Кога най-накрая, по дяволите, ще започнете да ни питате?

Обща европейска армия, задължително влизане на България в еврозоната и европейски паспорти за хора от балканските държави, които не са в ЕС, поиска премиерът Бойко Борисов. Това стана на форум, организиран от председателя на ПЕС Сергей Станишев. Дискусията “Европа отново на път” събра трима премиери – Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. Според министър-председателят ЕС трябва да вземе решение за създаване на обща европейска армия. и бе категоричен, че България задължително трябва да влезе в еврозоната. Ако не искаме да бъдем на втора скорост в Европа, трябва да влезем в еврозоната, защото след това, което се случи в Гърция, е нормално всички държави да пазят парите си, обясни премиерът.

Това става ясно от публикациите, отразили вчерашното събитие в София. То обаче има своята предистория. Само преди една седмица Европейската комисия представи възможни начини за задълбочаване на европейския икономически и паричен съюз. Те предвиждат постепенното превръщане на Европейския съюз в конфедерация, в която суверенитетът на отделните страни-членки ще става все по-ограничен. Според председателя на комисията Жан-Клод Юнкер това е единственият начин да бъде запазен евросъюза.

Само че аз не съм съгласен оцеляването на брюкселската администрация да бъде за сметка на смъртта на моята държава. Категорично не съм съгласен! Само че никой не ме пита. Впрочем, както е видно, никой не пита и нашите управляващи. В такива моменти рязко си проличава тяхната трагична несамостоятелност и васална зависимост от „големите началници“, както обича да казва българският генерал-губернатор Бойко Борисов, известен още и като министър-председател. В момента, в който излезе някоя директива от Брюксел и те вече са съгласни с нея. Нищо, че въпросната директива, поне формално, не е задължителна. Нищо, че дори не е директива, а просто „документ за размисъл“. Нищо. Нашите отрепки сложиха наколенките и застанаха бързо и послушно в стойка-партер пред началниците, белким изпреварят другите в чинопочитанието и ибрикчийството. Всъщност, бързането им е излишно. Никой друг не изгаря от желание да дари суверенитета си на Брюксел така, както нашите управляващи го демонстрират всеки божи ден.

Но нека се върнем на основната тема. Кога най-накрая, по дяволите, ще почнат да ни питат? Не ни питаха за нищо важно през последните 27 години. Дали искаме да влезем в НАТО, дали искаме да влезем в ЕС. Сега не ни питат дали искаме да захвърлим националната си валута, дали искаме да доубием окончателно армията си. Защото за това става въпрос. Забравихте ли какво ни говореха когато влизахме в НАТО? Няма да имаме нужда от армия, НАТО ще ни пази. Е, сега ще ни пази общата европейска армия? А когато влизахме в ЕС? Реки от мед и масло щяха да се излеят в България, помните ли? Е, простата равносметка 10 години по-късно показва, че ние (образно казано) похарчихме 20 млрд евро за да влезем в ЕС, а досега не сме получили обратно и половината от тази сума. Вместо това сега ни подхвърлят нова залъгалка – еврозоната. Да питам – иска ли някой да унищожим националната си валута, да се лишим окончателно от фискалната си независимост и да се подложим на неизбежната инфлация, съпътстваща въвеждането на еврото?

Е, аз не искам. И го заявявам на висок глас – ако някой си мисли да направи нещо подобно без да го подложи на широко обществено обсъждане и накрая на референдум, ще се чувствам задължен да браня Отечеството си с всички възможни средства от националния враг. А врагът в момента, за съжаление, е „българското правителство“ на ГЕРБ и Обединените патриоти. Нещо повече – ще организирам и ще потърся съмишленици във всичко слоеве на българското общество за съпротива срещу предателите. Редно е да помислим и дали е нужно въобще членството ни в ЕС, след като уж „равнопоставения“ ни статут в него все повече деградира до унизително прислугване на брюкселско-вашингтонските господари.

Не сме намерили държавата си на улицата. За нея са се били и умирали милиони българи през последните 140 години. Ще бъде срамно и недостойно да оставим и малките остатъци от българска държавност да бъдат унищожени пред очите ни от шайка жалки национални предатели. Така че ще се борим, и или ние българите ще спечелим, или те! Дошло е време разделно, средно положение няма.

Сподели поста:

Свързани статии

5 коментара на “Кога най-накрая, по дяволите, ще започнете да ни питате?”

 1. Всичко в статията е много вярно и точно казано.Моля дайте повече гласност и нека не позволим да затрият българския лев, защото тогава ще стане по.лошо и от 1999 година.

 2. „предвиждат постепенното превръщане на Европейския съюз в конфедерация, в която суверенитетът на отделните страни-членки ще става все по-ограничен. “
  Всъщност, искате да кажете, че ЕС се превръща във ФЕДЕРАЦИЯ, където членството на страните-членки НЕ е доброволно! Конферерация сме „уж“ в момента: „уж“ сме доброволно в ЕС…

  By definition, the difference between a confederation and a federation is that the membership of the member states in a confederation is voluntary, while the membership in a federation is not.

 3. Иван Пеев

  След Социнтерна и Коминтерна сега ни се пробутва и Евроинтерна. А може би трябва да потърсим и нов Сталин?
  Е, стига Интернационали и комисари! Време е за демокрация.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *