Речта на Николай Денков в Брюксел – поредно унижение за България

речта на николай денков

Вчера българският министър-председател Денков участва в 12-я пленарен дебат „Това е Европа“ на Европейския парламент в Страсбург. Изводът, който можем да направим с една дума от неговото участие, е „срам“. Това е оценката всъщност за срамната проява на лицето, което в момента, за съжаление, олицетворява българската власт в чужбина. Срам, защото българският министър-председател Денков говори пред празна зала в Европарламента. Направихме си труда да преброим хората, които са вътре в пленарната зала към момента, в който започва да говори лицето Денков – 25 човека от 650. Към момента, в който свършва да говори, тези 25 човека вече са паднали на 17.

Една част от тях просто се излезли от залата. Прави впечатление още нещо, че по време на речта му посетителските групи на последния етаж от всички държави-членки на Европейския съюз също напуснаха залата. Едва ли нашата държава е получавала по-голямо символно унижение през последните няколко години от това, което получихме сега със срамното изявление на лицето Денков. Срамно, защото неговата реч преливаше от кухи, пропагандни, клиширани до немай къде фрази.

От кого се оплака Сорос Денков

Отново за пореден път лицето Сорос Денков се оплака от Путин. Великоруски апетити, които продължават и в наши дни. И страната ни е обект на целенасочени хибридни атаки. Пред тези между 25 и 17 евродепутати българският министър-председател държа слово, в което призова страната ни час по-скоро да бъде присъединена към Шенген и еврозоната, защото, според него, така сме щели да бъдем защитени от хибридните руски атаки. През цялото време, Денков четеше, забил нос в листовете пред себе си, и нито веднъж не вдигна поглед към залата, може би, защото нямаше кого да погледне освен празните столове.

Явно, това е оценката, която се дава в Брюксел за българския министър-председател и за неговото правителство. Речта на Денков беше изпълнена с класическите клишета-опорки за Русия, СССР, разбира се, вечно жив за българските евроатлантици, макар и вече повече от 35 години да го няма на сцената. За пореден път се оплака от тайните служби и разкри великоруски апетити към нашата страна. В своето изявление, между другото, лицето Денков си позволи да фалшифицира българската история. Меко казано да я фалшифицира, той директно я пренаписа. В най-новата си история, твърди Денков, България е била обект на непрекъснати опити за доминация – част от тях успешни от страна Руската Федерация и СССР.

Пълноправното членство на България в ЕС и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния европейски път на развитие на родината ни според Денков, защото само така ще завършим европейската си интеграция – чрез присъединяването ни към Шенген и еврозоната. И само така ще можем да обуздаем великоруските апетити и претенции на руските тайни служби към нашата страна. По-нататък в своето изявление лицето Денков говори за това как България се била освободила… Той между другото, го нарича доста срамежливо от „чуждата власт“, не казвайки за коя точно чуждата власт става въпрос – благодарение на усилията на българските възрожденци, което е половината истина.

Как Денков пренаписа историята?

Благодарение на усилията на българските възрожденци по време на българското Възраждане беше събуден българският народ и затова ние честваме Денят на народните будители. Но този събуден български народ, за съжаление, нямаше как да се освободи сам заради огромната турска доминация в нашата страна. Това нямаше как да стане без ролята на Русия като освободител на България.

Нещо, което срамният министър-председател на България в срамното си изявление в Европарламента просто скри. Не просто скри, той го обърна на 180 градуса. Като нарече Русия агресор. Държавата, благодарение на която в момента България е на картата на света, а ние съществуваме като народ. Защото можеше и да ни няма. Не знам какво друго би могло да се каже, освен едно: Машалла, Сорос дьонме ага.

Вижте цялото изказване:

Последвайте ме в Телеграм, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *