Официалната ни позиция!

Вчера, докато 2000 българи на площада пред Конституционния съд се бореха за правото си да бъдат питани и защитаваха референдума за запазване на българския лев, 4 общински съветници от Възраждане в София забиха нож в гърба на организацията. Включвайки се в управляващото мнозинство заедно с ППДБ, ГЕРБ, БСП, ИТН и други по-дребни метастази като МВРО и Синя София, те предадоха 38 000 софиянци, гласували за Възраждане. Натъртвам – гласували за Възраждане, не за тях.
След безпрецедентното предателство (от всички 201 съветници само в София имаме предателски пробив) председателят на групата ни в съвета Деян Николов взе решение да бъдат изключени. По-късно софийската организация на Възраждане поиска от нас, парламентарната група, да изискаме от депутатите, по чиито предложения влязоха в съвета предателите, да поемат отговорност за действията им.

Днес сутринта на заседание на парламентарната група поискахме от Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, предложили предателите в съвета, да подадат оставка и да напуснат парламента. Те отказаха. Решението след това беше тежко, но безалтернативно – тримата депутати бяха изключени от групата и предстои да бъдат изключени от партията.
За предателите прошка няма. От името на националното ръководство на Възраждане поднасям нашите извинения към българите, чиито гласове бяха продадени от предателите и техните ментори.

Към момента групата от 3 съветници на Възраждане в столичния съвет остава единствената опозиция от общо 61 съветника в София. Ще им се наложи да работят поне като за 8, и съм сигурен, че ще се справят! Благодаря и на Деян Николов, Ивайло Костадинов и Емил Димитров, че защитиха честта на Възраждане и ще продължават да защитават софиянци в общинския съвет.
Борбата продължава! Още утре и в неделя са следващите ни акции.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *