Как фондация „Америка за България“ контролира образователната и съдебната система

На 1 ноември 2017 г., по случай Денят на народните будители, неправителствената организация на съпругата на президента Румен Радев организира среща с ученици в едно великотърновско училище. Според Министерството на образованието това се оказа много сериозно нарушение на законодателството и то се закани, че ще спре достъпа на всякакви подобни организации да българското училище. Тогава ние от Възраждане използвахме този повод, за да отправим запитване до министър Вълчев кога най-накрая ще бъде прекратена безпардонната намеса на американската фондация „Америка за България“ в системата на българското образование. Нашето писмо предизвика тих смут в образователното ведомство, което ни отговори чак на 3 януари 2018 г. В отговора си от там ни уведомяват, че противно на отправените закани нямат никакво намерение да ограничават достъпа на фондациите (било то чужди или родни) до училищата ни, и че това с кого ще работи и партнира дадено училище е въпрос само и единствено от компетенцията на училищния директор.

За никого не е тайна обаче, че въпросната фондация от години изгражда сериозна мрежа за влияние в образователната сфера. Пряко издържаната от американското правителство организация не жали долари, за да купува училищни директори, учители и ученици, които впоследствие превръщат българското училище в колониален придатък на американското. Все повече стават училищата, в които се изграждат специални стаи, окичени със символите на американската фондация и украсени с американските флагове. Все по-честа е практиката американското знаме да се слага в тези училища, които са подпомогнати финансово от американците, и чуждият държавен символ да стои редом с българското знаме (ако има българско знаме, защото има и такива случаи). Дори в Софийски университет има цяла аудитория, „украсена“ със символите на фондацията. Чуждата държавна намеса е всеобхватна. Веднъж влезли в мрежата на фондацията, директорите не могат да се измъкнат от нея. Те са контролирани, следени, наблюдавани и „напътствани“ какви учебници да избират, от какви автори да бъдат те и как да осъществяват учебния процес. Всичко това е видно от следното писмо, което е само едно от стотиците подобни циркуляри, които фондацията разпраща до българските училища всекидневно.

Фондация „Америка за България“ обаче не се ограничава само с образованието. Тя от години води „обучителни семинари“ и на българските съдии и прокурори, с което осъществява втора груба и недопустима намеса в друг основен фундамент на държавността – съдебната система. По подобен начин, изграждайки мрежа за американско влияние както в образователната система, така и в съдебната, САЩ на практика създават пряко подчинен на своята (а не на българската) страна елит, който ще обучава българските деца и ще съди българските граждани. Що се отнася до третият основен фундамент на държавността, армията и полицията, те отдавна са унищожени. Остатъците от армията са напълно демотивирани и деградирали, а висшите офицери редовно са „обучавани“ в САЩ, където се вербуват да служат на чуждата държава. Полицията от своя страна изпълнява заповедите на правителствата, които без изключение са послушни изпълнители на американските заповеди.

Връх на американската арогантност е подигравателната реклама, която американското посолство води из цялата страна и по всички национални медии вече почти половин година, с която се „поздравява българския дух“. В нея редица известни и нетолкова известни българи усмихнато продават националната си чест, достойнство и съвест, за да ни уведомят от името на чуждото посолство как ние имаме голям дух. Безпредметно е да задавам този въпрос, но представяте ли си ако някое друго посолство направи подобно нещо, какъв вой ще се вдигне по българоезичните американски медии? Примерно руското посолство? Представихте си го, нали? Защото истината е, че американците контролират и медиите в страната ни, с което са запушили очите и ушите на цяла една държава.

Тези дни бях в Македония. В цялата западна част на страната, от Скопие до Струга, има гробища на убити албански терористи по време на войната през 2001 г. В почти всяко от тях наред с албанското знаме се вее и американското – в знак на уважение към спонсора на албанския тероризъм. Ние все още не сме я докарали дотам, но няма и нужда. България отдавна съществува само номинално като суверенна държава – на практика тя е долнопробна американска колония, която под вещото управление на американските компрадори вече почти 30 години намалява стабилно с около 100 000 българи на година (умрели или емигрирали). Затова перспективата пред нас е много ясна – или извоюваме своята независимост и се освобождаваме от убиващото България американско робство, или България ще умре. Това е.

Гробище на албански терористи край Тетово, с албанското и американското знаме в него.
Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *