Възраждане е пътят към единството на България!

На 1 февруари в България се отбелязва паметта на жертвите на комунизма. Както обикновено датата стана повод да се припомнят събитията около Народния съд през 1945 г. Тъй като смятам, че в името на историческата обективност трябва да се държи сметка за всички факти по делото, припомних, че такива съдилища има из цяла Европа след войната, че те във всички случаи, без изключение, стават оправдание за избиването без съд и присъда на десетки хиляди хора, които са обвинени в сътрудничество с нацисткия режим, но заедно с това осъждат и много доказани военнопрестъпници и обикновени политически гешефтари. Посочих и пример за това. С две думи казах следното – не всички убити от Народния съд са виновни, и не всички са невинни, което е обективната историческа истина. Само че това изказване за модерните паркетни „антикомунисти“ беше равносилно на комунизъм и те ме обвиниха, че съм комунист.

Две седмици по-късно, на 17 февруари, ние от Възраждане излязохме с декларация във връзка с намесата на чужди посланици (на САЩ и Израел) около подготовката и провеждането на т. нар. Луковмарш. Ген. Христо Луков е български военен герой, но не е безспорна историческа фигура. Въпреки това какво да е отношението ни към него, кой да го почита и кой не и как това да се отразява в обществото трябва да решаваме само ние, българите, а не чужди посланици. С две думи казахме следното – дали ген. Луков е добър или лош ще решаваме ние, българите, и никой няма да ни се меси в това. Само че това изказване за модерните паркетни „комунисти“ беше равносилно на фашизъм и те ни обявиха за фашисти.

С наближаването на 3 март започна поредната, вече традиционна кампания, за оплюването на националния ни празник от платени американски доносници и сайтове. Написах една статия, в която защитих националния ни празник, и веднага бях заклеймен като… русофил. Същевременно когато се подготвяше и подписваше договора за българо-македонско приятелство, а по-късно и когато започна процеса на сближение между българската и македонската църква, ние от Възраждане застанахме в пълна подкрепа на тази интеграция между България и Македония, заради което бяхме заклеймени като… русофоби.

Оставам настрана мотивите на филите и фобите, не ги разбирам, не ме интересуват и нямам намерение да си губя времето с тях. Пиша това за да стане ясно до каква степен страната и народът ни са заложници на изкуствено насаждано и провокирано отвън разделение, жертва на което е бъдещето на България. Миналата седмица Възраждане организира голям протест с искане за оставка на престъпния гербаджийско-патриотичен режим, затриващ остатъците от българската държавност. Най-голямата опозиционна партия, БСП, дойде да подкрепи протеста, което веднага даде повод единствената антисистемна партия в страната да бъде обявена за „комунистическа“. Веднага на следващия ден обаче в специална декларация ГЕРБ обяви Възраждане за „фашистка“ организация. Парадоксът е, че декларацията идва от страна на хора, които на 1 февруари почитат паметта освен на невинно осъдени на смърт българи, така и на отявлени привърженици на националсоциализма. И каква стана тя – фашистите викат дръжте фашистите? Това както и да е, типичен пример за политическата помиярщина на ГЕРБ, чийто лидер е известен с това, че има дядо комунист и дядо антикомунист, които вади от джоба в зависимост от политическата ситуация и аудиторията, която го слуша. Но какво да кажем за мълчанието на т. нар. десни партии по въпроса за оставката на режима? Защо не дойдоха и те на протеста? Изводът е, че в дясносектантските си спорове и ежби те предпочитат да управлява ГЕРБ, отколкото заедно с всички останали политически сили в страната да свалят престъпното и некадърно управление.

България умира и спасението на Отечеството е общо дело. Политическото разделение е една от основните причини за това. Пристрастията и идеологическите различия са нещо нормално, но кажете ми, колко са партиите в България със своя идеология, и дали всъщност не обслужват повече чужди или олигархични интереси, а не тези на българските граждани? В Испания има един символ на националното обединение, наречен Долината на падналите. Мемориалът е издигнат след края на Гражданската война по инициатива на самия диктатор Франсиско Франко – като символ на помирението между двата враждуващи лагера. В базиликата, в осем параклиса, са намерили покой тленните останки на над 30 000 загинали по време на Гражданската война както от страна на франкистите (профашистки настроени, подкрепяни от Германия и Италия), така и от страна на републиканците (прокомунистически настроени, подкрепяни от СССР). Тук е и гробът на самия Франсиско Франко, тук са пренесени и тленните останки на първият му помощник и основател на испанската фаланга Хосе Антонио Примо де Ривера. По време на войната в Испания загиват повече от 1 млн испанци, убити от други испанци. Представяте ли си за какви мащаби става дума? Само че днес Испания е единна страна, защото победителят Франко осъзнава, че всъщност в гражданската война няма победители и че всички са победени. Затова изгражда този мемориал и затова пожелава да бъде погребан редом с тези, които са се борили срещу него – за да преодолее разделението. И успява! Една от причините за това Испания да преодолее сепаратистката криза с Каталония е факта, че там разделението на идеологическа основа е отдавна преодоляно и на национално ниво господстват националните интереси.

Е, това искам и аз, това искаме и ние от Възраждане! Българските национални интереси диктуват престъпното управление на ГЕРБ и т. нар. патриоти да отиде в историята, а неговите ръководители да отидат в затвора. Ние от Възраждане сме обикновени българи – не сме леви, не сме десни, просто българи. Родолюбието не е нито ляво, нито дясно, то е просто родолюбие. Родолюбци има вляво, има и вдясно, и когато националната кауза ни обединява, ще се обръщаме към всички българи, независимо от техните убеждения и политически пристрастия. Защото ако ГЕРБ и т. нар. патриоти доубият България, те ще доубият и българите – като леви, така и десни, както русофили, така и русофоби, както националисти, така и нихилисти, както консерватори, така и либерали.

В това е силата на Възраждане и заради това сме заплаха за всички останали партии. Ние не отговаряме на клишетата и не влизаме в оформените калъпи на „анализатори“ и „политолози“. Ние правим революция в българската политика и това тепърва ще става болезнено ясно за българския политически елит.

Който ме познава, знае, че каквото мисля, го казвам, и каквото казвам, го правя. Е, казвам ви – Възраждане ще управлява България, ще помири разделеното ни общество и ще върне независимостта на нашата Родина!

п. п. само за протокола: на 1 март анализатори ни обявиха за патерица на ГЕРБ, защото сме били проект на Слави Трифонов. На 5 март вече бяхме новия проект на Божидар Димитров, а на 7 март, към обяд, вече твърдо бяхме патерицата на БСП. По-малко от 24 часа по-късно, на 8 март сутринта, вече бяхме разконспирирани, че всъщност сме създадени от АБВ (защото били алтернатива за българско възраждане, пък и лидерът им се казвал Константин, почти като мен). И всичко това само за една седмица:) Възходът на Възраждане предизвиква паника в средите на компрадорския български „елит“ и той става все по-изнервен. И има защо…

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

3 коментара на “Възраждане е пътят към единството на България!”

  1. Росен Петров

    Абсолютно нормално! Не ме учудва нито един детайл! Тази „попара“ сме я яли 90тте години! Ще е трудно и голяма грешка ще бъде , да се влиза в обяснителен режим! Единствената защита е- ЩЕ ПРАВИМ ТОВА ,КОЕТО Е ДОБРО ЗА НАРОДА! ДНЕС СМЕ С ТЕЗИ-УТРЕ С ДРУГИТЕ! ЦЕЛТА НИ Е -ВЪЗРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

  2. Атанас Панчев

    Костадин е много прав.Трябва да се обединим в името на България.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *