Изборът ни е ясен – възраждаме България и преосноваваме държавата!

най-северната точка на България

Вчера, докато бях на обиколка в общините Видин, Ново село, Брегово и Чупрене, използвах повода, за да отида на най-северната точка на България – устието на р. Тимок. На снимката зад мен се виждат върбалаците на Сърбия.

Докато бях там и гледах как нашият Тимок се влива в Дунав, се замислих за следното. Преди около 1000 години най-северна точка на България е била на някой от върховете на Татрите по днешната словашко-полска граница. Тогава устието на Тимок е било просто едно от хилядите подобни места в страната ни, намиращо се дълбоко в сърцето на България. Нашата Родина е преживявала много катастрофални събития, поставили я на ръба на оцеляването, преживява нещо подобно и сега. Винаги е оцелявала, но всеки път с цената на големи загуби – на територия и население. Вече няма какво да губим повече. Загубим ли сега, ще загубим всичко, просто няма накъде повече да отстъпваме!

Затова изборът ни е ясен – възраждаме България и преосноваваме държавата! Повече така не може, време ни е за Възраждане!

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

1 коментар на “Изборът ни е ясен – възраждаме България и преосноваваме държавата!”

 1. Penn Iv Penev

  Добре е да се ходи по крайните точки на България.
  За доста хора това е екскурзионно пътуване.
  За малко хора е спомен за минало свързано с бъдеще.
  Връзката между тях е днес и ние.
  От нас зависи дали посетената
  точка ще е България, някой ден.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *