България е в мозъчна смърт

Днес общинските съветници във Варна доказаха, че България е в мозъчна смърт. Натискането на едно копче ни дели от момента, в който животоподдържaщата апаратура ще бъде изключена и най-сетне агонията ще бъде прекратена. От вън, разбира се. Защо все още се поддържат тези системи? Или някой очаква чудо, или най-вероятно просто се подготвят трансплантации.

Метафорично има доста кандидати за последните здрави органи от България – плодородните ни земи, интелигентните ни деца, евтината работна ръка и красивата ни природа. Не виждам обективна причина „трансплантациите“ да се отлагат още дълго – официалният ни край е въпрос на часове.

Сега по същество – 6 души от варненския общински съвет си намериха повод да не подкрепят повторното гласуване за преименуване на топонимите с небългарски имена. През декември 28 души подкрепиха решението, днес бяха 22. Не ни достигнаха 4. Като добавим и гласувалите под строй „против“ съветници от БСП, които предния път въобще ги нямаше в залата. Няма смисъл дори да споменавам Янко Станев и хората около него.

В онези 6 ми беше последната надежда.

Кой и как им е повлиял, както и кои са тези личности няма абсолютно никакво значение. Всички, които се интересуваме, ги знаем. Фактът, че има такива хора и от тях зависи нещо е достатъчен, за да констатирам мозъчната смърт на тази държава.

Щом има хора, които са готови публично да се унизят и да отрекат собствения си език, държава и най-вече собственото си гласуване от преди месец. Щом ние като народ сме допуснали такива хора в управлението на Варна и в управлението на България…то няма за какво да претендираме и какво да искаме повече.

Сподели поста:

Свързани статии

5 коментара на “България е в мозъчна смърт”

 1. Ангел Стамов

  Костадине, дръж здраво, моето момче, не се давай. Другите, които са гласували иначе (от тебе) не са никакви българи. Кой ги иабра??? Баба ми Веселина от Сливен завърши педагогическата гимназия във Варна в един клас с Дора Габе, сигурно се е обърнала вече много пъти в гроба, като гледа цирка на гласуването.

 2. Виктория

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200600761896394&set=a.3947325096455.121540.1679907584&type=3&theater
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200600777616787&set=a.3793993263255.120389.1679907584&type=1&theater

  Каква е тая държава, какво е това чудо? По принцип не съм расист, но вече започвам да ставам. Нормално ли е деца във 2 клас да имат специален урок за ромската нова година и какво ги интересува българчетата ромския празник Василица? Редно ли е да учат такива неща, редно ли е да им промиват мозъците от малки? Защо не учат, че сме били 500 години под турско робство, вместо да ги въвеждат в ромския календар? Трябва ли е ние родителите да им помагаме да научат тези уроци и имали такива , които го правят?Наистина няма друга такаа държава!

 3. Само ще добавя, че освен в учебника за втори клас, има и в учебника за трети клас.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *