Моят коментар в изборния ден

местни избори

Варна най-малкото, то което има нужда е кмет, който да ходи на работа. И на второ място да имаме това, което имахме навремето като деца. Аз вече започнах да говоря като много стар пенсионер. Но в крайна сметка, спомням си какъв беше града, когато бях дете. Беше чист, беше зелен, беше работещ, беше витрината на България по времето, когато аз бях дете. Сега просто не искам даже да го коментирам, защото ми е болно.

Това носталгия по тоталитарния режим ли е?

Тоталитарен режим? Напротив, това е носталгия по нормален живот. Това е носталгия по един абсолютно нормален, уреден, спокоен живот, какъвто можем да имаме и сега. Без да сме в тоталитарен режим. Просто трябва да имаме работливи хора. И смятам, че Възраждане дава точно тази алтернатива, не само във Варна, но и в цяла България, защото в момента ние избираме бъдещето на нашите градове и села за следващите 4 години. И аз призовавам всички българи да излязат и да гласуват за бъдеще различно от това, което ни подготвя тройната коалиция: ГЕРБ, ППДБ и ДПС.

А очаквате ли и парламентарни избори изваредни?

Да, очаквам. Въпросът не е дали ще има, въпросът е кога ще има. Не знам, честно казвано, особено сега след всички тези неща, които се случиха последните няколко дни, дали това правителство би оцеляло още дълго време. Истината е, че в най-добрия случай за него то ще изкара до пролетта, макар че това е една, вече смятам, абсолютно вредна за всички нас българите агония.

Най-нормалното нещо, което може да случи, е веднага Денков да подава ставка и да идват нови избори, защото още повече с това, което се случи сега, с тази абсолютно немислима намеса в изборния процес, с опита от страна на правителството да оспори решение на ЦИК, с което на практика да се опита да осъществи държавен преврат. Всичко това са наказуеми деяния, за които смятам, че отдавна Денков трябваше да бъде арестуван и да бъде разследван за държавна измяна и за опит за държавен преврат.

Обаче при скорошни парламентарни избори няма ли да се повторят резултатите?

Не. Напротив, няма да се повторят. И както виждаме, дори и самите социолози го казват това нещо. Първо, така наречената формация ППДБ отива в коша за боклук на историята. Второ, Възраждане се превръща във втора политическа сила. Трето, ще видим как ще се отрази сега хартиения вот, защото очевидно е, че се връщаме пак към едни практики, които най-вероятно ще доведат до голям брой невалидни бюлетини. Истината е, че няма нищо по-хубаво от машинния вот, стига да не е в ръцете на шарлатани и ало-измамници, хора, които искат по този начин да нареждат своите резултати.

Но Германия и Холандия се отказат след дълго време от гласуване с машини.

Чудесно! Германия и Холандия са едни напреднали държави. Нека да станем като тях и след това да се откажем. Нямам нищо против.

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *