Кой мисли за българите в чужбина?

българите в чужбина

В сряда при мен в парламента беше на посещение Лазар Дерменджи, председател на районния съвет на Тараклийския район в Молдова. Като представител на българската общност г-н Дерменджи поиска и получи за пореден път подкрепата на Възраждане. За съжаление обаче не така стояха нещата с т.нар. български медии. Когато ги попитахме дали не проявяват интерес към проблемите на българите в Молдова, те отговориха, че се интересуват само от посещението на нашата делегация в Москва и ротацията на управлението.

Честно да си призная, това беше един от много редките моменти, когато съм оставал без думи от отвращение и погнуса. Буквално потънах в земята от срам заради поведението на американските медии, които буквално пред лицето на г-н Дерменджи казаха, че той и проблемите на нашите сънародници в Бесарабия въобще не ги вълнуват…

26.02.2024 г.

Юрташларъмъз гагаузлар – ески булгарлар! Една мъничка българска автономия в Молдова, към която уж „българската“ държава се отнася с престъпна нехайност и небрежност вече повече от 30 години. Не и Възраждане обаче!

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *