Манипулира ли се статистиката в НСИ, за да ни вкарат в Еврозоната?

нси

Днес се състоя среща, инициирана от Президента с кандидата за служебен Министър-председател – Димитър Главчев и се проведоха консултации с представителите на парламентарните групи в 49-то Народно събрание. Поводът е предстоящите избори и номинациите за служебен кабинет.  

За първи път консултациите се провеждат в този формат и той е следствие на недалновидните и недомислени конституционни промени, извършени и гласувани от вече разпадналата се сглобка.

На срещата председателят на “Възраждане”, Костадин Костадинов посочи, че всички политически организации, които съблюдават националния интерес, трябва да работят за висока избирателна активност.

“Имаме златен и последен шанс на 9 юни да обърнем хода на историята, трябва да работим за възможно най-висока избирателна активност, защото само това е в полза на България и българските национални интереси. Ние поставихме и един много сериозен въпрос като уведомление, във връзка с това, че има съмнения, че се манипулират данните на официалната статистика в Национален статистически институт (НСИ). На изслушването в Народното събрание, председателят на НСИ отрече, но безпрецедентно, след 3 дни, получихме официално писмо от служители в НСИ и внесено в деловодството на Народното събрание, които заявяват точно обратното”, заяви на срещата с Президента, Костадин Костадинов.

Той допълни още, че служителите на НСИ цитират писмо на шефката на “Евростат”. В това писмо, “Евростат” заявяват, че виждат нередности в работата на НСИ и всичко това се върши под диктата на финансовия министър – Асен Василев.

“Това се прави с идеята да се изнасилват числата, за да влезем в неговия фетиш – 3% дефицит. Говорим не само за съмнения за злоупотреби с финансови средства, в името на тази много бленувана цел – влизането в еврозоната, но и се стига до фалшифициране на данни на статистиката, което е много сериозно престъпление. Поради тази причина, ние днес ще отидем в НСИ и ще поискаме разговор по темата, защото е подаден официален сигнал, именно от техни служители и се базира на писмо от “Евростат”, заяви още председателят на “Възраждане” на консултациите с Президента.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

1 коментар на “Манипулира ли се статистиката в НСИ, за да ни вкарат в Еврозоната?”

  1. Теодора Христакиева

    Има и по-лоша тенденция – гейминг индустрията, за която дори не е необходимо участниците да са пълнолетни. Научно изследване е доказало, че при виртуалната зависимост се активират същите мозъчни центрове, както и при алкохолната зависимост.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *