Да ритнеш кълбото на пепелянките

Вече не им казват еничари. А соросоиди.

По-миналата година заведох дело срещу Община Варна заради дискриминационната и сегрегираща програма на местната власт за т. нар. „ромска интеграция“. Тъй като според нея се предвиждаше да се дават определени помощи само на бедни цигани, но не и на бедни българи, аз се опитах да я оспоря в съда. Варненският административен съд обаче отхвърли жалбата ми със следния мотив – тъй като съм общински съветник, не мога да обжалвам като гражданин. Нищо че и аз съм жител на Варна, нищо че при приемането на програмата в съвета гласувах против и се мотивирах обстойно защо го правя. В крайна сметка излезе, че според ВнАС щом съм съветник, не съм гражданин. На втора инстанция загубих с друг мотив – че тъй като не съм циганин, нямам правен интерес и общинската програма не ме засяга. С други думи според Върховният административен съд излезе, че ние българите нямаме право да се жалваме от нищо, свързано с циганите.

Миналата година пък с интерес научих, че не съм бил историк, защото съм бил политик. Освен това съм бил завършил балканистика, а не история, следователно какъв историк бих могъл да бъда. Автор на въпросното съждение, с което всички завършили специалностите археология, история и география, етнология и балканистика (до 2002 г.) бяха низвергнати от историческото съсловие, беше виден български соросоид.

Началото на тази година ми поднесе друга изненада. Според статия на Ралица Ковачева, след като съм общински съветник и се занимавам с политика, не може да съм родител. Поводът – протест, организиран от „Възраждане“ във Варна срещу антибългарското съдържание на уж българските учебници. E тук вече да си призная ме изненадаха. Едно от лицата на гражданския съвет на Реформаторския блок ми отрече родителските права само защото съм имал наглостта да настоявам в учебниците на сина ми да пише малко повече и за нас, българите, ако може. По-нататък в статията изобилстваха лъжи, полуистини и откровени клевети, очевидно писани на един дъх, защото след това на няколко пъти беше редактирана и най-фрапиращите лъжи отпаднаха. Накрая впрочем отпадна и името на самата авторка, странно защо. Явно кълбото от пепелянки наистина е било сериозно ритнато, защото на следващия ден в друга статия друг един титан на мисълта Мирослав Спасов се възмущава как „Далеч по-страшно е обаче, че чрез даване на трибуна „на всички възмутени“, се легитимира неекспертното говорене по тема, която засяга вероятно милион и половина души“. Излиза че ние, българските родители, не можем да имаме думата когато става думата за образованието на нашите деца. Не става ясно само дали според Спасов с него вероятно могат да се занимават само професионалните грантополучатели?

Защо обаче соросоидните метастази се възпалиха толкова силно от нашия протест? Защото за всички еничари е характерна неистовата омраза към всичко, от което са произлезли. В случая – към българското и българския народ. Освен това за съвременните либерални фашисти всичко инакомислещо трябва да се забрани, да не се дава трибуна на мнения, противоречащи на официалната НПО линия, всеки изказал неправилно мнение по темата трябва да бъде опорочен, а мнението му обявено за некомпетентно. Затова всеки пробив на каквото и да е пробългарско по медиите ги кара да изпитват огромен страх от нарушаването на почти пълния и безнаказан монопол, който имат в медиите. Акцията ни получи огромна подкрепа и одобрение и това ги вбеси. Но и уплаши. И те включиха познатия репертоар – расисти, ксенофоби, фашисти и т. н. Работата стана, както пее моя приятел, варненския рапър Кайсиева градина – „Задето протестирам в моята Родина, изкараха ме с Хитлер едва ли не роднина“.

Както и да е, достатъчно време им отделих. Борбата за бъдещето на България и нашите деца продължава и това е най-важното. Щом 15 родители във Варна успяхме да уплашим плеядата от отцеругатели и майкопродавци и тя ни заля с помия, значи сме на прав път. Повече щях да се притеснявам ако същата тази паплач ни беше похвалила…

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

18 коментара на “Да ритнеш кълбото на пепелянките”

 1. само така. соросоидните формации са най-големия враг на България!!!
  битката с тях няма да е лесна защото получават милиони финансиране затова трябва и организациите борещи се с тях да се (само)финансират за да могат да се борят на равни начала. без парични средства ще е трудно.

 2. Българин

  Браво, г-н Костадинов! Много точен анализ . Тези добре платени мулти-култи активисти са отворили врати като арбанашка порта – отдавна са сдъвкали медиите, само българи като Вас и тези, които споделят идеите , които изразявате са костелив орех…Имате моите поздравления и подкрепа и за протеста, и за изразената тук позиция!

 3. Бай Иван

  Чърчил има една мисъл, която може да се приложи в много случаи. А мисълта е сладната: „политиката е нещо много сериозно, за да бъде оставено в ръцете на политиците“ Спокойно можем да кажем по същия начин „образованието е нещо много сериозно, за да го оставим в ръцете на учителите“ или “ историята е нещо много сериозно, за да я оставим в ръцете на историците“ и т.н. И все ще бъдем прави. Щото и политици, и историци, и учители, и доктори, и аптекари ……..всичките се опитват да ни правят на глупаци и на мамуни.

 4. Александър Аргиров

  Идната събота в нашия избирателен район, ще има среща с представители от Патриотичния фронт. Ще ги попитам направо дали имат намерение за парламентално разследване на дейността на подобни фондации, неправителствени и „правозащитни“ организации. Отковено казано, не очаквам да направят нещо, но все пак да ги видим.

 5. Браво,Костадинов!Малко са като теб за съжаление и трябва да си сигурен,че като риташ гнездата им, ще се опитват да хапят! Но не си сам и в това бъди сигурен!Но това което правиш,заслужава уважение!Бъди здрав и силен!

 6. Димитър

  Само Напред Костадине!!! АКО СПЕЧЕЛИШ,ПЕЧЕЛИШ ЗА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД…ако загубиш..??! НЕ,НЯМА ДА ЗАГУБИШ – НАРОДЪТ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ! Народът Не е на хранилка при Сорос! От Сорос пият мляко само ПЕПЕЛЯНКИТЕ..за да имат сили да тровят народа..

 7. И още трява да треперят! Това, което допуснаха няколко правителства с учебниците, е национално предателство. И като му добавим обезценяването на даскалската професия от повече от десетилетие, какво се чудим, че от училище излизат много полуграмотни кандидат-пайнерки и кандидат-мутрафони?

 8. milena sotkova

  Милионите на политически лобисти и брокери, предрешени като НПО и независими експерти

  Автор: Димитър Игнатов
  През последната година на политическо напрежение и конфронтация лъсна една от старателно пазените тайни на прехода – голяма част от представящите се за независими граждански организации, експерти и медии са всъщност здраво преплетена мрежа от платени политически лобисти и брокери. При това поддържана и зависима не просто от една известна олигархична групировка, а от чужда държава.Петата колона на определени кръгове и служби във Вашингтон.
  Неудобната истина лъсна тъкмо през последната година, защото както никога досега цялата тази доскоро невидима мрежа беше активизирана за изпълнение на една задача, поставена им от задкулисните кукловоди – яростно дискредитиране на правителството „Орешарски“, на левицата и нейните лидери, при това на всяка цена и с всички позволени и непозволени средства. Оказва се, че нищо спонтанно не е имало в достигналата до истинска истерия протестърска активност през изтеклата година. Осветляването на свързаните лица, които участват на разменни начала в цял обръч от НПО и медии, показва, че Мрежата е била задвижена.
  От фактологията, която систематизирам по-долу, става безпощадно ясно, че мненията и позициите на тези организации и експерти, които те представят в публичното пространство като „гражданска позиция“, обикновено са част от координирана пропагандна акция или цялостна кампания. По правило тези „граждански позиции“ са щедро платени без значение дали става въпрос за разсъжденията за АЕЦ „Белене“ на внезапно осенения от експертиза в енергетиката бивш преподавател по научен комунизъм Огнян Минчев или за мълчанието му за сделката „Уестингхаус“. Или пък за лобистката кампания, която посочената мрежа от НПО направи през 2012 г. при избора на Висш съдебен съвет, когато стигнаха дотам, че да искат парламентът безкритично да гласува издигната от тях „гражданска листа“ с кандидати.
  Всичко това не е проява на будна гражданска позиция или случайни настроения, а целенасочени дейности, финансирани с милиони. Основният финансов източник на Мрежата е фондация „Америка за България“/ БУЛСТАТ 175562698 /. Финансирането се предоставя по напълно непрозрачен начин и при неясни критерии. Оказва се, че в съответните комисии на Конгреса на САЩ, които контролират федералните средства в чужбина, нямат представа за тази реалност.
  Разбира се, извън финансирането на тази своеобразна Пета колона, фондацията предоставя средства и за редица полезни социални и културни дейности. Но организациите извън Мрежата, които ги получават, са изключението, а не правилото и служат само за да маскират доколкото е възможно истинската цел – финансирането на мрежа от политически лобисти и брокери.
  Вижте безспорните факти, които всеки сам може да провери в съдебните регистри и базата данни за отпуснатите проектни финансирания от посочената донорска организация:

  „Прозрачност без граници“/ БУЛСТАТ 121752288/ – на ОГНЯН ДИМИТРОВ МИНЧЕВ, ЕГН: 5812021040/:
  – 2009 г. – 96,000 долара (140 160 лв), Наблюдение на тръжната процедура за автомагистрала „Тракия”, 1 декември 2009 – 30 ноември 2010
  – 2011 г. – 250,100 лв., Укрепване на гражданския контрол като фактор за почтеност и прозрачност в изборния процес
  – 2013 г. – 195,225 лв., Пътна карта към парламентарни избори 2013
  – 2014 г. – 139,920 лв., Антикорупционен индекс за България: подготвителна фаза
  Институт за регионални и международни изследвания/ БУЛСТАТ 121419091 / – на Огнян Минчев:
  – 2011 г. – 95,000 лв, Проектът „Атомна електроцентрала „Белене”: икономически и политически последствия за националните интереси на България”
  – 2014 г. – 62,300 лв., Стратегическо планиране и институционално развитие на Института за регионални и международни изследвания/ http:/www.iris-bg.org/ – т.е. пари за издръжка
  Фондация „Български институт за правни инициативи“ / БУЛСТАТ 175054881 /– на настоящия служебен министър Христо Иванов/вече не : http://www.bili-bg.org/69/page.html /:
  – 2010 г. – 150,483 долара (219 705 лв), Индекс на съдебната реформа: диагностика и дефиниране на проблемите, разширяване на експертния дебат
  – 2012 г. – 697,600 лв., Инициатива за прозрачни съдебни назначения (това всъщност е „проектът“ за лобиране в полза на удобни кандидатура за членове на Висшия съдебен съвет/ http://www.vss.justice.bg /, издигнати от тази организация, заедно с други структури от Мрежата като „гражданска листа“)
  – 2013 г. – 142,360 лв., Индекс на реформа в прокуратурата
  Фондация „Институт за развитие на публичната среда“ http://iped.bg// / БУЛСТАТ 131087043 /– на протестърката АНТОАНЕТА ДИМИТРОВА ЦОНЕВА, ЕГН: 7005085092 / (на хонорар в организацията по проекти в различни периоди работят журналистката Полина Паунова от „Медиапул / ЕИК 130862381 /“, МИРЕЛА ВЕСЕЛИНОВА ДИМИТРОВА, ЕГН: 8803017171 / от „Правен свят“/ ЕИК: 175410459 /, както и протестърът АСЕН ГЕОРГИЕВ ГЕНОВ, ЕГН: 6903036844 /):
  – 2011 г. – 41,750 долара (60 955 лв), Институции и гражданско общество за честни и свободни избори
  – 2013 г. – 194,000 лв., Инициатива за свободни и честни избори
  „Икономедия“:
  – 2009 г. – € 148,000 (289 485 лв.), Икономедия” / ЕИК 131326269 / ще разработи и използва няколко съвременни медийни интернет инструмента, които ще бъдат развити върху интернет сайта на „Капитал”/www.capital.bg/ с участието на опитните журналисти на вестника.
  – 2011 г. – 3,000,000 лв., за финансиране на изданията на групировката
  Фондация „Инфоспейс“ / БУЛСТАТ 130629854/ – издател на сайта „Медиапул“ /www.mediapool.bg/, с главен редактор бившето пресаташе на премиера Иван Костов в периода 1997-2001 г СТОЯНА ГЕОРГИЕВА ГЕОРГИЕВА, ЕГН: 6312086276 /:
  – 2011 г. – 899,680 лв., за издръжка
  Международна академия за обучение по кибер разследвания БУЛСТАТ 175761465 / http://www.e-crimeacademy.com/index.html /– в нея е Теодор Захов / ТЕОДОР ИВАНОВ ЗАХОВ, ЕГН: 6801046644 /, един от издателите на „Капитал“ и „Дневник“, а участие в дейностите вземат редица представители на фирми от интернет-бранша, които се включиха през 2013 г. в протестите срещу кабинета „Орешарски“:
  – 2010 г. – 204,540 долара (298 628 лв.), Обучителна програма за разследване и наказателно преследване на кибер престъпления и оценка на електронни доказателства
  – 2012 г. – 748,200 лв., Подкрепа за правителство и бизнес в противопоставяне срещу кибер престъпността
  – 2013 г. – 72 000 лв., трети регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност
  Фондация “Гъливер клиринг хауз” БУЛСТАТ 121060197 (Червената къща – Център за култура и дебат) – с директор ДЕСИСЛАВА ГЕОРГИЕВА ГАВРИЛОВА-КРЪСТЕВА, ЕГН: 6812226972 (преди това директор на програма в „Отворено общество” Булстат:831524005 ), председател на Консултативния съвет /ЙОНКО МИЛАДИНОВ ГРОЗЕВ, ЕГН: 6512276484/ (понастоящем и в Центъра за либерални стратегии /БУЛСТАТ 121228008/, където е трансфериран от Програма „Достъп до информация“ и БХК /БУЛСТАТ 831091447/) и членове – писателят и блогър Юлиан Попов, който беше служебен министър в кабинета „Марин Райков“ и е брат на бившия шеф на „Отворено общество” Булстат: 831524005, а сега ръководител на „Риск монитор“ /СТЕФАН ГЕОРГИЕВ ПОПОВ, ЕГН: 5709236727/:
  – 2009 г. – 49,867 евро (97 529 лв.), Гласовете на обществото на фокус
  – 2010 г. – 584,000 лв., Време за разговор
  – 2013 г. – 93,192 лв., Институционална подкрепа, т.е. пари за издръжка
  Институт за пазарна икономика /БУЛСТАТ 831344929/ – на /КРАСЕН СТЕФАНОВ СТАНЧЕВ, ЕГН: 5510266865/, който формално в момента не е директор, но е основател на организацията и от него зависят нейните ръководни органи:
  – 2010 г. – 32,500 лв., Клуб на икономически журналисти
  – 2011 г.- 35,000 лв., Разработване на методология на годишен Индекс на конкурентноспособността в България
  – 2012 г. – 924,000 лв., Годишен индекс на конкурентноспособност в България
  – 2014 г. – 167,150 лв, „Преоткриване на Център за култура и дебат „Червената къща“ /БУЛСТАТ 121060197 / http://www.redhouse-sofia.org/Content.aspx?id=4
  Асоциация на европейските журналисти в България БУЛСТАТ 176007906 – част от мрежата НПО-та на кръга „Капитал“:
  – 2013 г. – 178,500 лв., Медиатор – интерактивна платформа в подкрепа на независимата журналистика http://www.americaforbulgaria.org/grants/view/QcR1B6RA
  Програма „Достъп до информация“ БУЛСТАТ 121347628– организация, създадена от съпругата на Красен Станчев – ГЕРГАНА ДЕЛОВА ЖУЛЕВА, /ЕГН: 5309116959/ (от фамилията на високопоставени номенклатурни кадри в системата на народната отбрана и дипломацията по време на социализма). В създаването на тази организация пряко се включва и дясната ръка на Иво Прокопиев /ИВО ГЕОРГИЕВ ПРОКОПИЕВ, ЕГН: 7107105062 /– /ФИЛИП МИХАЙЛОВ ХАРМАНДЖИЕВ, ЕГН: 6908307701 /, който е съучредител. Сред останалите съучредители са адвокатът /ЙОНКО МИЛАДИНОВ ГРОЗЕВ, ЕГН: 6512276484/ (трансфериран след това в Българския хелзинкски комитет / БУЛСТАТ 831091447/, а после в Центъра за либерални стратегии /БУЛСТАТ 121228008/ и „Червената къща“), Юлиана Методиева (доскоро ръководител на Българския Хелзинкски комитет), ГЕОРГИ ДИМИТРОВ СТОЙЧЕВ, ЕГН: 6808124749 (трансфериран по-късно като директор на фондация „Отворено общество”), синът на бившия зам.-шеф на НСС Чавдар Петков – адв. ДИМИТЪР ЧАВДАРОВ ТОТЕВ, ЕГН: 7112106248, адв. АЛЕКСАНДЪР ЕМИЛОВ КАШЪМОВ, ЕГН: 7105286249, дългогодишната директорка на новините на bTV ЛЮБА ДИМИТРОВА РИЗОВА, ЕГН: 6306097013:
  – 2010 г. – 367,000 долара (535 820 лв.), В отговор на новите предизвикателства пред достъпа до информация
  – 2013 г. – 194,710 лв., Граждански център в подкрепа на прозрачността в обществения живот
  Български център за нестопанско право БУЛСТАТ 130570377 – ЛЮБЕН ГУРКОВ ПАНОВ, ЕГН: 7412306606 (от средите на соросовите организации), близки до ГЕРБ – съпругата на Панов НАДЯ РАБХАТ ШАБАНИ-ПАНОВА, ЕГН: 7711156694 беше назначена от партия ГЕРБ /БУЛСТАТ 175248466/ за шеф на Държавната агенция за защита на детето /БУЛСТАТ 130453541/ :
  – 2012 г. – 712,000 лв., Ефективни подходи към устойчивост на нестопанския сектор
  РИСК Монитор – на бившия шеф на „Отворено общество“ и костовист СТЕФАН ГЕОРГИЕВ ПОПОВ, ЕГН: 5709236727 (брат му Юлиан Попов, регулярно е промотиран от изданията на „Капитал“, беше служебен министър на екологията в кабинета на Марин Райков, назначен от президента Плевнелиев):
  – 2012 г. – 150,000 лв., Върховенство на закона и организирана престъпност
  – 2014 г. – 240,000 лв., Специализираната прокуратура срещу организираната престъпност
  „Център за НПО в Разград“ БУЛСТАТ 116019267 – на протестъра и бивш шеф на Контролния съвет на ДСБ ГЕОРГИ МИЛКОВ ДИМИТРОВ, ЕГН: 6603245102:
  – 2010 г. – 74,997 долара (109 495 лв.), Правосъдие близо до хората
  – 2011 г. – 189,500 лв., Правосъдие близо до хората: проект за гражданско наблюдение на съда
  Списание „Едно“ http://edno.bg/ – на кръга „Капитал“ и протестъра Асен Асенов:
  – 2010 г. – 150,000 евро (293 370 лв), Проект: Три седмици в София, за организация на трите фестивала – Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week и Sofia Design Week
  – 2011 г. – 150,000 евро (293 370 лв), организация на трите фестивала – Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week и Sofia Design Week
  – 2012 г. – 210,000 евро (410 718 лв.) , организация на трите фестивала – Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week и Sofia Design Week
  – 2013 г. – 200,000 евро (391 160 лв.), организация на трите фестивала – Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week и Sofia Design Week
  Сдружение „София поетики“ БУЛСТАТ 175867855 – основано от протестъра ЯСЕН АТАНАСОВ АТАНАСОВ, ЕГН: 7103046300:
  – 2012 г. – 20 000 лв., „София: Поетики” – литературен фестивал на открито
  Център за правни инициативи БУЛСТАТ 131026040 – Даниел Вълчев (известен с близостта си до кръга „Капитал“):
  – 2011 г. – 368,040 лв., „Юридически барометър. Наблюдение, анализ и оценка на развитието на правния ред в България”
  Институт за изследване на близкото минало/ БУЛСТАТ 131553911/ – ИВАЙЛО БОЯНОВ ЗНЕПОЛСКИ, ЕГН: 4008056301. По-любопитното е, че в управлението на тази организация участва Ленко Ленков, който в същото време е координатор на „Америка за България“ по програма „Гражданско общество и демократични институции“, която предоставя финансирането:
  – 2010 г. – 124,000 евро (242 519 лв.), Устна история на комунизма в България (1944 – 1989): провеждане на дълбочинни интервюта и събиране на автентични дневници
  – 2010 г. – 29,950 евро (58 576 лв.), Адаптация на „История на Народна Република България” за превод и публикация на английски език
  – 2014 г. – 448,000 лв., Помним и разбираме близкото минало на България
  Към тази фактология трябва да се прибави и анализ на взаимовръзките в медиите, които са част от Мрежата. В основата са медиите, които пряко обслужват интересите на олигарха Иво Прокопиев – седмичникът „Капитал” и всекидневникът „Дневник”. Преди години той създаде и просъществувалата за кратко телевизия reTV. Специфичното за тези медии е, че те претендират за елитарност, висока гражданска и морална позиция, което им дава аудитория сред интелигентната градска публика. В същото време те са пряк проводник на политико-икономическите интереси на Иво Прокопиев и се използват за пропагандни кампании срещу определени политически кръгове, които не обслужват интересите на групировката (напр. в мандата на ИВАН ЙОРДАНОВ КОСТОВ, ЕГН: 4912236522 – срещу ЕВГЕНИЙ СТЕФАНОВ БАКЪРДЖИЕВ, ЕГН: 5502106262 и Бонев; в мандата на СИМЕОН БОРИСОВ САКСКОБУРГГОТСКИ, ЕГН: 3706166983 – срещу ДПС /БУЛСТАТ 000707470/, вътрешната опозиция в НДСВ) или пък в подкрепа на политически партии и среди, които обслужват групировката (например по времето на Костов – в подкрепа на вицепремиера Александър Божков и шефа на икономическата комисия Никола Николов; по времето на Сакскобургготски – в подкрепа на вицепремиера ЛИДИЯ САНТОВА ШУЛЕВА, ЕГН: 5612233458 и ръководните кръгове на управляващото НДСВ в лицето на ДАНИЕЛ ВАСИЛЕВ ВЪЛЧЕВ, ЕГН: 6208101000, Веселин Близнаков, Пламен Панайотов; при БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, ЕГН: 5906136763 – в подкрепа на близките до кръга „Капитал” министри ТРАЙЧО ДИМИТРОВ ТРАЙКОВ, ЕГН: 7004196804, СИМЕОН ДЕНЧЕВ ДЯНКОВ, ЕГН: 7007133100, РОСЕН АСЕНОВ ПЛЕВНЕЛИЕВ, ЕГН: 6405140206 и на еврокомисар Кристалина Георгиева).
  Към изданията е създаден “граждански борд”, който се оглавява от адв. ЙОНКО МИЛАДИНОВ ГРОЗЕВ, ЕГН: 6512276484 (нашумял в публичното пространство като застъпник за признаването на “македонско малцинство” в България и за регистрация на сепаратистката организация ОМО “Илинден”, както и като адвокат на т.нар. “алтернативен синод” на БПЦ), който последователно е трансфериран през няколко от НПО-та на кръга “Капитал”. Както се видя „Дневник” и „Капитал” по неясни критерии са щедро финансирани с повече от 3 милиона безвъзмездна помощ от Фондация „Америка за България”, в която влияние има банкерката ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА КАРАГЬОЗОВА, ЕГН: 5809276831. Собственост на групировката са и лайфстайл издания като сп. ”Едно”, сайтът „Градът.бг” и др.
  Косвено свързани с общо финансиране или през обръча от неправителствени организации от кръга „Капитал” са интернет сайтовете „Медиапул“ http://www.mediapool.bg/, „Правен свят” http://www.legalworld.bg/ и „Офнюз“ offnews.bg/. „Медиапул“ се управлява от бившата шефка на пресцентъра на Иван Костов Стояна Георгиева. Сайтът се финансира също от Фондация „Америка за България” с почти 900 000 лв. „Правен свят” пък се управлява от бившата журналистка от в. „Труд” МИРЕЛА НИКИФОРОВА ВЕСЕЛИНОВА, ЕГН: 5911104138, която в същото време участва в работата на Институт за развитие на публичната среда БУЛСТАТ 131087043 с ръководител АНТОАНЕТА ДИМИТРОВА ЦОНЕВА, ЕГН: 7005085092. В същата организация работи по съвместителство в различни проекти и журналистката от „Медиапул“ Полина Паунова. В своите публикации и двете интернет медии следват ориентацията на медиите на кръга „Капитал”, в тях често се появяват синхронизирани публикации, един и същ кръг политически, обществени и икономически структури, фактори и лица се толерират или се подлагат на различна степен на дискредитация или неглижиране. Сайтът Офнюз се ръководи от журналиста Владимир Петров Йончев, ЕГН: 7510301764, който след кариера под ръководството на ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ, ЕГН: 8007276320 в „Монитор“ преминава в орбитата на кръга „Капитал”. Това личи от пълния синхрон на сайта с редакционната политика на останалите издания на групировката по отношение насочеността на публикациите, кръга на толерираните от сайта коментатори и подлаганите на критика и дискредитация политически и икономически субекти. Сайтът „Биволъ” https://bivol.bg/, който претендира да е клон на Уикилийкс (което не се потвърждава от никакви източници, освен от самите собственици на изданието), също е свързан с интересите на кръга „Капитал”, които го използват като пощенска кутия за дискредитиране на определи конкуренти и/или опоненти на лица и структури от групировката. Сайтът е собственост на АТАНАС ГЕОРГИЕВ ЧОБАНОВ, ЕГН: 6806266786 (допълнителна информация за него – http://www.atanas.fr ) и Асен Недялков Йорданов, ЕГН: 6402030545 (син на поета Недялко Йорданов), който има противоречива журналистическа репутация. Журналистите Асен Григоров и съпругата му Сибина Кръстева, които водят предаване по БНТ, имат дългогодишна кариера в медиите на кръга „Капитал” – седмичникът „Капитал” и reTV. Наскоро двамата с неясно финансиране придобиха сайта „Webcafe.bg”. Свързаността им е видна от синхронизираната линия и подбор на събеседници с тези на медиите на групировката. Водещата на предаването на „Дарик радио” – „Кой говори” ПРОЛЕТ ВЪЛКОВА ВЕЛКОВА, ЕГН: 5310316697 (бивш член на УС на Фондация „Отворено общество”) също води синхронизирана линия с медиите и интересите на „Капитал”, техни „дежурни” събеседници, с малки изключения са НПО-та от обръча на групировката и свързани с тях експерти. Най-нов елемент от обръча от медии е сайтът „Клуб Z” – собственост на фармацевтичния олигарх ОГНЯН ИВАНОВ ДОНЕВ, ЕГН: 5712226766, който е партньор на Иво Прокопиев.
  Многомилионното финансиране от „Америка за България“ на тази група, свързани политически лобисти и брокери е само част от финансовите потоци, които се стичат към тях. Те са и редовните абонати за финансиране от страна на Фондация „Отворено общество” на Сорос и свързани с него донори като Тръста за Гражданско Общество в Централна и Източна Европа и др. Към това трябва да се прибавят и ресурсите, получавани от тях под формата на консултантски услуги, обществени поръчки и социологически изследвания първо чрез правителството на Иван Костов, а след това чрез приближени до кръга „Капитал” министри от последните няколко правителства. Всички тези организации работят в мрежа, координират и синхронизират политиката си с кръга „Капитал”, взаимно се подкрепят и си изграждат публичен образ чрез различни призове, които си връчват на разменни начала.
  От всичко това е видно едно – чрез щедрото финансиране, осигурявано от симбиозата между чужди на България интереси и местни олигархични кръгове, в страната се е оформил нелегитимен задкулисен инструмент за упражняване на политическа власт без избори. Това е част от порочния модел на управление, който държи България в капана на бедността и марионетната държавност. И без чието разобличаване и отстраняване от нелегитимно влияние върху политическия процес, нямаме шанс за европеизация и изграждане на стабилни демократични институции и върховенство на закона./Публикувано: 20.08.2014
  Източник: Хаштаг-BG

 9. Браво, за подетата инициатива на родителите от Варна срещу учебното съдържание на децата ни. Как може да направим инициативата по-мащабна и да я докараме до някакъв резултат. Много хора и от други градове подкрепяме протеста и считаме, че учебното съдържание трябва да се промени. Как да обединим усилията, някаква общонационална подписка ли да се направи? Ако има идеи, напишете.

  1. Костадин

   От миналата сряда чакаме отговор от страна МОН за исканата от нас среща. До сега отговор няма. Дадохме им две седмици срок, т. е. до 4 февруари. Ако не се срещнем, организираме протести в цялата страна пред всички регионални инспекторати. В София ще е най-големия – вече ми писаха почти 100 човека с молба за съдействие при организацията на подобно мероприятие. Така че ако МОН продължава да ни игнорира, ще действаме заедно и ще ви уведомим за всички начинания.

 10. „Освен това за съвременните либерални фашисти всичко инакомислещо трябва да се забрани, да не се дава трибуна на мнения, противоречащи на официалната НПО линия, всеки изказал неправилно мнение по темата трябва да бъде опорочен, а мнението му обявено за некомпетентно.“
  Съгласен на 100%. Да направим една малка справка. Антоанета Цонева и Асенчо Генов, които са основните лица на това измислено малоумие Протестна мрежа (където е и въпросната Ралица Ковачева), която прокарваше Реформаторската коалиция (орел, рак и щука обединени в името да докопат властта), се финансират от Отворено общество на Сорос. Така нареченото сдружение Репортери без граница, които така назидателно ни размахват пръст и ни обясняват колко сме зле, също получават прилични сумички от Отворено общество (влезте в уикипедия и ще го прочетете сами това). Онова мижаво сайтче Бивол, което все уж прави сензационни разкрития, но всичко се оказва фалш и манипулации все в името на народа и на това да живеем уж по-добре, пък уж се издържат от дарения, но и те пък се оказват единствените абонирани все да са отразени от Репортери без граница (май, защото даренията идват от едно и също място). Икономедия на олигарха Иво Прокопиев от другата страна получават едни 3 млн., за да развиват дейност от фондация Америка за България. Капитал и Дневник пък – перлите в медийната империя на Прокопиев са единствените, които постоянно дават трибуна на споменатите по-горе лица. Странно защо ли? А на всичкото отгоре Българският Хелзински комитет, който постоянно подскача като се поиска и циганите да плащат ток и да спазват законите, отново финансиран от Отворено общество (пак можете да си го проверите това в уикипедия) постоянно обявява цитираните по-горе лица за Човек на годината. Още някой да си мисли, че няма яка пропаганда и влияние на американците в обществото ни? Абе не мога да разбера едно само, като толкова много милеят за нас братята американци, че да наливат толкова много милиони у нас, защо не искат да махнат визите за българи? И още нещо, на колко ли цигани са дали визи, за да отидат в страната на необятните възможности Америка?

 11. Поздравления за позицията! Поздравления и за действията! Хората вече са уморени от глупостта на управляващите и соросоидите и само позиция като Вашата, може да им даде увереност и да събуди скритите дълбоко съпротивителни сили! Още веднаж – поздравления!

 12. Мара Подробната

  Поздравления, г-н Костадинов! Само така!
  А за „неекспертното говорене“ – питайте ги тия … на колко касти се дели циганската общност, коя е най-многобройна и на коя от тия касти циганския обичай разрешава да си изкарва хляба с честен труд; питайте ги защо в циганския език няма думата „човек“, а има думите „циганин“ и „нециганин“. И така нататък.

 13. Не си крйите главите като Щрауси.Еничарите са обучени и на изток и на запад.И са източни еничари и западни еничари.

 14. Хубаво е да говори патриотично, но крайностите никога не са носили успех на народа ни и на държавата ни. Трябва наистина да бъдем по-толерантни към различните у нас. Защото нито нито циганите, нито мюсюлманите, нито т.нар. соросоиди са виновни за глупостите на българските управляващи и за тоталната политическа незаинтересованост и некомпетентност на българските граждани. Общество и държава не са едно и също нещо!

  1. Костадин

   Изключително анархистки лозунг:) Как така общество и държава не са едно и също нещо? Ако бяхме диктатура, разбираемо е, но ние сме демокрация, нали? Избираме си управляващите, следователно те ни представляват, нали? Ако обаче твърдтие обратното, това значи, че нещо в държавата ни не е в ред. За което пиша и аз. Така че благодаря за подкрепата:)

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *