Анализ на политическата обстановка

анализ на обстановката

Поводът за това видео е радио „Хоризонт“. Сега, пътувайки към Гърмен, в заснеженото време, слушам радио „Хоризонт“ и попаднах на следната новина: “Алтернатива за Германия“, водеща политическа сила в момента в Германия, която може да се превърне дори в победител на предстоящите европейски избори на 9 юни, била уличена за това, че на някаква тайна среща нейни активисти, не се споменава обаче какви точно политически позиции заемат, говори се само за активисти, били обсъждали ре-емиграция или иначе казано изселването на емигранти от Германия. Това било много сериозен проблем, това било жив фашизъм, нацизъм, хитлеризъм и всичко останало, което можете да се сетите. Най-интересното беше, че „Хоризонт“ отделиха на тази брутална анти- „Алтернатива за Германия“ пропаганда близо половин час. Половин час, в който не спряха да лъжат, даваха възможност на самозвани изследователи от Германия, които били изследвали крайната десница, били познавачи на популистките партии в Европа, каквото и да означава това, да разказват и надълго и нашироко да повторят своите лъжи и клевети по адрес на втората политическа сила в момента в Германия, която представлява една от големите политически сили в германския парламент – Бундестага.

След като свърши материалът за „Алтернатива за Германия“, предаването продължи веднага с подобен материал за Партията на свободата в Австрия. В него се обясняваше как нейният председател Херберт Кикъл бил едва ли не неофашист, бил опасен, мнозинството от австрийския народ не искало той да управлява, не искало неговата партия да управлява. Странно, но все пак беше споменато, леко срамежливо и между редовете, че същата тази Партия на свободата, която австрийският народ в никакъв случай не искал да управлява, ѝ отредил първо място към настоящия момент с, забележете, 30% доверие. За разлика от „Алтернатива за Германия“, за която казваме, че може да спечели европейските избори на 9 юни в Германия, Партията на свободата със сигурност ще ги спечели в Австрия. Остава само да разберем с колко точно гласа ще ги спечели, тъй като отсега е ясно кой ще е победителят.

Но не беше само това. Пропагандата продължи с редовната доза информация за войната в Украйна. Тонът беше леко минорен, защото се обясняваше, как, незнайно защо, Украйна не могла да спечели контраофанзивата си срещу Русия. Лошата Русия, вероятно поради нейните по-големи размери компенсирала огромните украински победи, които всъщност украинците нанасяли на руската армия, която търпяла огромни поражения и т.н. В крайна сметка през цялото време се обясняваше как Русия губи сраженията и руската армия не става за нищо. Накрая изводът обаче беше, че Украйна отстъпва и всъщност Русия може да спечели войната. Ако вие не сте разбрали причинно-следствената връзка между едното и другото, не се притеснявайте, аз също не я разбрах.

Пропагандата не спря дотук. Бе обяснено надълго и нашироко, че в Русия имало небивали протести в някакво башкирско село, в република Башкирия, или известна още като Башкорторстан, където били задържали някакъв млад еколог. Младият еколог бил осъден на 4 години затвор. Странно защо причината за задържането му не бе обяснена  още в самото начало, както би трябвало. Оказва се, че той е задържан и арестуван не заради това, че е еколог, а заради това, че проповядва расова и етническа омраза. Младият башкирски еколог, може би и либерал, бъдеща звезда на руското демократично движение, не знам, казал, че руснаците трябва да си ходят в Рязан, татарите трябва да си ходят в Казан, а пък черните хора, явно той така нарича собствения си народ, башкирите, щели да си останат тук.

Само по себе си това изказване, в една многонационална държава, каквато представлява Руската федерация, е наистина много сериозно престъпление. Той е осъден на 4 години затвор в затворническа колония с общия режим. Каквото и да означава това, повтарям това, което чух по новините.

По-интересно е друго обаче. Сега си представете следното нещо. Представете си в Съединените щати как един индиански вожд казва, че белите хора трябва да си отидат от другата страна на Атлантика в Европа, откъдето са дошли, черните хора да си отидат от друга страна на Атлантика в Африка, откъдето за тяхно нещастие са ги докарали, а пък съответно индианците да си останат там. Мислите ли, че подобно изказване ще бъде подминато току-така, от която и да било правораздавателна институция в САЩ? Естествено, че не. Дори и да се случи такова нещо обаче, ние няма да разберем, защото няма да ни го кажат по радио „Хоризонт“.

Тук е моментът да спомена, че това радио не заслужава да носи името „Българско национално радио“. Че е радио, радио е, безспорно. Но нито е българско, нито е национално. То е антибългарско, антинационално радио. Такава долнопробна пропаганда не бях чувал.

Всъщност, отвътре ми напира да кажа, че това е американско радио, но то не е такова и ще ви кажа защо. Защото пропагандата продължи срещу знаете ли кого? Срещу Доналд Тръмп, разбира се. Доналд Тръмп, който бил пуснал в своята социална мрежа някакъв, цитирам, „налудничав клип“. Да, ще го кажа още веднъж. Ще вметна само, че в интерес на истината не знам коя беше журналистката, женски радиоглас, без значение – така или иначе най-вероятно чете нещо, което някой друг е написал. Та според тази, която и да било журналистка в антибългарското, антинационално радио, клипът на Доналд Тръмп бил „налудничав“. В емисията се говореше и за неговата първа победа на изборите в Айова срещу другите двама кандидати на вътрешните избори на Републиканската партия, а именно Рон Десантис и Ники Хейли. Всъщност победата на Тръмп била изненадваща, никой не я очаквал и т.н. Странното е, че не казаха с колко процента е спечелил той. Казаха, че неговите опоненти имали близки резултати един до друг. Десантис имал 20%, Ники Хейли – 19%, а Тръмп просто спечелил. Ние българите, които можем да смятаме, а за нещастие на антибълграското, антинационално радио „Хоризонт“, никак не сме малко, ще сметнем, че всъщност Доналд Тръмп е спечелил една „изненадваща“ победа с 61%. Разбирате ли за какво става въпрос?

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

1 коментар на “Анализ на политическата обстановка”

  1. Вергиния Малинова Гайдарска

    Ние нямаме обективна журналистика, нито по телевизията, нито по радиото! Всички журналисти с изключение на един двама, по радиото – г- н Волгин, Велислава Дърева и Герги Атанасов, останалите са пълзящи в посока на престъпния политически елит който е на автопилот с централно управление от „евроатлантическите ни приятели и САЩ! Предатели, родоотстъпници, забравили Род, дълг, Родина, а са полагали журналистическа клетва!!?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *