Опасен прецедент начело на страната

Не президент, а прецедент.

Вчера, на Богоявление, на деня в който се освещават българските бойни знамена, прецедентът на територията България каза, че българската армия не трябвало да охранява границата с Турция, защото щяло да стане скандал. Ако България беше държава, а не територия, прецедентът, който по конституция е върховен главнокомандващ на въоръжените ни сили, трябваше вече да е изправен пред военен съд и разстрелян от наказателен взвод.

Тъй като обаче ние не сме суверенна държава, а зависима колония, това не се случи. Затова нека припомним една кратка хронология на събитията през последните 26 години. Първо започнахме да съкращаваме армията и постепенно от 105 000 през 1989 г. я направихме 27 000 през 2015 г. Мобилизационния резерв през 1989 г. беше 800 000 души, сега е 100 000. Това означава, че ако избухне война, можем да свикаме под знамената 100 000 мъже. За сравнение – през 1912 г. в Балканската война България мобилизира 650 000 войника. Но ние не спряхме дотук. Махнахме защитните съоръжения по границата по границата, като нарязахме кльона и разминирахме минните полета. Закрихме Гранични войски и на тяхно място създадохме Гранична полиция. В резултат граничната бразда запустя, защото ако преди войниците я обхождаха на всеки час, сега новите полицаи прекарват времето си в паркираните по пътищата служебни автомобили. Нарязахме ракетите си на скрап и накрая махнахме дори вкопаните в земята танкове (да не вземе някой нахлуващ да се спъне и одраска по ръждясалото желязо).

Сега границата се пази от допълнително командировани полицаи, които спят по самоделни палатки и землянки, тънат в мизерия и мръсотия и когато се изправят срещу нарушители нямат право да стрелят, а ги замерят с камъни. Да, не е за вярване, но е точно така. Границата ни се „отбранява“ от мъже с прашки. При това не всеки полицай има прашка.

От другата страна обаче има държава. Държава с въоръжена до зъби армия, която поддържа границата си в идеален порядък. И нашият прецедент, забележете, не иска да я дразни, като разположи остатъчната ни жалка армийка по, забележете, НАШАТА граница!

Допреди няколко месеца Плевнелиев беше безобидно забавен с вдетиненото си поведение. След поредицата от негови антибългарски изявления обаче, връх на които е последната му изява от вчера, Плевнелиев е вече опасен. Опасен за България слуга на чужди интереси, опасен за националната сигурност и заплаха за бъдещето на българския народ.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

13 коментара на “Опасен прецедент начело на страната”

 1. Плевналиев не е „сам и един“ опасен прецедент, като него са опасни прецеденти всички в правителството и парламента ни, които оформят глобалистична( неолиберална) върхушка управляваща страната, обособила обща мафиотска клика, разграбваща и разоряваща и унищожаваща България и българите вече 25 години, направила ги най бедните в Европа, народ и държава“ на доизживяване“. Макар и първи държавник, с крайно ограничените функции на президента, Плевналиев едва ли може да наложи това си мнение, нито някого интересува това негово мнение. Всички държат властта да да крадат пладнешки. Ежегодно мафиотската клика на най големите партии БСП, ГЕРБ, ДПС с дребните им слуги АБВ,ББЦ, НФСБ, Атака и други кръжащи около тях краде половината обществен продукт и държи българите с най-ниски заплати и пенсии в света. Вижте действията на всички правителства. На последните 2 -ГЕРБ, БСП ЕС даде 300 милиона евро да направят сигурни съоръжения по 259 км. българо турската граница и вместо това те излапаха парите и направила само 30 км телена граница. Преди време писах за него един материал“ Правовата държава срещу Плевналиев“ на отзи линк http://www.ideyazabulgaria.org/ours/ot-facebook/4752-4752
  Единственото спасение от тях е народът ни най сетне да осъзнае силата на своя избирателен вот, да го обедини и с него да изрини пасмината от парламента си и властта. Чак тогава можем да им отнеме заграбените богатства и накажем. Така действат от 67 години народите в цивилизована Европа, след като тя след ВСВойна постави демокрацията и мира на първи пиедестал. Дора Апостолова http://www.ideyazabulgaria.org и http://www.facebook.com/ideyazabulgaria

 2. Българинът трябва да разбере, че политиците му са най- голямата опасност за бъдещето му, защото грешките на редовия човек си ги плаща сам той, но грешките на политиците- плаща целия ни народ. И да не стои и гледа безучастно от страни или „сам се бори“ като върк единак. Борбата „сам срещу държавата“ обрича на погром него и държавата му. И ускорява пътя към смъртта.

 3. България имаше двама достойни президенти – големият философ и мислител идеолога на реформите проф. Желев и ученият историк д-р. Параванов.

 4. Президента е проводник на ционистка политика.това го определя като предател и враг номер едно на българите и България.Трябва колкото се може по-скоро да му бъде отнета титлата му и властта му,за да направи по-малко поразии.Иначе ще осъмнем в една държава с разпродадени и ограбени богатства и ценности с построени ислямски центрове и джамии.Този човек дава държавата ни армаган на друговерци турци и врагове на България

 5. bedna vi e predstavata kolko maze 6te se otzovat bez povikvatelna a tova koeto ne znaete za balgarskia voin i boen duh vraga znae otli4no

 6. Петко Цветков

  ТОВА Е ПРЕДАТЕЛ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ СУВЕРЕНИТЕТА И СИГУРНОСТТА НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА… ТОЙ И ВСИЧКИ КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА “УПРАВЛЯВАЩИ“… СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪРНАТА , А ТЕ НАКАЗАНИ ЗА АНТИБЪЛГАРСКАТА СИ ПРЕДАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ ПОЛЗВАЙКИ ПРЕВИЛЕГИИТЕ НА ПОВЕРЕНИТЕ ИМ ПРАВА ОТ НАРОДА… !!!!!!

 7. Атакувано на Плевнелиев в частност и на ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ е смехо-ТВОРНО!
  БЪЛГАРИТЕ ОТ-ДАВНА СМЕ ДО-КАЗАЛИ,че от дългото пребиваване-ако живеехме-нямаше тротоарите да са за-ЛЕДЕНИ…сме ПОЛУ-ЧОВЕЦИ…
  Ми к,вот по-ВИКАЛО,т,ва МУУУУУ и от-ВЪРНАЛО!!!!!
  ДНЕШНИТЕ ДРАСКАЧИ,КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО БИВШИЯТ ВИ ЛЮБИМ ПРЕЗИДЕНТ НИ ОСЪДИ НА РУСКО ВЛИЯНИЕ-ДО КРАЯ НА СВЕТА…ЗАЩО ТОГАВА НЕ ОКАХТЕ-ДА ГО СЪДИТЕ..ЖАЛКА ИС-ТОРИЯ…ЗАЩОТО СТЕ АГЕНТИ-КАК СЕ НАРИЧА ТЕРИТОРИЯТА,УПРАВЛЯВАНА ДВЕ ПЕТИЛЕТКИ ОТ АГЕНТА ГОЦЕ-ГОРД,ЧЕ Е..
  СМЕШК-ОФЦИ И ПОСЛ-УЖ-К-ОФЦИ СТЕ ВИЕ…КАТО ПАСТИРЯ ВИ…ДЕТО ВИ ПОД-ХВЪРЛЯ ТРОХИТЕ И КОКАЛИТЕ…ЗА ДА ГИ ДО-ОГЛОЗГАТЕ…
  К,ВИ ПЕТ ЛЕВА,ЧЕ НЕ ВИ РАЗ-БРАХ…
  И НЕ СИ ПРОВЕТРЯВАЙТЕ УСТНАТА КУХИ-НА В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО -ЩЕ СИ ИМА-ТЕ СРЕЩА С ЕКО-ВЦИТЕ…
  ………..F3WR

 8. Първанов

  Наказателен Кодекс, раздел 2 – ПРЕДАТЕЛСТВО И ШПИОНСТВО:
  Чл. 103. (Доп. – ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.
  раздел 3 – ДИВЕРСИЯ И ВРЕДИТЕЛСТВО
  Чл. 106. (Доп. – ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм., бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения унищожи или повреди обществени сгради, строежи, инсталации, съоръжения, транспортни или съобщителни средства или друго значително обществено имущество, се наказва за диверсия с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а в особено тежки случаи – с лишаване от свобода двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

 9. Кой сте вие г-н Президент?? Защо защитавате чужди интереси? С какво ви държат в ръцете си? Нима не чувствате, че нарушавате конституционните си задължения. БА да не би да я имате за лична гвардия. Я първо намалете „скоростта“ както пред жп прелез, спрете огледайте се , ослушайте се и преди да тръгнете отново си спомнете как попаднахте на „Дондуков 2“. По-полека, България все още е парламентарна република. А, не желаете БА да сподели охраната на границата с МВР, защото се страхувате, че няма да се справят и вие като Върховен главнокомандуващ трябва да давате обяснения пред парламента. Или, че ще се справят прекрасно, ако им се постави такава задача, но с това ще развалите плановете на САЩ, Турция, НАТО и една лидерска партия т.е. на вашите външни и вътрешни ментори. Между другото, една такава задача ще раздвижи БА и ще прогони летаргията и мислите блажени за участие в поредна печалбарска мисия за сметка на държавицата ни. Някой може да попита защо съм сигурен, че ще се справят. Сигурен съм защото от досегашните задачи в рамките на НАТО, на БА са възлагани само „логистични“ (да не коментирам съдържанието му) и полицейски функци за охрана на обекти на чужди територии. В тази си роля в рамките на НАТО т.н. „Български контингенти“ винаги са получавали много високи оценки. Време е БА да изпълни патриотичния си дълг. Не им пречете г-н Президент, а ги насърчете, защото сме суверена държава член на ЕС и НАТО. Защото сме и източна граница на съюза и сме длъжни да използваме всички налични ресурси за да се справим с емигрантския натиск, който поне за България ще се окаже непосилно бреме за крехката ни икономика. Засилените специални мерки за охрана на южната ни граница в никакъв случай не може да се приеме като заплаха за РТурция тъй като сме пълноправни партьори в НАТО.

 10. Българин

  25 години се върви към оглупяване на населението, смяна на ценностната система, подмяна на история. През всичките тези 25 години ни управляват марионетки на външни сили поставени на тези места с обещания за лична изгода. ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА ПРЕДАТЕЛИ и са и действат за ЗАТРИВАНЕТО на Република България. Ако само прочетете Конституцията на РБ и я изпълните дословно ( не са нужни нито адвокати, нито анализатори- там е написано ясно и точно)НИЕ ЩЕ СМЕ ДРУГА ДЪРЖАВА. Всичките тези псевдо политици и крадливи олигарси ще бъдат разстреляни като ИЗМЕННИЦИ на Родината.
  Искрено се надявам това да стане един ден

 11. Бай Иван

  Е, ами президента какво? Той сам изпрати на руснаците официална покана да посетят България /от това да предоставиш бази на НАТО, по официална покана – къде?/. Та като дойдат руснаците – те ще му дадат да разбере!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *