Една забавна и поучителна история…

фашизъм

Сега ще ви разкажа една забавна и поучителна история за фашизъм, дискриминация и европейски ценности – както се казва 3 в 1.

Миналата година латвийският парламент забрани употребата на руски език в предизборната кампания. Напомням, че в Латвия до 1991 г. руснаците бяха мнозинство, но след това с поредица от расистки и сегрегационни мерки техният брой беше насилствено намален до 30% от населението. Така че там руският език има дълбоки исторически корени, които сегашното (а и всички преди него) фашизмократично правителство се опитва отчаяно да изсече.

Обаче за европейските избори има друго правило, което отваря вратичка за руснаците – позволена е агитация на другите европейски езици. Българският, както е добре известно, е не само славянски език, ползващ кирилицата, но и официален език на Европейския съюз. От това се възползва опозиционната руска партия „Стабилност“, чийто надслов на предизборната кампания е изписан на кирилица така – „Братство, равенство, сила“, а под него е изписано (отново на кирилица) името на нейния председател Алексей Росликов. Както се досещате, на официалните пропагандни материали на „Стабилност“ е написано изрично, че те са на… български:) Да, точно така – тези думи се изписват еднакво на български и руски и така хем са разбираеми за руснаците в Латвия, хем латвийският фашистки режим не може да стори нищо:)

Сега в момента правителството в Рига умува върху решение, с което да забрани употребата на български език:) Ето как изглеждат фашизма, дискриминацията и европейските ценности, събрани в едно неразривно цяло:)

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *