Въздържах се от твърде бърз и емоционален коментар по предложеното правителство на Пламен Орешарски. След като другарят Станишев даде думата на господин Орешарски (ставащ все по-популярен като Олигархски) станаха ясни две неща.

От една страна това не може да бъде експертно правителство – то си е коалиция между БСП и ДПС.

От друга страна това със сигурност не е експертно правителство, щом лекар отговаря за образованието, архитект за инвестициите, а филолог за спорта.

Макар Доган и Станишев удобно да се крият за Местан и Орешарски, на всички е ясно какво следва…

Само за 3-4 часа след обявяването на имената на номинираните за министри, за почти всеки от тях излезе негативна или разобличаваща статия. Изскочиха сделки, нечисти проекти, лични интриги и т. н. Все едно започва нов сезон на познато риалити шоу и представянето на участниците трябва да носи вълнение и любопитство.

Все пак няколко бележки по кабинета:

Прави впечатление, че квотата на ДПС се запълва основно от хора с български имена – явно конструкторите на това правителство искат да пипат много внимателно и нежно.

Като споменах нежност – очертава се поредният нежен външен министър в лицето на Кристиан Вигенин. Абсолютно неспособен да защити какъвто и да е стратегически български интерес. За негова радост и това правителство не поставя такива цели пред министрите си.

А младежта и спорта са поверени в ръцете на Марияна Георгиева – езиковед, който открито иска въвеждане на изучаване на майчин език в училищата. Т. е. турски. Вижте видеото и се замислете, дали да пуснем децата си на 15 септември на училище? В тази ситуация не се знае какво ще поиска ДПС, за да не разклати коалиционния си партньор през идните месеци. Със сигурност ще посегнат към последните ни останали надежди – природата и децата, но ще ги бием през ръцете.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

2 коментара на “На първи прочит”

  1. Не съм гледала видеото, защото нямам нерви за това, но не мога да разбера какво повече искат. Турският и сега могат да си го изучават и то не като сип, а като зип, задължителен само за т.н. турци не могат да го направят, докато не стане официален. Какво означава учебниците по български редом с тези по турски? Искат да се изучават различните предмети на турски?
    Този език дори не трябва да се включва като сип, защото всичко това се плаща с нашите данъци. Не би ли трябвало в училище да се дават пари за български и за език, който би бил наистина нужен, като английския?
    Всеки случай това е много полезно за дпс, тъй като децата на „турците“ в Родопите, чиито родители не говорят турски, ще го проговорят.

  2. Izvinjvam se predvaritelno, 4e pi6a na latinica.Tazi smela dama njkoy i e slogil zau4eni frazi vav ustata,i prikazva kato propovednik na islyma.Sramuvam se , 4e ima takiva Bulgari i to na visoki akademi4ni postove.Bulgariy zagiva i zatava vsyka minuta, ne izlezem li na ulicata i ne pokagem li, 4e sme protiv tova novo upravlenie sme obre4eni na gibel i sveta to4no sled 100-200 godini ,6te e zabravil za sa6testvuvaneto na na6ata prekrasna Rodina!!!!!!!!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *