Внасяме парламентарно питане до премиера за изпълнението на Дъблинския регламент за мигрантите

Дъблинския регламент

„Възраждане“ ще внесе парламентарно питане до премиера колко точно са приетите нелегални мигранти в отделните европейски държави по Дъблинския регламент, каза днес на пресконференция във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов. Според него пресслужбата на Министерския съвет изнася дезинформация по темата за приемането на страната ни в Шенгенското пространство.

Регламентът „Дъблин“ е мъртвороден и не работи, каза Костадинов. Според него, ако България започне да спазва неговите изисквания, ще е единствената страна в Европейския съюз (ЕС), която го прави. По думите на Костадинов единственото, което може да спаси страната ни да се напълни с мигранти, е, че регламентът изтича в края на март. Междувременно никой от управляващите не говори за това, че се подготвя Пакт за миграцията в Европа, който трябва да е наследник на Дъблинския регламент, допълни Костадинов. По думите му целта на новия документ е мигрантите да се разпределят солидарно между страните от ЕС. Досега българските правителства отказваха да приемат мигранти, „но имаме информация, че на настоящото му е заповядано да започне да го прави“, обяви Костадинов.

Според него поведението на кабинета носи риск страната ни да се превърне в „най-големия бежански лагер в Европа“. Лидерът на „Възраждане“ каза още, че вариантът да се спрат проблемите с мигрантите са предстоящите избори за Европарламента. По думите му, ако партията и нейните партньори от другите държави имат добро представяне, до подписването на Пакта няма да се стигне, а по-скоро ще се работи да не се допускат мигранти в ЕС. 

Източник: БТА

Вижте пресконференцията тук:

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *