Кой изключи Възраждане от българската делегация в Мадрид?

делегация в мадрид

С изненада установихме, че в тази делегация не е включен нито един представител на „Възраждане“, въпреки че „Възраждане“ има трима народни представители в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз. В нашата делегация, която ще бъде изпратена, председателят на комисията по европейски въпроси към нашия парламент – Кирил Петков, е включил, забележете, трима представители на ПП-ДБ, един представител на ГЕРБ, един на ДПС, един на БСП и двама сътрудници. Няма представител на „Възраждане“, няма представител и на ИТН.

Впрочем, ако трябва сме съвсем акуратни – нашите народни представители поставиха въпроса защо е направено това, тъй като няма абсолютно никаква логика и всъщност дискриминира третата политическа сила. Чистосърдечният отговор на лицето Петков, известен с това, че винаги казва каквото мисли, но понякога думите му изпреварват мисълта, е следният: „Няма да ви поканим, защото вие сте заплаха за влизането на България в Шенген.“. Ще повторя още веднъж. Според лицето Петков „Възраждане“ е заплаха за влизането на България в Шенген.

Не е фактът, че правителството на ПП-ДБ в момента, в лицето на своя министър на вътрешните работи, призна преди два дни по време на дебатите, че не спират мигрантския натиск. Думите на Калин Стоянов бяха: „Няма как да го спрем.“. Точните му думи. Нямало начин да бъдат спрени мигрантите.

Но очевидно според Кирил Петков за плачевното състояние на българо-турската граница за мигрантския натиск, за факта, че през България мигрантите минават абсолютно без никакъв проблем, е виновно „Възраждане“. И точно по тази причина той няма да покани представители на „Възраждане“ в тази делегация.

Последвайте ме в Телеграм, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *