Без излишно да се коментира повече е ясно, че проблемът с интеграцията на циганите не може да бъде разрешен по никой от досегашните начини. Няма да ги изброявам. Имаше 20 години време, а отскоро сме и в Европейския съюз, та можеше досега все нещо да се е случило и от двете страни на разломния проблем, и от страна на циганите, и от страна на държавата. Само че не се случи. Няма и да се случи. Циганите не желаят да се интегрират, а държавата не може да ги интегрира. Това е. Защото насила хубост не става. Като не искат няма как да стане. Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш. В съвременната ни уж демократична държава способите, използвани от комунистите и сродните им тоталитарни сподвижници за насилствена интеграция на циганите не вършат работа. И какво да правим с тези хора? Ако ей така седим и си чакаме нещо да се случи, то ще се случи наистина. След малко повече от 20 години България ще се превърне в циганска държава и проблемът с интеграцията ще се разреши от само себе си. Разбира се тогава на нас, останалите българи, ще ни се наложи да се интегрираме към циганите. Това ли е решението на проблема обаче?

Трябва да се даде възможност на циганите да се приберат у дома. Там, откъдето са дошли в Европа преди 500 г. И тази възможност трябва да се предостави от Европейския съюз, защото проблема с циганите вече е европейски, не само български. Той впрочем никога не е бил само български, подобна е ситуацията с този етнос в почти всички европейски държави, но най-вече в Румъния, Словакия и Унгария. Радикалния проблем изисква радикално решение и то е завръщането на циганите в Индия. Тази държава е с 1,1 млрд население и съотнесени към нея циганите в Европа, които са между 5 и 10 млн, са под 1%. Завръщането трябва да де доброволно и да е стимулирано финансово. Разбира се то трябва да е уредено от спогодба с Индия, и още много други неща. Живеем в интересни времена и всичко може да се случи. Включително и това, ако естествено се работи то да се осъществи. В противен случай другото решение е налице, и тогава ще ни се налага на нас да се интегрираме. Това е положението. Другото е лицемерие.

А какво ли би представлявала България без цигани в нея? На първо място ще е намаляла с около 750 000 души. Но пък и безработицата ще е почти минимална, защото основния дял от безработните ще е емигрирал в Индия. От друга страна това ще освободи от държавния бюджет повече от 5 млрд лева, които сега отиват за обезщетения, майчински, помощи и какво ли още не на издържания от държавата (т. е. от българските граждани) цигански етнос. Престъпността ще намалее рязко, а обикновената битова престъпност практически ще изчезне, или в най-лошия случай ще се върне на нивото си от времето преди 1989 г. Затворите ще се изпразнят, понеже над 2/3 от техните обитатели ще емигрират към субконтинента, което ще освободи още средства от бюджета. Домовете за деца и юноши ще останат без попълнения, защото никой няма да си зарязва новородените на боклука, и с времето тези ужасяващи институции ще изчезнат почти напълно. Неграмотността в България ще изчезне. Ще се подобри градската среда в големите градове, на мястото на гетата ще има паркове.

Ситуацията е доволно проста. Или циганите си отиват, или ние. Очевидно общото ни съжителство, след повече от 500 г., се провали. Време е да им поискаме развод, да им плащаме и да си ходят. Ако на някой това не му харесва, нека да се обади на Саркози.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

30 коментара на “Назад към Индия”

 1. Щом Големите Западни демокрации не искат да интегрират циганите,ЗАЩО ние трябва да го правим???!!! Ако те евентуално „ПОКАЖАТ“ как става,а не само да приказват и да имат ДВОЕН СТАНДАРТ!!! То тогава и ние да ги интегрираме,НО щом те НЕ МОГАТ, НЕКА КАТО НАЧАЛО ДА СПРАТ С ЛИЦЕМЕРИЕТО и да спрат да плачат за правата на малцинствата, след като те самите започват да разпространяват дискриминация и расизъм…

 2. АЛЕКС2

  ЕЙ,НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА МЛАДИ ХОРА ,КОИТО МИСЛЯТ ТОЛКОВА ПРАВИЛНО И РАЦИОНАЛНО ЗА РОДИНАТА НИ.ПРОСТО СЪМ ВЪЗХИТЕН.ДАНО СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.ГОТОВ СЪМ ДА ПОМАГАМ И ФИНАНСОВО ,АКО СЕ НАПРАВИ ТАКЪВ ФОНД ЗА ИЗСЕЛВАНЕТО ИМ.ПРОСТО КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ,БРАВО НА В М Р О…

 3. ivan vassilev

  „Трябва да се даде възможност на циганите да се приберат у дома. Там, откъдето са дошли в Европа преди 500 г.“
  Господине, защо се правите на ударен, циганите от Франция се прибират в България защото тука са родени. Нито един циганин от тези, които живеят сега, в настоящия момент, не е роден в Индия.
  По вашата абсурдна логика част от българите трябва да и ходят обратно в Панагория (от където са дошли преди 1300 години)
  *
  *
  Къв коментара на ИУТ: „Щом Големите Западни демокрации не искат да интегрират циганите,ЗАЩО ние трябва да го правим…“ Защото са наши тези цигани, драги, те са наша грижа, не тяхна, наше задължение, ако вашето домашно животно опасе градината на съседа, вие сте отговорен за щетите, ако водата от вашата баня наводни долния етаж, вие сте отговорен.
  Все едно да влезете в трамвая и – понеже нямате пари за билет – да се сърдите на останалите пътници, че не ви купуват те билета, а оттам – щом те не жалаят да ми купят билет защо аз сд аго правя

  1. Онуфрий

   Оххххх….:))) Поредният смазан от ментални атаки Капут:)))) Къв си ти ве, измит мозък, ъ? Циганолюб ли си ве, мангасар ли си ве, кво българомразно изсрано говно следва да бъдеш, че да ги дрънкаш тея неща пред лицето на Целокупния и Православен Народ Болгарский ве, мамицата ти помияр гнъсен???!!! Ае марш там, гдето очевидните ти братья мангасари или пък ционистки ебалници ше те скъсват от ебня подневно, говно долнопробно!!!

 4. Г-н Василев, няма никакво значение дали са родени тук или там. Ако някой човек иска да отиде някъде никой не може да го спре, нали? И тези, които ни ги върнаха от Франция, не са се раждали там, но се бяха устроили доста стабилно в петата република. Що се отнася до Панагория (предполагам имате предвид Фанагория), българите не са дошли оттам. А логиката не е моя, написал съм ви го в края на статията, която явно не сте прочел. Пишете на Саркози по въпроса. В писмото си до него може също да сравните циганина с домашно животно, сигурно много ще му хареса.

 5. Хайди всички циганета в Индия, това изглежда най-доброто решение! Всички да съберем по 5 лв да им платим пътните плюс някой друг лев и хайде в Индия

 6. Караиванов

  Само на мен ли тази позиция ми звучи меко казано абсурдна?
  Какви изселвания, каква Индия.. толкова ли няма какво да правите, че пишете небивалици? Депортирането на циганите от Франция няма нищо общо с налудничевите идеи, които споделяте.Не коментирам „задните“ мисли, които евентуално може да са имали властите във Франция.Коментирам фактите и те са, че там налице е едно закононарушение, което е поправено – всичко в реда на нещата.Ако циганина иска – ще се върне. А ако си намери и законна работа, никой не може да го изгони.

  Всеки циганин у нас има статута на български и европейски гражданин, както мен и Вас. Не коментирам дали това е добро или лошо, но е факт. Както казах е хубаво да си говорим с факти.
  Направо се чудя как си вярвате, честно.
  Проблем с циганите има и никой не го отрича, но вместо да пишете глупости предложете реално осъществима стратегия за действие.

 7. Монамито

  Защо ходите да му се връзвате на този? Тоя явно не е наясно с историята и с геополитически и стратегически интереси в световен мащаб.Подобен модел с интеграцията на негрите имаше по времето на Кенеди-разбира се тотален провал.Всичките тези списания тука са смехотворни и ненужни…щели били едва ли не да ги върнели къде?…..В Индия!!!Ще закараш ти ЦИГАНИН видял вече Франция,Париж,къде?Там в ония индийски джунгли,без знанието на становището на Индия по този въпрос?

 8. Специално за Караиванов и Манамито: забелязвам, че разбирате много от геополитика и стратегически интереси, а един от вас очевидно помни и Кенеди ( а може би и го е познавал лично), но все пак да ви припомня преди да се пените толкова много, че обсъждате една хипотеза. Теория. Вероятност. Която ако се случи ще реши циганския проблем. Който е радикален и изисква радикални, нестандартни и смели решения. А не поплювщини по чужд адрес, което, апропо, очевидно е любимо занимание на всички разбиращи от геополитика и стратегически интереси.

 9. Караиванов

  По тази логика хайде да обсъждаме и хипотезата циганите да ги удари смъртоносен „цигански вирус“.Да, интересно е и ще реши проблема веднага ако се интересуваш от научна фантастика и имаш време за губене. Но смислено ли е?

  Защо не коментирахте например причините за ситуацията? Например:
  1) циганите у нас се недолюбват заради това, че законите не се упражняват с пълната им тежест.Дали защото властта я е страх заради отзвука в Европа и ще ни се развали реномето на „либерална и уважаваща различните европейска страна“ или просто цялото ни законодателство е калпаво (май и двете са верни).Ако бяхме една държава със стабилна законодателна, изпълнителна и съдебна власт и всяко нарушение се наказваше с цялата сила на закона, циганите щяха да започнат да се чувстват репресирани, свикнали на предишната свободия (макар в действителност да не е така) и като видят, че няма да стане по тяхната сами малко по-малко или биха се изселили на по-благоприятно за тях място, или просто биха свикнали да се съобразяват с реда и законите.
  2) друга причина за това, хора като Вас да изказват такъв тип налудничеви мнения е, че има хора, които създават етническо напрежение с цел политически ползи
  3).. и т.н.

  Не е ли това конструктивен анализ, който би имал реално приложение?

 10. ivan vassilev

  Млади човече, приеми, че щом си тръгнал да пишеш по блоговеге, нормално е да получаваш мнения, различни от твоето, дори и „поплювщини“.
  А – честно да си говорим – идеята за циганите обратно в Индия си е една голяма глупост

 11. Момчета, според мен вие май нямате никаква идея за това, което се случва в България. Няма да е лошо да се поразходите малко из страната и да поговорите с хората. Ако пък не им вярвате, тогава направете следния социален екперимент. Заселете се в близост до цигански квартал, или си намерете циганин за комшия. Поживейте, опознайте света около вас и тогава споделете впечатления. Така най-лесно и бързо ще свикнете с това, което ни чака, защото след 20 г. циганите ще бъдат повече от нас в 65% от територията на страната. Стискайте палци тогава да има някой от тях, който да мисли като вас сега.

 12. Подкрепям идеята изцяло, дори някъде в ДИР.БГ я бях развил по-отдавна. Циганите за коренно различен етно-културен поведенчески модел. Те са в едно пред-цивилизационно състояние в средата на Европа. Основните им поведенчески характеристики са враждебни на европейския модел. Раждаемост – зверска като когото са измирали като мухи, но вече не мрат, защото с нашите пари ги лекуваме и с тези наши пари ядат добре. Деца раждат деца и изоставени деца – това е позор за Европа и за цивилизацията. искате ли и нашите дъщери да раждан на 12 години или ще емигрираме? Изоставяне на децата – позор! С нашите пари българите отглеждаме собственото си изчезваме. Образование – смях! Декларира се готовност за образование, но племето изхвърля от себе си всеки, който малко се изучи, дори и циганските тарикатчета от НПОтата, дето се нагушиха с пари не са добре дошли в племето си. Те са просто поредните шмекери и паразити на нашите данъци. ПАРАЗИТИРАНЕТО – това е същността на циганското поведение и затова циганите са изгонени от Индия. Докога… може ли България, която вече е под 7 милиона да изхрани това паразитиращо племе? Затова от тук избягаха 1.5 милиона души, а още толкова събират пари за еднопосочен билет.

 13. Чавдар

  Абсолютно правилно е разсъждението, че циганите като цяло са неинтегрируеми. Дори да успееш да приобщиш една малка част от тях, през това време основната група вече ще е възстановила и дори надминала първоначалното количество. А, „новоприобщените“ са нестабилни и лесно се връщат обратно в първоначалното си скотско състояние. За хилядите години паразитен живот не бива да се учудваме, ако в циганите вече има някакви генетични аномалии и те са непригодни за живот в цивилизовано общество.

  Идеята за Индия е интересна, но трудно осъществима. Не става въпрос за разрешение от страна на Индия – такова може и да се получи, а има и други подходящи страни в района, които биха приели големи количества цигани чрез подходящо стимулиране. Финансови ресурси за прехвърлянето още по-лесно биха се осигурили. Но, самите цигани няма да искат подобно преселение, това е очевидно. Следователно, то трябва да стане насилствено. Но, ако приложим насилие, от една страна губим своята цивилизованост, от друга – отварят се и много други възможности за решаване на този проблем, които са далеч по-прости и по-резултатни…

  Все пак трябва да се опита! И колкото по-скоро – толкова по-добре! За начало трябва да се „обостри“ проблемът с циганите. Това е елементарно. Малка група подготвени хора трябва да осъществят масови убийства в циганските гета. Това ще отприщи вътрешен междуетнически конфликт. В резултат ще трябва да се намери бързо решение, което ще отвори вратите за дискутираната идея. Разбира се, ще загубим международен престиж, но какво от това? Хитлер не много отдавна изби милиони евреи, Германия сега е най-силната и най-уважавана държава в Европа. А ние просто ще изгоним, няма да убиваме. Поне не много…;-)

 14. Има много лесен начин да се справим с тях , но до сега на нито едно правителство не му е стискало. 1.Да спрем порочната практика да ги подпомагаме безогледно, а никой не им проверява колите, сателитните чинии и доходите. 2. Да прилагаме за тях законите, които се прилагат спрямо нас. 3. Да спрем българите, които се облагодетелстват от кражбите на циганите. Така те хем няма да крадат, хем ще останат без недоказуеми доходи.

 15. Така, нека и аз да се изкажа! Трябва да има дума, обратна на Интеграция! Деинтеграция, или нещо такова. Аз предлагам да се сложи край на всякаква толерантност за циганите и циганиите им! По добре държавата да похарчи пари за специална комисия, която да лицензира даден циганин за годен или негоден за Европейското Общество! С този лиценз, мога да му кажа, заповядай и бъди обикновен човек, нищо против нямам! Критериите за това са от ясни по ясни, но опитите за интеграция са повече от загубена кауза! Някъде по нагоре четох че в скоро време ще се циганизираме, и наистина Българите ще станем малцинство!!! За това нека да посегнем със здрава и силна ръка върху проблема! Стига вече името на България е опетнявано, от мангали, които си нямат нищо обшо с Българина!

 16. Валентин Иванов Георгиев

  Съгласен съм,че трябва да се сложи край на демагогията по отношение на циганите и да се търсят радикални решения.Според мен това е работа на евродепутатите ни,които не вършат засега нищо полезно.Необходимо е да настояват в ЕС за радикално решение на проблема.

 17. KVO DA VI KAJA SKINOVE NACIONALISTI I SQKFI DRUGI PATRIOTI TRQBVA DA SE SABEREM I DA PO4NEM NAKAZATELNI AKCII PO CIGANSKITE MAHALI AS MAINA SAM OT PLOVDIV I KFO DA KAJA 4-TIRI CIGANSKI MAHALI 80-000 MANGALI SMQTAITE SLED 23-30GODINI KOLKO 6TE SA AKO GI OSTAVIM DA SA AILQK TOGAVA IZNASILVANIQTA POBOI6TATA I GRABEJITE NAD BALGARI OT TQHNA STRANA 6TE SA V TROEN RAZMER

 18. Реалист

  Трябва да се създаде огромен обществен натиск за да се накарат управляващите политици да приемат модела на т.нар.грамотна и осъзната раждаемост или за 3-то дете и повече, детски надбавки само за родители с минимум средно образование. Това ще е ефективна икономическа спирачка на най-отвратителното явление на нашият преход – производство на деца заради детски и други социални плащания. Не може да има обвинения за дискриминация, защото ще е валидно за всички етнически групи. След като разберат, че няма да имат икономическа полза от много деца, сами ще искат да ограничат своята раждаемост. Полезни в това отношение ще са здравните медиатори и държавата трябва безплатно да слага спирали. Разбира се, това ще генерира разход за данъкоплатеца, но намаленият % маргинали във бъдеще ще върне парите в пъти повече. Най-вече това е добре и за самите деца, нали няма да се лъжем, че дете което е родено с цел финансова облага няма да бъде един бъдещ лекар например. Иначе ще продължим да четем за поредното дете, което е изгоряло от ток при опит за кражба или ще виждаме например деца как дишат лепило по ъглите на улиците.

 19. добруджанец

  Индийците трябва да са луди да триемат 10 млн. души, голяма част от които престъпници, почти всички необразовани. Това ще е огромна тежест да се издържат още безработни свикнали да живеят от помощи, кражби и далавери. От една страна като гледах филма „Бедняка милионер“ не видях особена разлика между индийците и циганите, от друга пък доколкото знам около една трета от личния състав на Microsoft са индийци. Т.е. и за индийците циганина ще си остане циганин.
  По скоро трябва да се приемат недемократични решения както в Китай – Да нямат право да имат повече от две деца. Ако нарушат забраната да не получават помощи. От друга страна да се създаде фонд за стимулиране на раждаемостта само на българската народност. Щом могат да се приемат закони за закрила на малцинствата, трябва да има начин да се закриля и бъдещото малцинство – Българите.

 20. Мисля че би било прекрасно ако това се случи. България би станала една изключително приятна за живеене страна, убеден съм че огромна част от проблемите ни както съвсем точно се споменава и в публикацията всъщност са заради циганите. Не знам обаче дали тази иначе чудесна идея е осъществима на този етап, надявам се обществото в България и ЕС като цяло да узрее за нея. Мисля че друг възможен изход е да започне да се плаща на циганите да НЯМАТ деца, тоест да получават една привлекателна за тях сума ако се подложат на доброволна платена стерилизация.

 21. Най-уместно е Франция да предостави на циганите своите южни владения – примерно Кергелен има годна за обитаване площ около 7000km2 и може да поеме европейските цигани без критично пренаселване. Има годни за ядене водорасли, растения, риба, птици, перконоги и т.н. Мястото е много спокойно – разстоянието до Антарктида е около 2000km, до останалите континенти над 3000.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *