Хубав, умен, тактичен и дипломатичен. С две думи - Джеймс Уорлик.

Президентът Георги Първанов ще връчи орден „Стара планина“ – първа степен, на посланика на Турция у нас. Посланик Мехмет Гюджюк ще получи най-високото държавно отличие за изключително големите си заслуги за развитието на българско-турските отношения и във връзка с окончателното си отпътуване от страната. Ами сега? С какво точно турският посланик е допринесъл толкова много, че да му дадат най-висшето държавно отличие не знам, но нещо друго ме тормози. Притеснен съм за Джеймс Уорлик! What about James, people? Човека толкова усилия положи за българо-американските отношения, че се чудя него с какво ще го наградят, когато си тръгне? „Стара планина“ вече девалвира някак си, става все по-трудно да се намери някой, който още да не е награден с това отличие. За американския наместник, или посланик, както предпочита да го наричат, орденчето ще бъде направо обида. Така де. Човека толкова ценни съвети ни даде, така се притеснява за нас, толкова е отдаден на българския национален интерес, че чак се чудя защо ни е Бойко, като си имаме Джеймс. Даже и във филм се снима, че и черпи актьорите на всичко отгоре. Верно, с начос, ама истински, вносен, тексаски, абе въобще страхотен човек. Но да се върнем на темата. Какво да му дадем? Навремето имаше „Герой на социалистическия труд“ и „Герой на НРБ“. Че генерал-губернатора Уорлик, или посланика, както обича да му казват, е герой, спор няма. Обаче… Героят на републиката е един и се казва Бойко и ще стане тесничко и неудобно някак си. „Герой на социалистическия труд“ вече няма как да има, а „Герой на капиталистическия труд“ пък не звучи добре. При капитализма едните експлоатират другите, така че героя би трябвало да е един вид баш-експлоататора на републиката. Не е пиарско. Обаче можем нещо друго да възродим. Орден „Георги Димитров“. На н. пр. Дж. Уорлик ще му приляга идеално. Ами да. Че той е на път да стане новият вожд и учител на българския народ. Също като Димитров. Вярно прокарва политиката на своя господар. Също като Димитров. Участва във филми. Димитров – в кинопрегледи. Критикува съдебната система. Димитров също (виж Лайпцигския процес). Верно, немската съдебна система е критикувал човека, ма той и Уорлик не критикува американската, а нашата. Нали? И накрая, представяте ли си само как ще прозвучи новината? „Георги Първанов награди Джеймс Уорлик с орден „Георги Димитров“. Мама му стара, на човек направо му се ще да извика „Пролетарии от всички страни, съединявайте се“!

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

8 коментара на “What about James?”

 1. Първанов толкова девлвира орден „Стара Планина“, че е време да се добави в детското меню на макдоналдс, за да повиши продажбите на сандвичи.

 2. Костадине , според мен ти си един от малкото патриоти ,които разбират генезиса на това ,което се случва в страната.Това е супер важно ,защото ,когато водиш битка,трябва да е ясно срещу кого )).По този повод се сещам за две поговорки;
  Първата е ,,Една лястовица пролет не прави,,..,но другата е ,, И сам воинът е воин,,
  Поздрав и успех ,приятелю!

 3. Никола

  Той Първанов може да почне да раздава ордени на всеки срещнат по пътя, вместо „здрасти“ да му дава по някой орденче според настроението му …..

 4. FELDMARSCHALL

  Малко извън темата… разочарован съм от Про-ЕС позицията на ВМРО. Според мен България трябва да напусне тази еврейска кръвопийна организация, която ускорено тласка България към гробището!

 5. Никола

  А според мен България можеше да се възползва от Евро фондовете и да си оправи инфраструктората (най-малко), а не някой продажни глупаци да крадът на поразия, тъй като и НДСВ и ДПС и БСП и ГЕРБ смучат колкото могат от тези пари, а в държавата нищо не става ….. и защо да не го правят след като народа седи и мълчи, а и с ограниченото мислене на повечето хора „ами ти ако можеш няма ли да крадеш“ не смятам че ще мръднем на някъде освен към дъното

 6. FELDMARSCHALL

  Не си мисли, че ония в Западна Европа крадат по-малко. А според мен наличието на самия ЕС легализира корупцията и кражбите. Една държава може да бъде силна и независима, когато в нея се установи националистическа диктатура, има строг ред и най-вече държавата не е обвързана с подобни организации като ЕС, които автоматично отнемат голяма част от суверенитета й. Сега разбира се ще бъда нападнат от демо-либералстващите марионетки, служещи на сегашния световен ред, че съм антидемократичен човек, обаче на мен ни най-малко ми пука за това. С врага не се спори, а се бори!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *