Това е опит за държавен преврат

опит за държавен преврат

Буквално преди минута свърши Председателския съвет в Народното събрание, който беше свикан доста екстремно в 10.30 за 11.30. Не ни казаха за какво става въпрос. Председателят на Народното събрание каза само, че е свързано с изборния процес. Когато отидохме на заседанието на Председателския съвет, ми направи впечатление, че липсват представители на ППДБ и на БСП. Съответно, в началото се оказа, че има доклад на ДАНС, с който едно лице, заместник-министър в правителството на Денков, правителството на ППДБ, ДПС и ГЕРБ, Михаил Стойнов, е осъществил заснемане на кодовете на машините и начина, по който това нещо е осъществено. Описано много добре в доклада, който сега не мога да обобщавам в детайли. Това, което всъщност трябва да се случва оттук насетне е следното: лицето на Михаил Стълнов трябва да бъде арестувано, незабавно заради извършеното от него посегателство, защото се оказва, че два дни след като е направена официална проверка на кодовете на машините в присъствието на представители на всички политически партии, които участват в парламента, присъствието и на ЦИК, и на правителството, същото това лице е разпоредило повторно подобно, което е заснело със своя телефон.

Какво следва?

От там насетне информацията е изнесена и ние сега няма как да знаем дали не е възможно теоретично да се осъществи посегателство върху машините, които вече са разпространи в цяла България. Поради тази причина настояваме за две неща. Първо, лицето Стойнов да бъде арестувано незабавно още днес. Второ, настояваме за спешто решение на Централната избирателна комисия, с което машините да бъдат обявени за бракувани, да бъдат обявени за компрометирани, за да не се гласува с тях в неделя, защото ние няма как да знаем и няма как да вярваме вече на тези машини.

Третото следва от първите две. Лицето Денков незабавно, по най-бързия начин, да подава ставка на своето правителство заради извършенето от него деяние на човек, назначен от неговата партия в неговото правителство, което представлява брутален пробив в националната сигурност на републиката. Това, което се случва всъщност е опит за държавен преврат.

„Ала-бала с президента с машините“

И изцяло повторя, между другото, думите на Кирил Петков в записа, който изтече в публичното постранство преди няколко месеца, където той казва, че те са правили „ала-бала“ с президента с машините. Поради тази причина, между другото искам да напомня и друго нещо. Ние, цялата парламентарна група на Възраждане, пуснахме сигнал в прокуратурата заради думите на Кирил Петков. И настояхме лицето Петков да бъде привикан да дава обяснения, да бъде арестуван, да бъде съден. Нищо подобно не се случи, нещо повече, лицето Петков в момента управлява държавата.

За какво настояваме?

Поред тази причина ние настояваме още веднъж за арест на отговорното лице заместник-министър Стойнов, за отмяна на машинното гласуване в неделя, за да възстановим доверието в изборния процес и за оставка на това правителство. Денков трябва да подва оставка веднага, защото следващият арестован ще бъде той.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *