриотичния спектър от Атака Ви направиха показано. Вие от ВМРО-БНД и един скандал не можете да спретнете както трябва. Слаба ракия сте, г-н Костадинов, и Вие, и партията Ви.

  Честит имен ден и наздраве!

  1. Г-н Станков, не публикувах последния ви коментар, защото беше груб, вулгарен и просташки. Бих се радвал, ако дойдете при мен, в централата, и тук да ми кажете каквото имате да казвате. Очевидно знаете къде е. Тогава ще мога да ви отговоря така, както смятам че заслужавате. Впрочем дори и в този си коментар си позволявате да обиждате, но както и да е. По принцип е безсмислено да се пише с хора като вас, затова още веднъж ще си повторя поканата и ви чакам да си говорим на живо. Ще обсъдим и слабата ракия, и всичко друго, което ви тормози.

 13. Г-н Костадинов, много обичате да разобличавате „хора като мен“. Ако смятате, че коментарът ми има грубо или вулгарно съдържание, просто можехте да го публикувате и да попитате читателите си дали според тях е така. Обратно – Вие цензурирахте неудобния коментар и сега представяте само Вашата гледна точка.

  Вие смятате, че коментарът ми е груб и просташки. Аз твърдя, че във Вашата социокултурна среда (ВМРО-БНД) това е често използван език.
  Все пак, не съм псувал, нали така? Просто отговорих и на 4-те точки от Вашия коментар по-горе. Какво да направя, като не харесвате отговорите ми?

  А Вие, ако сте с толкова праведна и чувствителна натура, защо ме наричате „анибългарин“ или „дървен философ“? Познавате ли ме? Знаете ли какво съм правил през съзнателния си живот? От къде имате толкова знание за живота и хората, че от два коментара лепите етикети? Не знаете какво значи „католик“, но иначе знаете, че съм национален предател. 🙂

  Вие ме каните в централата на ВМРО, за да сме си кажели не знам какво… Смешно – не искате да общувате с „хора като мен“, а ме каните 🙂 Право да Ви кажа, не ми се влиза в централата на партията Ви заради задушаващия мирис на мухъл, на застояло. А и не знам какво има да прави един честен човек на „Пиритска“ 5. Вие сте партийната номенклатира, Вие си ходете там.

  Но Вие сте винаги добре дошъл в моя град – Хасково. Имаме йеховисти 🙂

  П.П. А по предния ми коментар: „Атака“ наистина се справиха по-добре от Вас! И това е голям проблем за Вашата партия. Защото единственият Ви шанс да оцелеете след две години е за пореден път да продадете името „ВМРО“ на поредната безпринципна коалиция.

  1. Г-н Станков, как откъде знаете каква е миризмата на пиротска, като не сте идвал? Медиум ли сте? Знам, че сте от Хасково, и затова ми е странно защо пишете за черничево, където както разбрах, ходите доста рядко. Може би ви липсва чувство за общност, може би имате лични проблеми и ги избивате в интернет? Няма да е лошо да се обърнете към психиатър или психолог, разбрах, че ще ви е от полза. Впрочем, след като не искате да дойдете при мен, аз ще дойда при вас, г-н Станков. И без това скоро трябва да ходя към Димитровград, ще отскоча и до Хасково. Обичам да говоря с хората очи в очи, и ще се радвам да ми повторите всичко, което изплюхте в блога ми. За да мога да ви отговоря така, както смятам че заслужавате.

 14. Петър Иванов

  Прочетох дискусията внимателно и искам да Ви кажа г-н Костадинов , както и да се мъчите неможете да опровергаете Станков ,защото той просто е прав.Вие всячески избягвате отговорите и лепите епитети. Последния Ви ехиден коментар пак прескача добрия тон и обижда индиректно. Нещо в повече намекна за други аргументи в спора(не вербални разбирасе)
  Какво не Ви харесва в коментарите???

  1.Откровенната простотия в която се замесихте.ПИТАМ ВИ ОТ КОГА ХОРАТА НА ВМРО-БНД СИ КРИЯТ ЛИЦАТА?????? сигурно има за какво,но това е запазена марка на скинарите и прочие нацисти и псевдопатриоти.

  2.За партията -колко кметове и общински съветници имате(депутати нямате то е ясно)???? моля само да избройте тези който са излезнали на избори като ВМРО а не като учасници в листата на ГЕРБ например

  3.за безпринципната Ви политика-моля обяснете ЗАЩО НАЙ-НАПРЕД ЦЕЛУВАХТЕ КОВАЧКИ А ПОСЛЕ Я.ЯНЕВ при това не като коалиция ??????
  Аз съм от Димитровград и съм свидетел как вашия лидер Каракачанов и Ковачки пооплюха Я.Янев като маргинал и пионка(става въпрос за евро изборите) а после хоп заедно с него.

  4.за сегашната Ви политика ами опитахте се да се залепите за ТВ СКАТ след развода им с БОЛЕН Сидеров(не е грешка ,той си е БОЛЕН) обаче ти ви изпързаляха и си направиха партия.Опита да привлечете внимание с тази глупост(сектантите) даде обратен ефект,Господари на ефира Ви съсипаха, а те са доста гледано предаване.Сега какво ???? Не ви е виновен Станков нито Аз

 15. Г-н Костадинов, анализите са Ви слабо място. Не се пънете да ме анализирате – глупаво е човек да се заема с дела, по-големи от възможностите му.

  По-добре се фокусирайте върху темата за йеховистите, защото така и не дадохте обяснение на читателите си как така вашият лидер в Бургас е създал Фейсбук събитието, което лично Вие заявихте, че „само“ сте подкрепили. (Важте за справка коментара си от 21 април, точка втора).

  Като ми обясните това дребно несъответстие, обяснете ми и защо все пак не е спазен уведомителният режим от страна на организатора (Георги Дракалив, както става ясно от Фейсбук http://www.facebook.com/event.php?eid=108109635940321 ).

  Пишете ми, като ще идвате. Ако е в удобно за мен време, ще поговорим. Интересни са ми перверзните Ви фантазии какво заслужавам. Защо не споделите?

 16. Петър Иванов

  Г-н Костадинов вече втори ден коментара ми чака вашето одобрение ,това ЦЕНЗУРА ли е ???????

 17. Г-н Иванов, защо си мислите, че по цял ден седя пред компютъра? Когато имам време, гледам блога и отговарям, недейте да нервничите:) Съвсем накратко ще ви отговоря на въпросите. Първо, мнението ви случая в Бургас като простотия си е ваше лично, не го натрапвайте. Второ, хората не си крият лицата, съвсем ясно им се виждат и поради тази причина всички до един са писали обяснения вече. Не бъркайте качулките с маски. Трето, макар че не ми е ясно защо намесвате неща, нямащи нищо общо с темата – да, правени са грешни ходове, така е, но за тях трябва да пишете на Красимир Каракачанов, а не на мен. Аз съм зам.-председател от времето след всички тези ходове, освен това и аз не съм ги одобрявал така или иначе. Четвърто, моля да не злоупотребявате отново. Нито ние сме се залепили за СКАТ, нито те са ни изпързаляли. И преди, и сега си сътрудничим много добре, но явно този тип взаимоотношения между равни не се харесват много в нашето общество, където всеки вижда прилепвания и изпързаляния. И накрая – защо си мислите, че сме искали да привлечем внимание, за бога, та ние правим акции срещу йеховистите от години? Въобще, като не харесвате ВМРО или мен, защо въобще се занимавате да пишете на блога ми? Пишете ми за Господари на ефира че ни били съсипали. С какво точно, защото аз не съм го гледал, та да ми обясните как сме съсипани, пък още не сме разбрали. А, за малко да забравя – броят на общинските ни съветници е 147. Проверете в сайта на ЦИК и старите данни от 2007 г., и ако може друг път да не ме ползвате като бюро справки за нещо, което сам може да видите.
  За преждеговорившия – какво трябва да видя във фейсбук? Че Жоро е написал, че го подкрепя заедно с фенклубове и т. н., и че призовава хората на митинг? Че и аз подкрепям каузи във фейсбук, както и призовавам за подкрепа на тези каузи, но не ги организирам? Жалко е, че се налага да обяснява елементарни неща на елементарни хора, защото съм сигурен, че пак няма да разберете, пак ще решите, че сте ме разбил или нещо друго подобно. Зачитайки се в горните ви коментари, откривам как роптаете защо не сме искали разрешение, а после незнайно как режимът стана уведомиелен, пак според вас. Т. е. говорите за две различни неща, което показва сериозни психически проблеми. Но все пак – и в този случай не е нужно да се уведомява полицията, понеже не е било предвидено да се събират много хора. Може би когато се уговоряте за среща с познат някъде на публично място вие уведомявате полицията, но нормалните хора не правят така. Така че не налагайте вашите стандарти, а четете ЗМСМА. Ако знаете какво е разбира се. И последно. Като идвам, нито ще ви се обадя, нито ще ви питам дали ви е удобно. Вие питате ли ме предварително, като плюете, пардон, пищете на моята страница?

 18. Г-н Костадинов, за Вашето поведение народът е казал „държи се като ощипана мома.“

  Прочетете си Закона за събранията, митингите и манифестациите:

  Чл. 8. (1) (Изм. – ДВ, бр. 24 от 2010 г.) За свикване на събрание или на митинг на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват кмета на общината, на чиято територия ще се проведе, като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга.

  (2) В неотложни случаи за събранието или митинга на открито уведомлението по предходната алинея може да се направи в еднодневен срок.

  Чл. 9. (1) Организаторите на събранието или митинга вземат необходимите мерки за осигуряване на реда при провеждането му.

  Чл. 10. (1) (Изм. – ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Събранието или митингът се ръководи от организаторите, подписали уведомлението по чл. 8, ал. 1.

  (2) (Изм. – ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Участниците в събранието или митинга са длъжни да спазват указанията на организаторите по ал. 1 за запазване на реда.

  (3) От събранието или митинга се отстраняват лицата, които с поведението си пречат за провеждането му, грубо нарушават обществения ред, както и лицата, посочени в чл. 6, ал. 1.

  –––––
  Ако отново отворите страницата във Фейсбук (http://www.facebook.com/event.php?eid=108109635940321), ще откриете три факта:

  1. Събитието е озаглавено „Протестен митинг срещу сектата Свидетели на Йехова“. Г-н Костадинов, МИТИНГ, нали така? Хайде сега да видим кой го организира!

  2. На 21 април Вие заявихте „ВМРО се присъедини към организиран във фейсбук протест и го рекламира на сайта си. Ние рекламираме и други кампании, които подкрепяме, но не ги организираме.“ Както Вие го представяте, едва ли не протестът във Фейсбук се самоорганизирал, а Вашите съпартийци само го подкрепили. Това е долна неистина! Този митинг е организиран във Фейсбук именно от Вашия областен лидер г-н Дракалиев. В текста ясно е посочено кой организира митинга. Измежду организациите, които призовават гражданите на митинг, на първо място е посочена ВМРО-БНД. Знаете ли, че единствено създателят на Фейсбук-събитие може да пише текста на инфо-то?

  Лично Вие може да подкрепяте каквито си искате каузи във Фейсбук. Важното е кой ги създава! Защото този, който реши да прави митинг, освен да набира хора във Фейсбук, е длъжен да уведоми кмета. И да се погрижи за реда. Поне Законът казва така, който Вие по принцип уважавате, но май не четете.

  3. Вие твърдите, че на митинга „не е било предвидено да се събират много хора.“ Това е долна неистина! Фейсбук събитията се създават точно за да съберат много хора. 54 души са потвърдили присъствието си. Това според Вас малко хора ли са? Пък дори и 10 души да е имало на митинга, Законът, който цитирах по-горе, ясно разпорежда: има уведомителен режим.

  ––
  Да, по-горе писах за разрешителен режим. Но аз коригирам грешките си – затова в следващ коментар написах, че режимът е уведомителен. Сега дори Ви цитирам закона, за да имате информация за бъдещи случаи.
  ––––
  Съжалявам, че изродихте дискусията от принципна в такава на личностна основа. Аз не Ви плюя, но обичам истината, а не политическото лицемерие. Конкретно за Вас наистина имах положително мнение преди да се уверя как замитате с опашка истините и предлагате патетично звучащи полуистини, както и откровени лъжи, а вече и обиди (в частност твърдението за „сериозни психически отклонения“. ) Ще прескоча тази обида, защото Вие нямате нито професионалната квалификация, нито ерудицията да диагностицирате психическия статус на хората.

  Вие сте просто партийна номенклатура. Невзрачна, при това. ВМРО-БНД явно се е изчерпала откъм човешки ресурси, щом е опряла до Вас. Вдигайте шум, крещете, бийте тъпана на скодоумието… Друго и не можете, вие от ВМРО-БНД. А, да, освен тъпана, вероятно понякога можете да биете и хора.

  Затова Ви казвам, г-н Костадинов, че от Вашата централа вони на мухъл! Ще се разбере, когато дойдете в Хасково, защото градът ни ще се разсмърди!

 19. Е този коментар няма да го изтрия, за да няма пак спекулации как съм скрил благородната истина. Видно е от езика, който е използван, как говори и мисли Георги Станков. Затова ще ти отговоря както заслужаваш, като се видим разбира се. Винаги съм се мотивирал изключително силно от нападките на отрепките. Но ще разбереш повече като дойда.
  Що се отнася до закона, аз ти посочих ЗМСМА, който ти наистина явно не знаеш какво означава. Чети повече, ако можеш да четеш, защото ми омръзна да ти обяснявам елементарни неща.

 20. Г-н Костадинов, и да искам, няма да успея да падна на Вашето ниво.
  Нито ще Ви говоря на „ти“, нито ще Ви нарека „отрепка.“ Не е необходимо. Повече от ясен сте ми.

  Отделих Ви достатъчно време и възнамерявам да го не правя повече.

 21. Петър Иванов

  Г-н Костодинов ,единстнвения който нервничи и обижда сте Вие и като прегледах резултатите от местните избори 2007 явно има за какво.
  Вие изрекохте една ЛЪЖА , че имате 147 съветника. Къде ги видяхте и пребройхте????????????????????????????на партийно събрание ли??????????? резултатите на ЦИК сочат друго , като самостоятелно участие имате 22 съветника и 6869 гласа предимно в малките общини .
  Банско-4съветници-751гласа
  Приморско-1-233
  М.Търново-4-589
  Долна Баня -2-234
  Пордим -2-396
  Троян-3-1371
  В.Търново-2-1446
  Суворово-2-584
  Силистра-2-1265
  От участието ви в коалиций в които се споменава името ВМРО-БНД още евентуални 24 съветника с приблизително 9044 гласа
  Созопол-заедно с НДСВ,ДСБ,ЗНС-общо3съветника-1466гласа-ваш да е 1-400гласа
  Камено-заедно с 5др партий-общо 5съветника-1236-ваш да е 1-300гл.
  Бр.Даскалови-заедно с 4др партий-общо 2съветника-402-??????–0
  Кюстендил-заедно с НДСВ-общо 4съв-1900гл-ваши 2-850
  Перник-заедно с ГЕРБ-общо 4съв-3106гл-ваш 1-500гл.
  Брезник-заеднос 4др партий-3съв.-597гл-ваш да е 1-150гл
  Плевен-заедно с ЗНС-1съв-1089-ваш ????–0
  Левски-заедно с ДСБ и ЗНС-7съв.-2942гл-ваши да са 2-600
  Искър-заеднос соц демокр-3съв 626гл-ваш да е 1-220гл.
  Габрово-заедно с 4др партий-5съв-2163гл-ваш да е 1-400гл.
  Севлиево-заедно с 4 др партий-3съв-1244-ваш да е 1-400гл
  Трявна-с 2др партий-5съв-1394-ваши нека са 3-850гл
  Златарица-заедно с НДСВи СДС-3съв-415гл-ваш да е1-130гл.
  Русе-заедно със ССД и Гергьовден-4съв-3395гл-ваши нека са 2-1600гл
  (нали лидера е от там)
  Сливо поле-заедно с БСП и 3др партий-7съв-2534-ваш 1-300гл
  Две могили-заедно с Атака и 3 др партий-3съв-844гл-ваш ???? айде 1-250гл
  Антоново-заеднос 3др партий-2съв.-535гл ваш да е 1-260гл.
  Кубрат-заедно с ГЕРБ и 6 др партий-5съв.-2375гл.-ваш???-0
  Аксаково-заедно с ГЕРБ и 6 др партий-10съв.-3606-ваш да е 1-360гл.
  Д.Чифлик-заедно с СДС+3др партий-3съв.-648гл-ваш да е 1-224гл.
  Добричка-заедно с Атака-2съв.-893гл-ваш??? айде 1-430гл.
  Ген Тошево-заедно с ГЕРБ и 6 др партий-5съв-2155гл аде да имате 1-420гл.въпреки че ????
  Алфатар-заедно с ГЕРБ+8др партий-2съв-310гл-ваши естествено-0
  Когато фактите говорят всички мълчат.

  Сега за качулките ,ами то е все едно крият се ,вижте алманаха Македония,нали го поднавате добре ,там имали воевода със скрито лице ????? ,а това че несте гледали „Господари на Ефира „не означава че цяла България не го е гледала и си е формирала мнението.

  И НАКРАЯ ЗА ГРЕШКИТЕ НА КАРАКАЧАНОВ-МОЖЕ ДА СА ОТ ВРЕМЕТО ПРЕДИ ЗА СТАНЕТЕ ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ НО И ТОГАВА СТЕ БИЛИ В ПАРТИЯТА ,КАТО СТЕ БИЛИ ПРОТИВ ЗАЩО СТЕ МУ СТАНАЛИ ЗАМЕСТНИК?????????????????

  ТОЙ Е ТАМ ЗА ДА УСВОЯВА НАЕМИТЕ ОТ ПИРОТСКА 5 ЩОТО ДРУГО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЕ Е РАБОТИЛ.

  ЗА ВМРО ,ТОВА ЧЕ МИ Е НА СЪРЦЕ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ХАРЕСВАМ КАРАКАЧАНОВ И СИЕ.

  И накрая като политик след кото сте отворили своя страница би следвало да не се дразните от чуждото мнение когато то не съвпада с Вашето още повече да исползвате обидни епитети. Вие за втори път си изпускате нервите и отправяте обиди и индиректни заплахи към Станков който интелегентно и аргументирано спори с вас без да използва Вашия език.

 22. Къде видяхте обиди и индиректни заплахи, г-н Иванов? Това си е ваше тълкуване, както ваше е и тълкуването на изрази като „смърдиш на мухъл“ за форма на интелигентен и аргументиран спор от страна на Станков. Явно сте с различни представи от общоприетите. Както и да е, радвам се, че сте проверил данните от ЦИК, явно имате време да се занимавате:) Сметката ви за коалициите е доста крива. Примерно в Кубрат, Аксаково, Д. Чифлик и не само там. Имаме и още общински съветници, както и кметове (селски и общински), които бяха в други листи, където не е изписано името на ВМРО, както в София, Шумен, Нови Пазар, Каспичан и много други още. Тогава бяхме в близки отношения с ГЕРБ. За да сме съвсем коректни ще добавя, че една част от тези съветници напуснаха ВМРО след конгреса през 2009 г.
  За Станков – не предполагах, че един пробационен психолог е с толкова нежна душа:) Ще го имам предвид, когато отида в Хасково:)))

 23. Петър Иванов

  Г-н Костадинов , доколкото прочетох Станков има в предвид не лично Вас а Пиротска 5 и Каракачанов ,а вие отправихте обиди лично към него без да го познавате.

  По отношение на коалицийте -при изчисленията както се вижда съм се старал да е коректно дори съм закръглял във Ваша полза.Трите общини който подчертавате са нищожни в сравнение със цялата страна(дори и да имате там още 1-2 съветника).

  За съветниците влезли със листа на Герб-София(А.Джамбазки ,Ст.Загора който е и тн.) Моят коментар е ,че в тези общини нямате съветници . Да излязат от чужда листа означава ,че са толкова слаби(по-места), че дори не ги искат за коалиция защото в други общини при същите „добри“ отношения Герб и ВМРО са в коалиция. Означава ,че тия местни структури не им стиска за излязат на избори с името ВМРО((над 100 годишно).
  Това говори лошо особенно в София където е централата и Каракачанов и Джамбазки да не може да излезе с името си на местни избори????? извинете но епитета „Мухъл“ май ще се окаже верен колкото и да не Ви харасва.

  За господари на ефира не коментирате -предполагам ,че най-накрая сте осъзнали ефекта от жлъчните им коментари по адрес на ВМРО след Вашите необлислени действия,защото се коментира ,че ВМРО-БНД а не футболни хулигани трошат и чупят и тн. и се сетете за коментара на водещите.

  За напусналите след конгреса -ами от данните на ЦИК става ясно ,че са напуснали 2/3 от съветниците (разбирайте местните организаций) 69съветника-около 36000 гласа , при вас са останали 46съветника -16000гласа . Би следвало несменяемия от над 10 години Краракачанов дза си даде сметка ,че не е венчан за стола си (особенно ако му пука за ВМРО) ,но тъй като май му пука само за финикийските знаци ще стиска стола до последно.

 24. А вие откъде знаете, че не познавам Станков? Та той е бивш активист на ВМРО и много добре знам кой е той. Разбира се не съм му дал да разбере това и той достатъчно добре се прояви. Що се отнася до коментара ви за общите ни листи с ГЕРБ през 2007 г. тебяха продиктувани от нелошото ни сътрудничество дотогава и желанието на ГЕРБ да играе хем самостоятелно, хем с нас. Направихме компромис. За коментарите на телевизионното предаване смятам че силно преувеличавате ефекта, но това си е ваше право. Ако телевизинни предавания сваляха рейтинги досега в България щеше да има само една пратия и тя щеше да се казва „Шоуто на Слави“, примерно. За съветниците – абсолютно грешите за броя на напусналите, направете си пак сметката, че не ви излиза отново.

 25. Петър Иванов

  Г-н Костодинов ,обща листа означава да се излиза от името на две или повече партии, а във споменатите от мен случай партията е само една ГЕРБ Вие не съществувате. Както и не участвахте на парламентарните избори 2009 за това пък оня хитрец Я.Янев ви отмъкна гласовете.Срамота парламентарна партия с 5 депутата.Ковачки няма да го споменавам.

  Колкото до Станков от дискусията се вижда ,че в началото въобще не го познавате ,в последствие явно сте получили информация от някой ваш функционер .

  Колкото до това че бил БИВШ активист ,ами то май БИВШИТЕ при Каракачанов са хиляди при това явно хора с образование и интелект ,а не футболни хулиганис качулки. Напускането на хиляди може да означава само едно ,грешката не е у тях а в лидера Каракачанов .

  За съветниците ,колкото и да Ви е неприятно съм прав.Вадил съм ги от ЦИК както и вашите ,но Вие знаете че е така. Само в Пловдив са 10 със над 17 000 гласа прибавете пиринския край ,Хасково ,Враца и останалите-при това са хора който са излезли със името ВМРО на листите си. И там е имало Герб ,но не са се обезличили както в София и Ст.Загора. Сега се сещам ,че през 1997 имахте много силна студентска организация в София ,те бяха в първите редици на протестите срещу Виденов къде са те сега???????
  Не ми отговаряйте , напуснали са след като Каракачанов се договори с Костов . Е неможе всички да са криви а той прав.

 26. Тъй като май не сте прочел, ще ви го напиша отново. Първо, знам кой е Станков от години, все пак бях координатор и познавах координаторите по места, както и тези преди тях. Той обаче май не знаеше:) Второ, за всички въпроси към Каракачанов следва да се обърнете към него. И още нещо – какво общо има това с темата? Помните ли въобще за какво става въпрос по-горе, или просто така си пишете наляво-надясно?

 27. Петър Иванов

  Г-н Костадинов , пак общи фрази и избягване на конкретиката като не Ви оттърва.Вие не отговорихте на нито един вой въпрос нито оборихте моя констатация , а прехвърлихте топката на Каракачанов . Той разбира се е отговорен , но и Вие след като сте останали при него и сте приели да сте му заместник споделяте отговорноста му и трябва да отговаряте на хората като питат .

  Колкото до темата ,ами ни е сме в нея става въпрос за политическо бизсилие. Вие (ръководството на ВМРО)доведохте тази организация до там ,че да се асоциира с футболни хулигани. Никой не спори се сектантите са вредни за обществото ,но вашите действия само им наливат вода в мелницата. След случката излиза ,че те са кротки овчици нападнати от група лумпени. Това създава у населението чувсто на съпричастност към тях защото са „ЖЕРТВИ“.

  Вашето участие беше глупаво и Ви обяснявам защо;
  1Ако търсехте медийна изява трабваше мирно и културно(без бой) да потестирате пред ония бордей, като обяснавате защо сте там и каква е вредата от тази секта ,така общественото мнение щеше да е с вас. Само че как да стане това сато с вас са и футболни хулигани????? местния Ви координатор или там който е организирал участието Ви имал ли е представа какво иска да постигне с протеста????????

  2. Ако сте искали да ги смелите не ви трабват медий ,просто си ги шамарите и им обяснявате , че докато са там ще ядат бой .

  Сега за Станков , ами от това което сте писали в началото не личи да сте го познавали но както и да е .

  По въпроса за координаторите понеже ги споменахте , проблема на една партия е когато ПЛАТЕНИ хора започнат да командват тези който са избрани от членската маса. Особенно когато тези платени лица през живота си нищо друго не са работили. Бихте ли ми казали (понеже ги познавате) кой е координатора за нашата област например ,какво е работил преди да стане координатор и каква работа е свършил за времето от как е станал координатор?????? Ако е чак такава тайна , напишете ми го на имела , имате го.

 28. Ами ако ми кажете коя е вашата област може и да ви кажа:) По отношение и на двата ви въпроса смятам, че май не искате да прочетете това, което ви пиша. По думите ви излиза, че когато нашите хора са видели другите е трябвало или да си тръгнат или да ги набият. Е, аз не мисля така. Отишли са, казали са каквото са имали да кажат и са си тръгнали. И въобще, като искате да спорите само заради самия спор, защо въобще го правите?

 29. Петър Иванов

  Май-Вие не четете???? Писах Ви още в началото че съм от Димитровград ,а въпросния Ви организатор се казва Андонов с заплата ,ще ми е интересно какво е свършил.

  И накрая ,Аз не споря заради самия спор , опитах добронамерено да Ви обясня къде грешите , но Вие явно се смятате за непогрешими. Добре ваша си работа. Явно не Ви се води спор в който нямате аргументи.

  Виждам ,че Ви е неприятно и спирам да Ви пиша(явно няма смисъл) оставям поле за изява на тия двама-трима „верни“ последователи дато Ви пишат по всички теми. Каракачанов явно е заразен ,започвате да приличате на него.
  Язък за ВМРО превърна се в хранилка , очаква го съдбата на весник „Македония“ и Македонския научен институт. Много жалко

  Живейте в илюзията която сами си създавате , но нали знаете че ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН , а тази есен ще е интересна.Само че какво ще е оправданието след нея????????? Или няма значение въпроса е да се усвояват наемите от Пиротска

 30. Вярно, писал сте. Въпросния организатор си върши много добре работата, мога да ви дам телефона да му звъннете. Но според мен вие сте така или иначе предубеден. За аргументите какво да ви кажа – вие си имате свое мнение и не се вслушвате в чуждото. Ваше право. За ВМРО – да, пилците се броят на есен, тогава можем да коментираме. За последователите – кои са те, кажете, че да ги почерпя:) Не че ми е неприятно да ми пишете, но когато ми напишете дълъг ферман, а аз не ви отговоря с подобен по дължина, вие смятате, че нямам аргументи:)))

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *