Възраждане строи мостове!

Костадин Костадинов в молдова

Вчера делегация на Възраждане беше в Кишинев, където подписахме договор за сътрудничество с Наталия Параска, председател на молдовската партия „Възраждане“. Политическата организация има парламентарна група, която също като нас защитава независимото развитие на своята Родина и е против всякакви външни влияния в нейната политика. Точно поради тази причина партията е подложена на системни репресии от властта с политически съдебни процеси, медийни атаки и административен натиск – също като нас.

След като установихме, че имаме общи врагове и общи проблеми, решихме, че и действията ни трябва да бъдат общи. Още повече, че един от депутатите на партията е българин:) Споразумяхме се да си сътрудничим и подкрепяме, при взаимно уважение и ненамеса във вътрешните работи – така, както искаме да бъдат устроени и международните връзки на нашите държави.
Делегацията на нашето „Възраждане“ на свой ред поднесе цветя пред паметника на българските опълченци, помолихме се в българската църква в Кишинев, поклонихме се и пред паметника на Христо Ботев (намиращ се на ул. „Христо Ботев“). Може да звучи клиширано, но Молдова наистина ни е братска държава, в която освен голямото българско население живее и многонационален народ, който ни е изключително близък по дух, манталитет, култура и обичаи. Само ще кажа, че 1 март още не е дошъл, а по всички градски пазари в Кишинев вече има сергии, на които продават мартеници:)

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

1 коментар на “Възраждане строи мостове!”

  1. Мария Алексиева

    Само „Възраждане“ строи мостове на здрава духовна основа. Никоя друга партия не е предвиждала в програмата си посещение на българска църква. Успех и само нагоре! Бог да ви благослови и закриля във всички ваши дела!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *