Блокиране на парламента!

блокиране на парламента

Многоуважаеми сънародници, последните дни и седмици в нашата страна беззаконието започна да намира своята все по-голяма институционална форма. Беззаконие, което се маскира под формата на конституционно мнозинство в нашия парламент. Беззаконие, което погазва законите, което не спазва правовия ред в нашата република със следния много прост мотив. Че за така нареченото конституционно мнозинство на ППДБ, ДПС и ГЕРБ законите не важат. Конституционното мнозинство може само да решава кой закон и кои закони и кои наредби ще важат и кои няма да важат.

Като има един основен акцент. Законите важат за всички нас, българските граждани, опозицията, но не и за конституционното мнозинство. Начинът, по който работи Народното събране в последните няколко дни и седмици. Начинът по който се подхожда към промените в Конституцията безпардонното и арогантно погазване и потъпкване на основни права и свободи, включително и на български народни представители. Особено показателен е за начина, по който се развива така наречената демокрация в нашата страна последните дни и седмици.

Това изключително тенденциозно отношение, грубо и цинично погазване на българските закони, намери своя апотеоз в беззаконието, на което сме свидетели последните няколко дни в центъра на София. Където без никакъв законен акт, безчинстват някакви хора, въоръжени с флексове. Не се знае кой ги е пратил, не се знае по каква заповед, по чие нареждане. Знае се едно обаче. Прави се в нарушение на закона.

Новото нормално в България

Тази ситуация явно е нормална, защото в България нарушението на законите не е от вчера, гражданите нормално излизат и протестират. И нормално никой в тази зала не им обраща внимание. Крайно време обаче протестът на гражданите да бъде чут. И когато той не може да бъде чут отвън, когато в тази зала тук има удобно и съвсем безкритично недопускане на различното мнение, потискане на всяка друга гледна точка и възцаряване на агресивен тоталитаризъм, модерен фашизъм, това, което трябва да се направи, е да се даде възможност на протеста да влезе тук, в тази зала. да се направи така, че хората, които иначе удобно не чуват това, което говорят гражданите по улицата, скрити зад дебелите стени на бившия партиен дом, в крайна сметка да разберат, че трябва да се съобразяват със законите в нашата страна. Че трябва да спазват реда, че трябва да спазват конституцията.

Какво ще направим – блокиране на парламента!

Няма как едно самопровъзгласило се конституцонно мнозинство да иска да променя основния закон на републиката, в същото време нагло и безпардонно да нарушава всички останали закони и разбира се най-вече конституцията. Точно поради тази причина, ние от Възраждане призоваваме всеки един представител тук на свободните български граждани, всеки един представител на демократично мислещите българи, да излезе сега с нас тук отпред, пред трибуната, за да покаже ясно и категорично, че ние няма да допуснем никога повече беззаконието и тоталитаризмът да управляват нашата страна.

Конституционно мнозинство, което нарушава конституцията и гази основните закони на страната, което не дава пример, а погазва реда в държавата, няма как и не трябва да бъде по никакъв начин толерирано. Ние няма да го толерираме. Призовавам всеки един свободен българин в тази зала, всеки един демократично мислещ българин в тази зала да дойде заедно с нас и да кажем не на беззаконието в България, „ДА“ на свободата, „ДА“ на демокрацията.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

2 коментара на “Блокиране на парламента!”

  1. Минчо Лалев

    Подкрепям Ви безусловно…Аз съм за всенароден бунт и як кютек…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *