Има ли разлика между ДОСТ и ДПС?

7104_big
Докато Местан беше шеф на ДПС, не беше турски агент. Сега е шеф на ДОСТ и вече е турски агент. В общи линии това гласи официалната пропаганда на „българските“ медии. Българите обаче знаят – разлика между едната и другата турска партия няма.

В неделя в София се учреди поредната етническа партия. Очаквано това не предизвика скандал – броим ли ги вече, то една да беше… Все пак политическият инженеринг даде всичко от себе си, за да предизвика тръпка на националистическо възмущение и да направи реклама на осмата поред от действащите у нас турски партии. Тук ще направя кратка справка – освен ДПС, НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов, ДОСТ на Лютви Местан, има и още няколко регистрирани през времето турски партии – НДПС на Гюнер Тахир, ДПС на Недим Генджев, ДК на Осман Октай, ПДП на Мехмед Ходжа. Ако броим и нерегистрираната ТДП на Адем Кенан, общият брой на турските политически формации, съществували у нас след 1990 г., е 8. Така че нищо чудно, че осмата поред не успя да предизвика сензация – България отдавна вече фигурира като държава само по инерция и тук дори и Ал Кайда може да се регистрира законно като политическа партия.

Но въпреки всичко архитектите на задкулисието направиха и невъзможното, за да ни покажат как у нас се случило нещо безпрецедентно – ама това било турска партия, ама било проект на Ердоган, ама била ислямистка, ама турският посланик бил там, а на всичкото отгоре някакъв турски депутат бил казал, че където се говорело на турски, там било неговата родина. Най-наглото обаче е, че се опитват да внушат как ДПС било едва ли не добрата българска партия, а ДОСТ бил лошият турски проект.

Така. Айде сега да видим през последните 26 години кое от това не се беше случило и кое точно му е безпрецедентното? Нямахме си турска партия? Имахме не една, а 7, с тази сега – 8. На техните мероприятия не идваше турския посланик? Най-редовно, почти без изключение. Не се е намесвала турската държава? Та турската държава бабуваше на всичките досегашни турски политически рожби у нас. Нямало е агенти на Турция? Ахмед Доган предаде през 1992 г. целият списък на българските разузнавачи в Турция, като го връчи на турският посланик в София. Нямало е ислямизъм? А кой построи и финансира над 1000 джамии, построени в България след 1989 г.? Турция пряко, или чрез ДПС – косвено. Бил се изказал националистически турския депутат? През 1989 г. цяла Турция беше залята с митинги, на които се призоваваше тогавашният президент Тургут Йозал да прати армията към София. Отделно от това мине се не мине някоя и друга година и току се появи официална турска карта, в която Източна България е дадена като част от Турция. Е, после се извиняват, грешка било, ама турците имат навика да си повтарят грешките и да упорстват в тях по няколко столетия. Примерно по около 5 столетия.

Е? Кое му е скандалното и безпрецедентното на учредяването на ДОСТ? Поредната антибългарска партия, с нищо по-различна от ГЕРБ или Патриотичния фронт.

Отделно от това, понеже нашето смъртно болно общество е забравило какво означава здрав национален дух, то не знае, че подобни изказвания са съвсем нормални за всеки уважаващ себе си народ. Не само турските, но сръбските, гръцките и румънските депутати правят редовно такива изказвания. Гърците не броят Кипър за отделна държава, сърбите говорят за Босна, Косово и Черна гора (а и не само за тях) като за свои земи, румънците не признават Молдова за държава и дори президентът им каза, че тя трябва да стане част от Румъния. Кое му е скандалното – че си защитават интереса?

Моят род идва от Източна Тракия, от с. Крушево, намиращо се в турската част на Странджа. В съседните села на Крушево, което е унищожено от турците през 1913 г., живеят основно българи, говорещи български език. Да, мюсюлмани са, и какво от това? Няма разлика между мен и тях, никаква. Затова и аз казвам – там където се говори български, е моята родина. Моята родина е Източна Тракия с хубавите български градове Одрин, Лозенград, Люлебургаз, Мидия, Бабаески, Малиград, Кешан, Узункюпрю. Моята родина е също и Западна Тракия, Беломорска Македония, Вардарска Македония, Поморавието, Северна Добруджа, Бесарабия и всички стари български земи, където още се говори на български. Това е моята родина!

Да се върнем на темата. Какво е казал турчинът не е важно, важното е какво казваме и правим ние. Кой от вас мисли като мен? Кой приема тези места и градове за своя родина? Възприемате ли ги като български, чувствате ли ги като част от България? Знаете ли въобще, че там живеят българи и говорят на български? Ако отговорът е не, турчинът ли ви е виновен? Той ли е виновен, че народът ни е е почти убит и душевно скопен? Местан ли е виновен, че у нас има почти 20 регистрирани турски и цигански политически партии и няколко хиляди турски и цигански фондации и неправителствени организации? Не, виновни са тези, които го допускат, виновни са българските управляващи, политическата клоака наричаща себе си елит. Да ги назова ли? ГЕРБ, АБВ, Патриотичен фронт, БСП, Реформаторски блок. Те са виновни, и от тях трябва да поискаме сметка. Местан и турските партии, турската намеса във вътрешните ни работи, които не правят впечатление вече на никого, са само последица.

А каква трябва да бъде сметката, която да платят предателите? Евтина. Колкото да се купят по няколко метра въже и по един патрон. Не повече. Ще стигне и ще има за всеки. А като свършим с тях, ще почнем с ДОСТ и останалите.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

1 коментар на “Има ли разлика между ДОСТ и ДПС?”

  1. Не е за подценяване, че Карл Маркс бил казал , че количественото натрупване води до качествено изменение. Въпросът е, че след това обаче не се знае какво точно се случва и е важен начина по който се променя
    т.н. статукво…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *