Атанас Атанасов и необолшевиките

Атанас Атанасов и необолшевиките

Госпожо председател преди малко пропуснахте, може би не чувате, една реплика от страна на Атанас Атанасов от ППДБ, който каза: „Тук всякакви хора говорят каквото си искат“. Това в началото ми се стори безпрецедентно, защото в парламента няма „всякакви хора“, има народни представители, които са представители на народа и едно от техните права е да говорят каквото си искат. Обаче, после се сетих госпожо председател, че това всъщност не е безпрецедентно изказане, но всъщност се оказа, че това не е безпрецедентно, защото на 5 юни 1947 г., в залата на истинското народно събрание (не в тази тук), когато малко преди да бъде арестуван, Никола Петков, докарва Георги Димитров до доста сериозно изнервяне.

И Георги Димитров тогава казва следното нещо: „Вие си мислите, че тук ще говорите каквото си искате“. Очевидно няма разлика между мисленето на вожда и учителя на БКП, както беше известено до 1989 г. Георги Димитров и до вожда на ДСБ. Еднакво се мисли, еднакво се говори, еднакво се цитира.

Какво не бива да се допуска от трибуната на Народното събрание?

Госпожо председател, не бива да допускате повторения на тоталитарни, болшевишки практики от страна на хора като Атанас Атанасов. Разбираемо е, защото той е бил в репресивния апарат на БКП, като прокурор преди 1989 г. Това не трябва да се допуска, защото същите тези хора тук, от тази трибуна, обясняваха как няма да допуснат и референдум на българските граждани, защото, видите ли, те щели да казват, а не българските граждани. Тази комунистическа, тоталитарна, болшевишка практика трябва да бъде прекратена, госпожо председател.

Моля Ви, правете забележка на необолшевиките тук в парламента от ППДБДСДПС и им припомнете, че в крайна сметка ще се наложи всеки път, когато имат подобни изказвания ние да им отвръщаме с последните думи, които е казал Никола Петков, когато е изведен от милиционерите, които са го арестували в сградата на Народното събрание (колегите на Атанас Атанасов). Тогава последното, което е казал той е Да живее свободата!

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *