46672677
Ако искате да видите българска военна авиация, не гледайте в небето. С решение на българските управляващи, в това число и т. нар. „патриоти“, в небето ни ще летят чужди военни самолети. Затова, ако наистина искате да видите български военни самолети, идете в Музея на авиацията в Крумово.

 

„Да бъдеш патриот, не означава само с уважение и любов да се отнасяш към страната си… а преди всичко да служиш на обществото.“ – Александър Солженицин

 

Преди седмица Народното събрание прие промените в Закона за отбраната и въоръжените сили на първо четене. С тях за първи път се дава възможност чужди войски, в случая ВВС, да поемат функциите на българската армия по опазването на териториалната цялост на страната. Законът беше приет с гласовете на ГЕРБ, ДПС, Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

Особено интересно беше гласуването на Патриотичния фронт. Едната половина от него, НФСБ, гласува за. Другата половина, т. нар. ВМРО, изрази позиция против, обаче не гласува против, а гласува за. Ловка игра – за пред господарите си от ГЕРБ са подкрепили закона, а за пред намаляващите си избиратели, са били против.

От тук насетне е добре да се види реакцията в интернет след гласуването. На патриотите е обърнато особено внимание, с оглед на това, че за разлика от другите отпадъци в управлението, тези често обичат да се бият в гърдите колко обичат и милеят за отечеството любезно, и как сън не спят от мисъл да го опазят. Да видим как се изразява народната обич – „Долни подлоги на мутренско-политическата клика“, „предатели“, „срам и позор“, „мръсни подлоги“, „национални предатели“, „мазни продажници“, „долни предатели, спите ли вечер спокойно?“, „прикрити предатели“, „добре са им платили“ и т. н. Сред обобщаващите бяха „Кво сега, нали и турците от ДПС вече са патриоти, нормално е турски самолети да ни охраняват!“ и финалният „От „Патриотичен“ фронт и те напират Турция да ги охранява.“

С всичко това българите не искат да кажат, че ПФ са долни подлоги, които и майките си ще спазарят срещу някой лев и някой висок пост. Сакън, не! Не, защото от патриотичната дружинка веднага излязоха с опорни точки и партийни тезиси, които разясниха гласуването. Първо, те били против конкретната точка за даването на българското небе за охрана от чужди самолети. Второ, били против точката, но гласували за закона. Третото, имало и такива, които били против всичко, но изразили позицията си не като гласуват против, а като не гласуват изобщо. Четвърто, в крайна сметка натовските самолети били и български самолети, нищо че всъщност може да са турски.

С оглед на всичко това се налага извода, че парламентарните „патриоти“ са или шизофреници, или национални предатели. Ако е първото, значи здравните работници не си вършат добре работата, щом допускат такива хора в парламента. Ако е второто, тогава българските избиратели не си вършат добре работата.

Което и от двете да е вярно обаче, мандатът им е 4 годишен, а е минала едва година от началото му. Така че тепърва има да гледаме още и още серии от парламентарната сапунка „Патриотични игри“.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

3 коментара на “Патриотични игри”

  1. Стоян

    Аз си мисля че е дибре че винаги им апатриоти на власт или във власта. Така някой поне вижда отжлизо какво се орави за загиеанрто на нацията. Някой все някога ще го каже на глас.

  2. Стефан Белев

    Г-н Костадинов, след като претендирате да сте историк, моля позовавайте се на факти. Чужди войски са взимали участие в бойни действия на българска страна. Нещо пове- чужди ВВС са участвали в опазването на въздушния суверинитет на България. Веднага ви Давам пример с Jagdgeschwader 5 (JG 5) Eismeer дислоцирани край Ниш, взели активно участие в противодействието на бомбардировките над София.

  3. Костадин

    Г-н Белев, говорите за военни действия. България има съюзници и те помагат във войната. Да ви питам – с кого сме във война сега? С никой, нали? Е, затова говорим. Щом в мирно време не можем да гарантираме сами сигурността си, какво остава за военното време.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *