Какво направи Хакан Фидан в София

хакан фидан

Снощи в България пристигна новият турски външен министър Хакан Фидан. Първата му среща беше с прясно сваления бивш председател на ДПС Мустафа Карадайъ. Срещата е знакова по много причини:

 1. Фидан не е просто външен министър. В продължение на 13 години той е начело на турското разузнаване.
 2. Срещата му с Карадайъ можеше да мине неофициално, но протоколът на министъра я обяви, а снимка от събитието беше публикувана в профила на Карадайъ.
 3. Към момента бившият председател на ДПС не заема публични длъжности освен редови депутатски пост, но не е забелязван в парламента от месеци. На фона на това все още не е ясно дали Фидан въобще ще има други срещи с представители на ДПС.
 4. Самата официална страница на турската партия също мълчи по въпроса. В други случаи от нея се лееха мазни курбани и метани по адрес на поредната официална турска визита у нас. Сега има пълно мълчание.
 5. Очевидно е, че Турция не одобрява сегашния председател на парламентарната група на ДПС, Делян Пеевски. В този ред на мисли факта, че новият турски посланик в София е бившият секретар на Фидан, трябва да е доста притеснителен за Пеевски.
 6. Турската намеса във вътрешните ни работи е толкова брутална и неприкрита, че едва ли имаме основания да се съмняваме какво ще последва. Пеевски е пътник.

Сега разбирате ли защо са всичките отчаяни грухтения към Възраждане, клетви в евроатлантическа вярност и заплахи към Русия? Пътника Пеевски се бори със зъби и копита да се задържи на политическия хоризонт, но мястото му все по-бързо изстива.

Основният извод от всичко това обаче, като се абстрахираме от отиващия си Пеевски, е че партия като ДПС, която е неприкрит инструмент в ръцете на турската държава и е откровено и явно командвана отвън, е критична заплаха за българската държава и национална сигурност. Този тумор, заплашващ и манипулиращ нашите сънародници мюсюлмани в интерес на чужда държава, трябва да бъде отстранен от българската политика.
30.01.2024 г.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

2 коментара на “Какво направи Хакан Фидан в София”

 1. Иван Груев

  Подготвят ни итделяона части от България и превръщането им в автономни области под контрола на Турция. Определени антибългарски среди в парламента искат да превърнат България в турско – циганска държава.

 2. Арест, Съд и Присъда ВЕДНАГА, за всички серсеми, които разковаха тази държава, като Текезесарска щайга.
  Викайте дядо ИВАН на помощ , защото, чичо Сам няма да даде Аванта на Българите.
  По добре с дядо ИВАН от колкото с чичо Сам.
  Пожелавам ви успех и на евроизборите.
  Ще гласувам , за Вас.
  Българи от всички страни СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ.
  Българите искат :
  РЕД, РАБОТА И СИГУРНОСТ!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *