Не можем да позволим беззаконието да продължава!

беззаконие

Бяхме на председателски съвет, на който изискахме да получим информация за това, дали действително има заповед за предприемането на каквито и да било действия в момента в Княжеската градина. Оказа се, че няма.

Ние слушахме юристконсулта на областната оправа – господин Иванов, който ни обясняваше как се е задвижила процедурата, наистина със сериозни темпове още от началото на тази година. Няма обаче заповед за демонтаж. Няма такава. Пеевски предложи, ако имаме претенции, да съдим и да обжалваме. Обаче как да обжалваш нещо, което не съществува? Няма такъв акт.

Изведнъж се оказа, че всъщност не говорим за демонтаж, а говорим за реставрация. Поисках да видя къде е заповедата за реставрацията. Аз съм бивш директор на музей. Минавал съм през процедура за ремонт. Минавал съм през процедура за откриване на нов паметник. Тя е наистина сложна, но има закон за културното наследство и закон за устройство на територията, които регламентират всички дейности.

Там има списък от документи, има списък от процедури и институции, през които трябва да се мине. Нищо от това не се е случило. На няколко места е започната процедурата, но не е довършена. Изведнъж се оказа, че паметникът няма да се демонтира, ще се реставрира. Заповед за реставрация обаче няма. Заповед за демонтаж няма. Как да жалиш нещо, което не съществува?

Имало документи за това, че са правили обследване през 2019, че имало в паметника големи пукнатини. И ние ги питахме, защо тези пукнатини не са запълнени. В самия метал няма такива. На отделни места твърдят, че има умора на метална, така наречената „бронзова болест“, но да не влизаме в детайли.

Само че това не е мотив за отстраняване на такъв паметник. Просто няма как да стане. Това, когато се прави, се прави на място. Тази реставрация се казва теренна реставрация, не е нужно да се сваля целият паметник. Ще има може би такава нужда след 30-40 години както стана с паметника на цар Освободител, който беше ремонтиран 110 години след като беше сложен. Така, не съм свършил.

Когато ние поискахме от управляващото мнозинство да проявят политическа воля и да спрат процеса в момента, те казаха: „няма да го направим“. Казаха, вие сте малцинство, ще правите каквото ние искаме. Ние им казахме, че в този случай, нашето право, което ни позволява изборният кодекс, тъй като ние сме представители на почти 1 милион души в опозицията в България, е да не позволим това беззаконие да продължава.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

5 коментара на “Не можем да позволим беззаконието да продължава!”

 1. Робърт Мод

  Здравей Костадин,
  Български политици.
  Защо повечето български политици нарушават парламентарната си клетва и стават предатели.
  В продължение на тридесет и четири години наблюдавах как българските политици унищожават собствената си страна в полза на собствените си финансови корупционни интереси и тези на чужди субекти и държави.
  Те са нарушили клетвата си и са предатели, контролирани от посолството и посолствата.

  Клетвата.
  Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се

  През последните няколко месеца (ПП ГЕРБ Демократична България и ДПС) разрушиха енергийния сектор, селскостопанския сектор, туристическия сектор, съдебната система, здравеопазването и дадоха всичко което искаха чуждестранни лица и държави.
  Посолството и посолствата контролират Борисов и Пеевски, те имат всичко за корупцията си и използват Магнитски, за да ги заплашват.
  Тези посолства унищожават България завинаги и българският народ спи докато страната им се разрушава пред очите им.
  Коли от посолството на САЩ паркират пред Министерски севет всяка сряда и нищо не се казва или прави по въпроса, абсолютен позор.
  Повечето хора спят и изглежда не разбират, че страната бавно се унищожава.

  Мога да опиша тези действия само като фашизъм и Предателски действия.

  Значението на фашизма.
  Система на управление, белязана от централизация на властта при диктатор, капиталистическа икономика, подложена на строг правителствен контрол, насилствено потискане на опозицията и обикновено политика на войнствен национализъм.
  Политическа философия или движение, основано на защитаващо такава система на управление деспотичен, диктаторски контрол.
  Зъл човек, който иска да използва силата си, за да контролира и наранява населението.

  С Уважение Робърт Мод

 2. Марияна Павлова

  Това беззаконие трябва да бъде спряно,слушам по продажбите медии изказвания на публични личности които плюят по братският ни народ ,комунизма и т.н.,а самите те са на това поприще благодарение на този лош СОЦ,забравили от къде произлизат слагайки кръст на История,Род и Родина … заради тази измет всички ще платим висока цена духовно и физическо…..

 3. Има всякакви хора около мен – „за“ и „против“ премахването на паметника. От всички тези, които са „против“, само един се реши да дойде с мен на протеста. Останалите си седяха по домовете и хулеха по телевизията как е могло да заличават историята.
  Българинът няма надежда. Българинът иска свобода само ако е предоставена на тепсия, докато той си седи на топло пред телевизора.

  Но аз имам надежда, а вие я защитавате!

  Благодаря, че показвате с действия и думи, че има как, че винаги има избор!
  С общи усилия можем да накараме хората, които са против премахването на паметника да станат от диваните и да кажат „НЕ!“.

  Не се отказвайте!
  Светли празници!

 4. Росен Ангелов

  Здравейте господин Костадинов.
  Подкрепям напълно блокирането на беззаконието в НС. Бих искал да ви припомня две духовни начала от борбата на Махатма Ганди срещу британския колониален режим:
  1) Сатиаграха – неподчинение на злото.
  2) Ахимса – ненасилствена съпротива.
  Вярвам че ще успеете да се предпазите от провокациите с които и ЦРУ и МИ -тата ще се опитат да ви отредят роля или на „терористи“ или на „безсилни жертви“.
  Пожелавам ви от все сърце да се обедините с колкото се може повече опозиционни партии и организации а не само с БСП и ИТН.
  Бог с вас и вие с Бога!
  С уважение
  Росен Ангелов от с. Бистрица Благоевградско

 5. Георги

  Нека го съборят,но да му мислят как ще го възстановят когато се произнесе НАРОДНИЯ СЪД.НЯМА ДА ГИ ОПАЗЯТ ГОСПОДАРИТЕ ИМ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ,а както е известно господарите не се интересуват от робите след като свършат задачите.ОСТАВКА,СЪД,СТРОГИ ПРИСЪДИ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *