Обзор на 2023-та година

обзор на 2023

Здравейте, уважаеми сънародници! 2023 г. е вече почти на своя финал. Остават борени часове до новата 2024 г. и е време да направим равносметка или обзор на това, което се случи през 2023 г. и да помислим какво бихме очаквали от новата 2024 г. За нас от Възраждане, 2023 г. беше поредната година, в която ние дадохме страшно много битки в борбата за запазване на България като свободна и независима държава. Няколко от тези битки ги спечелихме, други не. През 2023 г. на 2 април Възраждане направи исторически пробив на изборите и се превърна в третата политическа сила в България, която не разполага с абсолютно никва чужда подкрепа, защитаваща единствено и само суверенния принцип за съществуване на нашата държава като свободна и независима и успя да се превърне в първостепена политическа формация.

Уникално постижение за последните 100 години

Нещо, което наистина за последните повече от 100 години, ако трябва сме точни, всъщност през 2023 година ние обелязвахме 145 години от съществуването на Третата българска държава. До сега такова нещо не се е случвало. Това, което ние успяхме да спечелим като победа обаче предизвика също толкова невиждана консолидация на антибългарските сили в българското полическо пространство. По принцип, винаги до сега, през последните години, десетилетия даже, в България, полическият хоризонт се е доминирал от антибългарски формации, подчинени на чужди посолства. Без значение дали говорим за американско, турско или нечие друго.

Когато всички български политически формации са контролирани отвън, няма нужда да се прави огромна консолидация, която да ги обединява всички, защото все пак за пред хората трябва да има някаква игра. Игра на управляващи и на опозиция. Трябва да има и съответно контролирана опозиция, параванна опозиция, която по някакъв начин служи като средство и начин за изпускане на напрежението, което се натрупва в обществото. Когато обаче Възраждане стана трета политическа сила, нуждата от този параван просто изчезна, защото за първи път една автентична българска политическа формация заплаши целия политически ред в нашата държава.

Това предизвика наистина безпрецедентна консолидация и се стигна до управляваща тройна коалиция между ППДБ, ДПС и ГЕРБ, която има наистина невиждан до сега парламентарен вот от 168 народни представители. Никога досега, за последните 34-5 години, откакто България започна уж да прави преход към демокрация и пазарна икономика не е имало управление, което да разполага с такава огромна и мащабна подкрепа.

Какво ги принудихме да направят?

Никога досега не е имало такова мнозинство. Най-големите коалиционни правителства досега са разполагали с 130 и няколко депутати. Правителството на Денков, известен още и като Сорос Денков, контролира 168 народни представители. Това е коалицията между ППДБ, ДПС и ГЕРБ. Точно поради тази причина, чувствайки се силни и същевременно застрашени от възхода на Възраждане, който продължава, те започнаха да правят това, което всъщност стана ясно в самото начало на годината, когато излезе прословутият запис от заседанието на ръководството на Продължаваме промяната, в който всъщност Кирил Петков заяви следнато нещо, цитирам по памет: „Ние ще направим много неща, които ще костват бъдещето на нашия политически проект, но те ще бъдат необратими и няма да има вече връщане назад.“ Какви бяха тези необратими неща? Мога да кажа, че най-трагичното нещо, което се случи през 2023 г. беше промяната на Конституцията, с която управляващите сложиха на практика кръст на българската държава.
……………………………………………………………………………………………………………..

Само, че не това е целта на този обзор. 2023 г. вече почти зад гърба ни. През 2024 г. ще се случи едно нещо, което всъщност оттук насетне трябва да приковава нашото внимание и това са европейските избори на 9 юни. Защото уважаеми сънародници, така или иначе, предсрочни избори в България не е сигурно дали ще има.

Ние от Възраждане ще работим за това, за да можем да се борим колко се може по-скоро и по-бързо това антибългарско управление да отиде в историята. Но при всички положения ще направим необходимото, за да можем да превърнем Възраждане в първостепенна политическа сила на европейските избори, които са задължителни и които ще се случат на 9 юни. На тези избори Възраждане ще отиде безпрецедентно за всяка една друга политическа сила, вече със своите предварително подготвени съюзници и партньори в ЕС. Ние, за разлика от всички останали политически сили в Европа, имаме не господари, а партньори, съюзници и приятели, хора, които ще ни помагат. Хора, които като нас искат ЕС да бъде реформиран, за да не бъде повече заплаха за европейската цивилизация, защото в момента Европейският съюз с неговите политики е заплаха за Европа, нашия дом. Точно поради тази причина, на 9 юни Възраждане ще направи всичко необходимо, за да може ние, които искаме България да бъде свободна и независима държава, които искаме България като основателка на европейската цивилизация да има своето достойно място на общия европейски континент и наш общ европейски дом, ние ще искаме да бъдем с решаващия глас в определянето на бъдещето на Европа.

Целият коментар без съкращения вижте във видеото:

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *