Възраждане и европейските избори

възраждане и европейските избори

Така или иначе скоро ще има развръзка. Дори и този грозен и пошъл политически спектакъл да продължи, той няма да продължава вечно и в рамките на следващата седмица, може би, вече ще има някакъв завършек. Но така или иначе наближават европейските избори.  Те са на 9.юни, както е добре известно, въпреки опитите да бъдат натикани в ъгъла на общественото внимание.

В средата на тази седмица ние от „Възраждане“ започнахме номинациите за определяне на участниците в листата ни за европейски депутати. До края на месеца трябва да премине тази номинационна процедура. Всяка една от нашите организации в страната и в чужбина ще направи тези номинации и в периода до 15.април ще бъде свикан Организационният съвет на „Възраждане“, на който ще бъде взето окончателно решение за подреждането на листата. Единственото изискване, което сме дали като указание на структурите, е да се номинират хора, които отговарят на три основни критерия:

  • на първо място, да бъдат български родолюбци, т.е. хора, които да поставят българския национален интерес над всичко и да защитават интересите на българските граждани и на хората, които са ги пратили в Европейския парламент;
  • на второ място, да бъдат открити и демократични политици, хора, които да не се страхуват от прекия контакт със своите избиратели и с гражданите и да защитават най-важното право, което всеки един от нас трябва да защитава – правото ни на глас, правото ни на мнение в Европейския парламент. Както вероятно знаете, ако не знаете ще ви го кажа, там това е доста силно ограничено право. В сравнение с българския парламент, евродепутатите имат много ограничено право на глас, на присъствие и това за нас ще бъде изключително голямо предизвикателство, което разбира се, ще преодолеем с нашите партньори в Европейския пармент;
  • на трето място, да са професионалисти, експерти, хора, които да могат да защитават и експертни позиции, защото все пак в Европейския пармент има дебати, които касаят изключително сериозни проблеми на всяка една европейска държава и на Европейския съюз като цяло.

Припомняме нашата позиция, която не се е променила – Европейският съюз в този си вид, в тази си форма, с тази си политика представлява екзистенциална заплаха за съществуването на европейската цивилизация и на европейските народи. В този си вид Европейският съюз е опасен за Европа, опасен е за нас, българите, като един от най-старите, дори може би, най-старият европейски народ, със сигурност най-старата европейска национална държава. Ето защо той трябва да бъде реформиран изцяло и категорично.

Припомням ви, че Урсула фон дер Лайен посочи неслучайно „Възраждане“ заедно с една френска и една германска партии като основна заплаха за нейната Европа. Което е правилно, между другото. Да, ние сме заплаха за Европа на Урсула! Вчера същата тази Урсула заяви, че ще се работи активно в посока на това да се премахне правото на вето на държавите членки на ЕС, за да може да се вземат решения с две трети мнозинство. Това ще рече, че ЕС минава вече към втора фаза от предвидените етапи на еволюция, или от наша гледна точка на дегенерация и на деволюция, а именно – превръщането му от една консенсусна общност, в която всички решения се вземат с консенсус, в една общност, в която доминират две или три големи държави – Германия, Франция и Италия, например.  По този начин Европа се разделя вече категорично на две, дори и на три скорости.

България в тази ситуация, както винаги, е в периферията. Тя е обречена не просто на изоставане,  а дори на изхвърляне от ядрото на Европа, защото, както виждаме в момента, включително с политиката, която се опитват да ни наложат по отношение на т. нар. бежански, на практика, мигрантски проблем, нашата държава е заплашена да се превърне в буфер на периферията на Европа и на Азия едновременно. Което ще обрече българската държава и българската народност на изчезване в рамките на следващите няколко десетилетия.

Ето защо представителите, които ние ще изпратим в Европейския парламент, са ни изключително важни. Затова се надявам и членовете в нашите организации по места да направят възможно най-добрия избор. Ние ще изпратим активни хора, а не както всички останали досега са пращали – политически пенсионери (хора, които отиват там, за да рентиерстват на гърба на техните избиратели и да прекарват времето си в обикаляне на шантаните в Брюксел).

Журналист: Казахте, че политическата криза ще има развръзка. Вие как предпочитате  и как смятате за редно – избори 2 в 1 или изборите да са поотделно, на различни дати?

Костадин Костадинов: Вижте, няма значение. Дали изборите ще са 2 в 1, или парламентарните избори ще бъдат седмица преди, седмица след или две седмици след европейските избори, това няма никакво значение. В момента обществото отчаяно иска нови избори, защото изборите са тези, които ще пречистят ситуацията и които ще решат както политическата криза, така и правителствената криза. Те могат да успокоят обществото, да дадат възможност на всяка една от политическите сили тук в парламента да излезе сред хората и да защитава своите позиции навън, в реална среда, а не тук, където в момента вече ние на практика имаме едно неактуално политическо представителство.

Всички тези, как да кажа, предсказачески влъхви сега обикалят студиата и обясняват как всъщност нищо няма да се промени, но ние (здравомислещите българи) имаме един много безпогрешен политически компас. Когато видим една определена кохорта от анализатори или както е по-удачно да бъдат наричани вече – анализачи, да обясняват едно и също нещо, като по команда, това означава, че истината е точно обратната на това, което казват те. Благодаря!

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *