Защо мълчите, мръсници?

Вчера при продължаващите вече четвърти месец протести срещу управлението на френския президент Еманюел Макрон един от протестиращите от движението на жълтите жилетки е получил изключително тежко нараняване, при което е загубил ръката си. Причината е избухнала до него полицейска граната със сълзотворен газ. Това е поредният ранен от полицията демонстрант, броят на които вече надминава няколкостотин. Жертвите обаче не са само ранените – при протестите досега загинаха 11 французи.

За всичко това по нашите „национални“ медии ни вопъл, ни стон. Информацията е налична само в интернет-страници и чужди източници. Ако въобще някъде се появи нещо, то задължително и без изключение се акцентира само на намаляващия брой демонстранти и затихващия характер на протестите. Толкова е затихващ, че продължава вече четвърти месец.

Хайде сега си представете, че всичко това се случва не в Париж срещу Макрон, а в Москва срещу Путин или в Каракас срещу Мадуро. Дали нямаше всички българоезични медии да са заляти от стотици репортажи, кой от кой по-потресаващ и разтърсващ, за злодеянията и репресиите на кървавите антидемократични режими на Путин и Мадуро? Дали нямаше вече цялата демократична евроатлантическа общност да е излязла с призиви към властта да спре насилието срещу мирните демонстранти и да организира свободни и демократични избори? Впрочем такива въпроси са безсмислени, достатъчно е да пуснем телевизорите си, излъчващи всекидневно американската пропаганда, за да видим какво става. Във Венецуела без да има убити, арестувани или ранени новините непрекъснато ни съобщават за нарастващо напрежение, глад, страх и ужас по улиците, докато за необявената гражданска война във Франция „родните“ медии мълчат. Защо мълчите, мръсници?

Е, ние от Възраждане не мълчим. Следвайки утвърдената евроатлантическа логика за намеса във вътрешните работи на всяка държава, която се отклонява от утвърдените демократични стандарти и ценности, ние заявяваме, че френският президент Макрон е загубил легитимното право да представлява своя народ и вече не може и не трябва да изпълнява функциите на държавен глава на Франция. Призоваваме френският народ да свали режима на Макрон, изцапал ръцете си с кръвта на френските граждани, да го осъди за престъпленията му и да избере демократично нови управляващи. Призоваваме също така нашите евроатлантически партньори от ЕС и НАТО да се присъединят към тази позиция и да признаят за временен президент водача на жълтите жилетки в Париж. В крайна сметка защо за Венецуела и Мадуро да може, а за Франция и Макрон да не може?

 

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

8 коментара на “Защо мълчите, мръсници?”

 1. Стаматов

  Всичко добре, само не съм съгласен със сравняването на шофьора на автобус Мадуро, който собственолично фалира цяла държава, при това изключително богата и Путин. Нямат нищо общо! Онзи и да го свалят от власт и да го разстрелят на площада все ще му е малко.

 2. „Във Венецуела без да има убити, арестувани или ранени“ – провери си информацията.

 3. За Венецуела: от юли 2015-та година до сега са убити над 500 души от силите за сигурност, направени са интервюта на над 150 очевидци само за това лято /данни на ООН/, 1/9-та от налсението им Емигрира в рамките на 3 години /щяха да се повече, ако летищата не бяха блокирани/, арестувани са стотици активисти, включително лидерите на опозицията, множество пъти. На всичкото отгоре дори конституцията сами си я нарушиха, като не признаха парламента и създадоха алтернативен орган. А за капак – дори чависти се отрекоха от Мадуро и го обвиниха в корупция. За справка Maria Gabriela Chavez има 4,2 млрд. долара в американска /!!!/ и андорска банка, дъщеря на Чавес. В момента великия Чавес се върти в гроба като гледа в какво превърнаха това, което той изграждаше години наред. Той за разлика от Мадуро не беше толкова прост да прилага Маркс на действия.

  Франция и Венецуела са аналози, но да кажеш, че Венецуела са цветя и рози е изхвърляне.

 4. Никола Ников

  България вече „възродихте“! Тясна стана за ВАС от „Възраждане“, разпростряхте се и над Франция!!

 5. Абе юнак, призоваваш „евроатлантически партньори от ЕС и НАТО“, а на следващата си статия плюеш Хамериканците…..в едната статия ги плюеш, в другата ги призоваваш ;-). Нещо не виждам последователност в политиката ти.

  1. Костадин

   Абе юнак, ти да си чувал за думи като ирония и сарказъм? Ако не си, погледни в тълковния речник и ще разбереш какво имам предвид.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *