Отец Евгений, баща на 9 българчета.

Тези дни в обичайните реки от омраза, течащи по сутрешните блокове на националните ни телевизии, се появи ново силно течение. Темата със сирийските бежанци нахлу рязко в ежедневието ни, превръщайки я в идеалното средство за отклоняване на вниманието от истинските проблеми на страната. По нея бързо накацаха най-различни „анализатори“, които започнаха да се упражняват върху неканените гости от Близкия изток. Понеже по-голямата част от тях са от т. нар. „националистически сектор“ в българската политика, по навик темата се пренесе и върху проблема с циганите. Някак почти неусетно всички заучени фрази за циганите станаха фрази и за сирийците. И понеже темата за циганизацията върви ръка за ръка с обезбългаряването на родината ни, накрая някои от тях пуснаха и малко от традиционните крокодилски сълзи по повод загиването на българската нация.

А междувременно, докато се лееше цялата тази помия, в един квартал на Сливен, в семейството на отец Евгений се роди девето дете. Без много шум българският свещеник даде пореден, девети урок на цялата псевдо патриотична пасмина, паразитираща върху естествения патриотизъм на българите, как можем и трябва да се борим с упадъка. За девети път той показа едно много просто нещо – преди да тръгнеш да оправяш държавата, оправи своя дом. И даде пример какво най-вече може и трябва да значи истинският патриотизъм в днешно време.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

4 коментара на “Деветият урок”

 1. Илия Илиев

  Имах нещастието да гледам пет минути от тъй наречения ВИП (!!!) Брадър. Та от там разбрах, че сина на Киро циганина от Катуница има три деца и семейството му е на първо място, а Павката Чернев се похвали , че е националист, свободен без семейство и деца.
  Какво стана с този трудолюбив народ държащ на патриархалните ценности .
  Само като се замисля , колко деца е имал Минчо Вазов от Сопот и колко благодарни сме му ние българите за всяко едно от тях . Всеки наш „свободен“ съвременник , не отгледал и едно дете всъщност е лишил народа си от едни бъдещ поет, генерал артист или каквото си изберете .
  Колко много добри българи никога няма да се родят, защото някой „националист“ мисли, не че българите намаляват, а че циганите стават много .

  1. Илия, благодаря ти за написаното. Нямам какво повече да добавя, освен да се надявам, че има още много българи, мислещи като теб.

 2. Илия Илиев

  Относно бежанците.
  Аз съм наследник на бежанци от село Чопкьой одринска Тракия.
  Тази година се навършват точно 100 години от прогонването на дядо ми,тогава на 9 години от родното му място. Само от източна Тракия в България пристигат около 80 000 бежанци , а заедно с тия от беломорието и Македония са общо около 250 000 .
  Срамота е едни псевдонационалисти , които не отбелязаха тази годишнина подобаващо, да продънват ушите ни как 5000 сирийци „отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик“, ще фалират бедната ни държава . Дори и само заради паметта на дедите ми не бих казал лоша дума за хора бягащи от война, подложени на кръстосан огън от диктатора и опозицията от фанатизирани ислямисти .

 3. Илиичо, Виждам че знаеш български. Явно пра пра дядо ти е бил българин християнин (ако беше мюсли, нямаше да е гонен) живял на турска територия. За това говори факта че не избягал в Румъния или Гърция например. Но да слагаш под един знаменател нискоинтелигентна,необразована, мюсюлманска сбирщина (защото такива идват у нас) с бежанците от турските геноциди е, меко казано – глупост. Всъщност как ще ми обясниш какво правят афганистанец, мароканец и негър от либерия у нас, под общото име ‘сирииски бежанец’. Нито са сириици, нито държавитв от които идват са във война. Напротив- „демократичната“ войска на „великата“ страна сАщ ги е освободила и ги напътва в „свободният, демократичен“ живот. Ми чете трябва са радостни от живота си……….
  ‘аиде стига с простотиите че ми идва да………… За 25 години, разни идиоти и послушковци като теб и еб….те мамата на тази прекрасна страна България

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *