Революция или смърт

Няколко факта от кризата с т.нар. епидемия в България:

1. На 29 февруари правителството обяви, че в бюджета има 1,5 млрд лв излишък. На 8 март беше регистриран първия болен в страната. На 13 март бяха получени 812 млн евро и обещани още 500 млн. Общата стойност на свободните пари на разположение на кабинета достигна 4 млрд лв. Само че на 19 март Бойко Борисов обяви, че държавният бюджет вече има 3 млрд лв дефицит. Излиза, че за няма и седмица някъде са изчезнали 7 млрд лв – по 1 млрд на ден.
2. Цената на барел петрол на световните борси падна на 23 долара. Цената на литър петрол в момента е 35 стотинки – за сравнение цената на литър минерална вода е 1 лв. Обаче цените на бензина и дизела в България не мърдат и стоят на нивата от времето, когато петрола беше 70 долара за барел. Реалната цена на бензина у нас в момента трябва да е около 1,60 лв, но се продава на 2,20 лв.
3. Всички държави по света и в Европа дадоха огромни компенсации на засегнатите – както предприемачи, така и работници. У нас Бойко Борисов съветва предприемачите да си продават колите, за да платят заплатите на работниците си.
4. Всички държави по света и в Европа дадоха кредитна и данъчна ваканция. У нас Бойко Борисов забрани кредитна ваканция, нещо повече – изиска авансово плащане на данък печалба от фирмите.
5. В Албания министрите и депутатите намалиха временно заплатите си до преминаване на кризата, в знак на солидарност с губещите работните си места албанци. В България подобно нещо не се случи.
6. Болниците ни не разполагат с дезинфектанти, маски и защитни облекла за лекарите и сестрите. Те масово започнаха да напускат и да недоволстват. В резултат правителството на Борисов ги заплаши с арести и съд.
7. Болниците не разполагат с достатъчно респираторни апарати. В резултат проправителствените медии започнаха да апелират да се даряват средства от гражданите за закупуване на такива апарати. Защото държавата, както беше казано в т. 1, вече е с бюджетен дефицит и няма пари.
8. Държавният резерв се оказа без респираторни апарати и дезинфектанти точно в този момент, защото седмици преди началото на т.нар. „епидемия“ от него са разпродадени точно тези материали.

Изводът – управляват ни тежко некомпетентни и невъобразимо крадливи типове, които гледат на нас, българите, като на вреден дивеч. Знам, че този извод вече сме го направили милиони сънародници, и знам, че за огромната част от нас той не е нов. Това масово осъзнаване обаче ни дава възможност да направим най-важното – когато приключи цялата безумна истерия и психоза да поискаме от престъпниците в Министерския съвет и Народното събрание да платят сметката. Възраждане започва подготовка за това и призовавам всеки, който мисли като нас, да излезе с нас и всички заедно да премахнем престъпния режим. Изборът е следния – революция или смърт на държавата и народа. Време за губене нямаме – оставим ли ги да продължат да ни управляват, те ще ни доубият като народ и държава.

Сподели поста:

Свързани статии

3 коментара на “Революция или смърт”

 1. Веселин Влаев

  Народа е побъркал се !
  Водачи няма .Количество (маса) народ липсва .

 2. Привет от много далече,
  Да си спомним славната история на родината: „Свобода или смърт!“
  Българския народ цени истина, доброта, търпение, ама като му дойде до гуша няма да слуша.
  Пожелавам на народните избранници и политици да се заемат с дела а не само празни приказки и обещания.
  Какво стана с решението за декларацията на премиера? Потъна в калта от свлачищата или коцтитуцията ще бъде ревизирана?
  Не се предавайте братя и сестри!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *