Няма ислямски фундаментализъм, защото ислямът е фундаментализъм

Карта на заплахата - виждате ли България? Правилно, и аз не я виждам, защото я няма, ислямистите са я предвидили за унищожение.

Един модерен афоризъм гласи, че не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани. Разбира се това не е вярно, но като цяло през последните няколко десетилетия ислямските атентатори определено заеха терористичната „ниша“. Интересно е обаче друго. След всеки ислямски атентат, без значение дали е голям или малък, следва абсолютно еднотипна реакция от страна на съответните мюсюлмански ведомства. В един глас се отрича агресивната страна на ислямската религия, обяснява се как ислямът е религия на мира, как самата дума „ислям“ значи мир, как терористите нямат нищо общо с исляма и т. н. Пригласят им и толерантни да безумие политици от всякакъв пол, раса и религия. Същото нещо се случи и след зловещия удар над редакцията на парижкото списание „Шарли ебдо“. Вчера френският президент Франсоа Оланд в специално изявление към нацията каза, че терористите нямали нищо общо с исляма. Само дето викали „Аллах акбар“ и избили 12 души заради обида над ислямския пророк, но иначе нямат нищо общо с исляма, ама съвсем нищо общо.

Странно, но никога тези заклеймявания от страна на мюсюлманските духовници не водят след себе си ограничаване на терора. Напротив, той се разраства. А откакто брадатите хуманоиди в Близкия изток си направиха и своя собствена квази-държава, терорът на ислямистите се превърна от индивидуален в колективен. Нещо повече. Президентът на Турция в изявление по случая обвини за станалото „европейската нетолерантност“. Оттук до заключението, че жертвите сами са си виновни има точно една крачка. Съдейки по думите на Ердоган, чиято партия по ирония на съдбата е член на групата на европейските консерватори (които пък по ирония на съдбата се обявяват за защитници на традиционните европейски ценности), крачката скоро ще бъде направена. Явно на мюсюлманите лицемерието вече им дотяга.

Защо е лицемерие ли? Нека отворим корана, който напоследък много модерни толерасти цитират без да го чели. Преди всичко нека видим какво значи самата дума ислям. Тя не значи мир, а покорство. Покорство пред Аллах, разбира се. Самият свят според корана е разделен на две – Дар ел ислям (свят на покорството) и Дар ел харб (свят на войната). В първия живеят мюсюлманите, във втория – неверниците. Неверниците живеят в света на войната, защото те не трябва да бъдат оставяни на мира от мюсюлманите докато или приемат исляма, или започнат да плащат данък на мюсюлманите за правото да изповядват религията си. Кратко и ясно, нали? В Корана човечеството е разделено на две групи – човеци (изповядващи исляма, т. е. правоверни) и други (изповядващи различна религия, (т.е. неверници). Съдбата на вярващите в Аллах е обещана – попадат в дженнета (рая). Останалите сме абонирани за джехеннема (ада). Но нека преминем към директните послания на корана с цитати по страници:

„Аллах е всеопрощаващ и безкрайно милостив“ (Пчелата 115; виж също: Бакара 173). Но само по отношение на правоверните, на които казва: „Аллах на вас ви желае не затруднение, а облекчение“ (Бакара 185). С неверниците – коренно противоположно – са забранени всякакви роднински ангажименти, приятелства, любовни връзки. „Неверникът е най-лошата сред всички земни твари в подножието на Аллах” (Плячката 55). „Защото неверниците ги очаква болезнено страдание” (Бакара 104; виж също Бакара 24, 39; Пчелата 88; Семейството на Имран 56; Себе 33; Неизбежното 30, 31,32,33; Жените 89,91; Трапезата, 33)

Битката с неверниците е с категорично очертана цел. „Водете битки с тях, чак… докато вярата на Аллах се разпростре навсякъде” (Бакара 193). „Водете битки с тях, докато не изчезне от Земята всеки смут и раздор, докато не победи изцяло вярата на Аллах” (Плячката 39).

Убийството на друговерниците разчиства пътя на правилната вяра: „И прокълнати всички до един, да бъдат те хващани и убивани където бъдат заловени” (Племената 61; виж също: Покаянието 5). „Когато там срещнете се вие с такива, които отричат Аллах, режете им главите” (Мохаммед 4).

Е? Нещо неясно? Няма как да съществува отделен мюсюлмански фундаментализъм, след като самият ислям по генеалогия и предписание е фундаментализъм. Фундаментализъм, заченат и изпълнен с насилие и омраза, отричащ човешките права на друговерците, жените и дори на мюсюлманите, имащи критично отношение към собствената им религия. Сега разбрахте ли защо фанатиците от ИДИЛ режат глави? От тяхна гледна точка те просто изпълняват начертанията на корана, и то на самия техен пророк. Разбрахте ли сега защо мюсюлманин да осъжда насилието е също толкова искрено, колкото алкохолик да осъжда алкохола?

Когато преди повече от 20 години Самююл Хънтигтън написа книгата „Сблъсъкът на цивилизациите“, той въведе един нов термин в геополитиката – „кървавите граници на исляма“. След една проста справка той открива, че 80% от световните конфликти по онова време са в мюсюлмански държави или държави с мюсюлмански малцинства. Днес процентите са още по-високи, а кървавите граници вече се озоваха в сърцето на Европа.

А България е на кървавата граница от повече от 650 години…

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

8 коментара на “Няма ислямски фундаментализъм, защото ислямът е фундаментализъм”

 1. Въпросът е кой създаде тази религия,близо шестотин и повече години след Християнството! И защо?И как така се организираха,КОЙ ги организира,с какви пари,логистика и с каква цел? Във всеки случай не е налагане на Исляма,макар те да мислят така и за това да воюват! Ако перифразирам един отговор,който ми се върти в главата,“те са назначени“ за това,което вършат,като може би само единици знаят мисията и господаря!При всички положения са контролирани от външни сили,макар да изглежда иначе.

 2. Исляма е по-нова религия, съответно по-неусъвършенствана. Спомнете си как налагат Християнството преди векове и за кръстоносните походи. Религията се използва като много силно оръжие и днес. Важното е да не се изпада в крайности. Всеки има нужда да вярва в нещо, а още по-добре ще е то, да бъде основа и да обединява хората. Крайните католици и атеисти не са с нищо по-полезни според мен.
  Само в България има 1 милион мюсюлмани. Много страшна ще е ситуация, която може да раздели масите на религиозна основа и за това мисля, че всички сме запознати.
  А от къде идва самия тероризъм, който в последсвие става обвързан с радикалния ислям?
  Ами как си обяснате това, че дестабилизираха целия близък изток и Африка?
  Където разбиваха изградени режими с дронове?

 3. Александър Аргиров

  Ами простата истина е, че исляма е създаден от Сатана. Може да ми се присмеете, ако не сте вярващи, но това е факт. Мохамед се е възмущавал от идолопоклонството на арабските племена и е търсел пътя към Бог. Това е похвално. Но вместо да се обърне към Библията, той се е подвел на внушенията на „ангела“, ( т.е. Сатана преправил се на такъв ), смятайки го за Божия пратеник. Вярно, че Мохамед е бил неграмотен, но това не го оправдава.
  Така, че не може да очакваме от праволинейните последователи на тази религия нищо добро.

 4. Иво Иванов

  Преклонете глави и се покайте, вие заблудени овце, приемете истинския, живия Бог – Исус Христос и молете Го за прошка. Защото е близо времето, когато Той ще се появи и както е писано ,, няма да има око, което да не се затвори и коляно, което да не се превие при вида Му“, но тогава вече ще е късно за покаяние. И нито педофила Мохамед(една от 11-тте му жени е загубила девствеността си на 9, девет години!!!!!), нито Аллах ще ви помогнат, защото ,,без Сина нямате и Отца“, и защото Исус, и само Той, е истинския Властелин на Вселената и нищо на тоя свят не става без Него!

 5. Едно много притеснено момиче

  Леле, от това ли се вдъхновихте с коментарите! Майната му че България я няма…нека си поприказваме за религиите на общо основание. Е нямаме спасение ние!

 6. Костадин

  Не мога да коментирам коментарите, защото не са писани от мен. Но фактите, които съм изложил в статията, са неоспорими, за съжаление.

 7. От историческа гледна точка Шериатът не е по-лош от Крумовите закони , от правилата, залегнали в Статута на град Майнц, един от малкото хилядолетни градове в Германия, от Саксонския Зерцал или от монголския Ясъ. Всички тези системи от правила за устройство на обществото са представлявали своеобразен връх на човешката мисъл. Но от тогава са изминали много столетия! Съвременното човечество живее не по кодексите на античните полиси, още по-малко по законите на Хамурапи. „Римско право“ и „Тан люй шу и“ се изучават по История на правото, но всички изброени Законници и Сборници с правови изисквания са в миналото. От времената, в които са се появили британското право, американската Конституция и Кодексът на Наполеон не е било необходимо, а още по-малко – оправдано да се остава в средновековието. Макар, разбира се, всеки да има право на избор.
  Няма нищо лошо в Шериата, като паметник на цивилизацията и като основа за дискусия. Но религиозните догми с хилядолетна давност следва да остават в историята на съвременните държави. Създавайки възможност за тяхното възраждане, ние започваме да живеем по правилата на епохата, в която те са възникнали. Тази епоха се нарича Средновековие! В самоубийствено толерантната Европа това се случва пред очите ни. Без съмнение – крайния резултат от това ще са реки от кръв!
  Благодарим много, но този филм сме го гледали!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *