България продължава да бъде убивана

България

Илиана Беновска: Здравейте!

Костадин Костадинов: Здравейте!

Илиана Беновска: Господин Костадинов, щастлив ли сте?

Костадин Костадинов: Нямам особено основание да бъда щастлив заради това, което се случва в държавата. Просто България продължава да бъде брутално убивана. Не казвам умира, защото това е естествен процес. Продължава да бъде убивана. Срещу нашия народ и срещу нашата държава се извършва престъпление. Вчера се извърши поредното подобно престъпление със заклеването на двамата, така наречени, конституционни съдии. С което, на практика, вчера българският конституционен съд беше унищожен. Нямаме вече Конституционен съд. Правовият ред също беше унищожен. Нямаме вече и конституция. Тя беше поругана от конституционалистите, така наречените, доморасли конституционалисти в Народното събрание от ППДБ, ДПС и ГЕРБ. А сега предстои да бъде поругана отново от ППДБ, ДПС и ГЕРБ в Конституционния съд, защото Конституционният съд вече на практика показва, че е абсолютно и тотално контролиран от тези три партии.

Илиана Беновска: Вие, с извинение, нима харесвате състава на този конституционен съд, че отделяте Белазелков и Десислава Атанасова специално?

Костадин Костадинов: Конституционният съд все пак е давал през последните няколко години примери за наистина много добри решения. И това не е веднъж, не е два пъти, не е три пъти. Конституционният съд си е позволявал да взема решения по изключително сериозни въпроси, които са били предмет на международна политика и международен политически натиск. Последният такъв случай, който мога да кажа, най-крупният, е с решението на казуса Истанбулска конвенция в България. Помните, че Конституционният съд каза, че тя не отговаря на Конституцията.

Илиана Беновска: Внимание! Кой беше председател?

Костадин Костадинов: Не помня кой беше председател.

Илиана Беновска: Борис Велчев.

Костадин Костадинов: Борис Велчев – един от най-достойните български юристи.

Илиана Беновска: Христо Данов помните ли го като председател на Конституционния съд?

Костадин Костадинов: Знам, че е бил. Не съм работил с него.

Илиана Беновска: Въпросът е как пада нивото надолу…

Костадин Костадинов: Нивото не пада. Нивото се сгромолясва, госпожо Беновска. Има разлика. Нивото не пада. Това не е постепенен процес. Това, което се случи вчера, беше сгромолясване. Десислава Атанасова ясно заяви, че няма никакъв проблем да заседава по дела, които касаят нейни предходни решения.

Искам да обърна внимание на следното нещо. Миналата седмица ние пуснахме жалба срещу избора на конституционните съдии в парламента. Тази наша жалба или искане, както е по-коректно да бъде назовано, ще бъде разглеждано от Конституционния съд, в който участва и Десислава Атанасова. Т.е. тя сама ще се произнесе дали нейният избор е законен. Според Вас какво ще бъде нейното мнение? Ще каже, че е незаконен нейният избор? Това е класически конфликт на интереси. Същото нещо важи до някаква степен и за Белазелков.

Илиана Беновска: Вие взехте, че ме учудихте. А колко случая на конфликт на интереси има в Народното събрание при гласуване на закони …?

Костадин Костадинов: Има хиляди такива през последните години. Въпросът е в друго. Конституционният съд доскоро седеше на някакъв тип юридически олимп, така да го кажа. Имаше ореол на последната незавладяна от мафията и от посолствата в България институция. Имаше такъв орел. И Вие току-що дадохте пример, всъщност и двамата дадохме този пример – аз, посочвайки Истанбулската конвенция, а Вие, споменавайки името на Борис Велчев.

Очевидно е, че имаше хора, които можеха да вземат решения, независимо от политическата конюнктура, независимо от желанието на този или онзи посланик. Вече няма такова нещо. И когато Конституционният съд, който е последната преграда пред рухването на правовия ред в държавата, бъде унищожен, а той вчера беше унищожен, поруган, заклан, както искате го наречете, на практика оттук насетне ние нямаме опора и вяра в правосъдието. Няма правосъдие в България. Няма закони.

Този режим, защото ни управлява режим – дивашки, античовешки, антибългарски режим, той няма да се спре пред нишо. Неговата цел е да ни изтреби като народ и като държава.

Илиана Беновска: А имаме ли конституция?

Костадин Костадинов: Не, нямаме конституция вече. Вие много добре знаете, че с последните поправки в Конституцията беше дадена възможност на хора с двойно гражданство да стават министри и депутати.

Илиана Беновска: Това е най-малкото.

Костадин Костадинов: Не, напротив, това не е най-малкото, това е най-многото. Ще Ви кажа защо. Тази промяна поставя под въпрос българския характер на българската държава. С тази поправка, която беше наложена, България вече не е нито българска, нито държава. Тя е територия, в която всеки един човек, който си е купил гражданство, защото истината е, че се купува гражданство, ще може да стане български депутат, български министър, дори министър-председател.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *