В Нидерландия спечели нашият съюзник – Герт Вилдерс

герт вилдерс

Вчера партията на Герт Вилдерс, защитаваща суверенистки и консервативни позиции в Нидерландия, спечели изборите в страната. Това е отлична новина за нидерландците и доста тъжна за българските евроатлантици. Защото Вилдерс иска много от нещата, които иска и „Възраждане“ – предоговаряне на условията за членство в ЕС (в противен случай референдум за напускане), защита на границите от нелегални емигранти, протекционизъм на местната икономика и защита на културата.

Всичко това е наричано по обичайния начин – крайно десен и проруски популизъм. Нищо необичайно, и все едно, защото независимо от пропагандата, Вилдерс спечели изборите. Сега остава да видим как точно правителството на Сорос Денков ще получи подкрепа от Нидерландия за влизане на страната ни в Шенген, при условие, че то е откровено враждебно на победилата на изборите вчера партия. Отговорът, разбира се, е ясен и еднозначен – никак.

„Възраждане“ поздравява Партията на свободата и се надява нашето сътрудничество да продължи и тепърва да се развива. Защото, за разлика от Сорос Денков и партиите, които го подкрепят, ние имаме съюзници, не господари. И с тези съюзници ще изградим нова Европа, в която Европейският съюз повече няма да представлява заплаха за европейската цивилизация, а България ще бъде равноправен и уважаван партньор.

Последвайте ме в Телеграм, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *