Ибрахим Реиси

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има интерес от убийството му и кой ще бъде следващият за убиване.

Е, на вторият въпрос вече имаме отговор. И то не един, а два. Вчера загинаха иранският президент Ибрахим Реиси и външният министър на ислямската република Хюсеин Абдолахиан. Причината – падане на хеликоптера, който ги е превозвал. Почти по същото време в Конго беше извършен неуспешен опит за държавен преврат срещу президента Феликс Чисекеди. Водач на пуча е живеещият от години в САЩ опозиционен политик Кристиан Маланга. Конгоанският президент е оцелял и е потушил преврата.

Що се отнася до първият въпрос, има ли смисъл да казвам, че единствените, които имат интерес от смъртта на такива видни национални водачи, защитаващи националните си интереси (естествено в ущърб на САЩ), са САЩ?

Светът се променя пред очите ни. Все повече и повече държави избират пътя на свободата и отхвърлят веригите на неоколониалното робство, наложено им от САЩ. Ето защо ще има още и още подобни случаи като тези в Словакия, Иран и Конго. Защото, и в това можете да бъдете сигурни, такива събития в държави, които са верни на САЩ, няма да се случат. Подобни „инциденти“ има и ще има само в свободни държави или разбунтували се колонии.

И като казах разбунтувани колонии – от една седмица френската колония Нова Каледония се бунтува срещу Франция. Макрон отговори, като изпрати армия и полиция. Убитите местни жители до момента (официално) са 6. Арестуваните – стотици. Да очакваме ли реакция от Европейския съюз, която да осъжда насилието срещу коренните жители на тихоокеанския остров? Мисля, че и на този въпрос отговорът е ясен.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *