Относно лицето Тагарев

лицето тагарев

Костадин Костадинов: Господин председател, ще припомня една част от думите на Тагарев, когато имаше въпрос към него за пленените българи в Йемен, макар че е извън обхвата на това изслушване. Позорната реплика, която изрече „лицето“ Тагарев от тази трибуна, беше: „Ние не можем да направим спасителна операция. Няма как да стане това“. Всъщност какво казва „лицето“ Тагарев, който в момента…

Никола Минчев: Господин Костадинов,  „лицето“ Тагарев не е подходящо обръщение за парламентарната трибуна, уверявам Ви.

Костадин Костадинов: Не, не, вижте, господин Минчев, когато тук, на тази трибуна един човек, който в момента е министър и затова получава десетки хиляди левове заплата, си позволява да не отговаря на въпроси на български народни представители, на практика да суспендира правомощията им, защото просто така е решил (бившият украински служител), няма как да го наричам по друг начин. Но ако смята, че е обидно, че е лице, мога все пак да го наричам и по друг начин – обратното на лице.

Никола Минчев: Не, господин Костадинов. Не, господин Костадинов.

Костадин Костадинов:  „Лицето“ Тагарев …

Никола Минчев: Момент само да Ви отговоря на това, няма да Ви отнема от времето.

Костадин Костадинов: Аз не искам да водя разговор с Вас. Не ме прекъсвайте …

Никола Минчев: Аз само Ви казвам, че обръщението „лицето“ Тагарев, което използвахте и преди това, не е приемливо от парламентарната трибуна. Доволен или не – има други процедури. Вие му искате оставка, Ваше право е.

Костадин Костадинов:  Благодаря. Ще постъпя точно като „лицето“ Тагарев и ще продължа да говоря. Така. „Лицето“ Тагарев каза всъщност какво мисли назначеното за българско правителство за българските граждани. Българските граждани са някакви, как да кажа, вредни елементи. Безполезни, може би, не знам. Които на практика нямат абсолютно никакво значение. Днес ще пленят 2-ма души, утре 3-ма, 5-ма и това няма никакво значение за Тагарев и тагаренкоподобните в администрацията.

Какво казаха на хората, които биха изпаднали в подобна ситуация, не дай си боже? „Нищо не можем да направим за вас“.

Какво направи лицето Тагарев?

Обаче, от друга страна, същото това лице, отивайки на инструктаж (нека да сме точни и коректни, нашите министри не отиват на посещение в САЩ, те отиват на инструктаж, за да получат поредните указания), за да може да се подмаже на своите началници, казва, че ние сме готови да се включим в операция в Червено море. То е готово да се изправи и срещу Русия, чухме и това. Всъщност не е готово то да се изправи, готово е да изправи българи, но самото то няма да отиде да участва във военните действия на фронта, защото за такова действие е нужно качество, което то очевидно няма – мъжество. Ето защо, за пореден път стана ясно – т.нар. българско правителство е готово да защитава всякакви чужди интереси, но не и българските.

Независимо от това дали в момента нашата държава има или няма необходимите способности, кадрови потенциал в армията, или каквото и да било за извършването на такава операция, един министър, който действително държи на своя народ, а не се държи като украински служител, монтиран временно в българското министерство, би трябвало да е наясно, че трябва да защитава българския интерес. Българският интерес е там, където има и един българин. (Тук отварям една скоба. Ние сме сериозно притеснени дали няма теч на наша класифицирана информация в посока към украинското посолство, защото към другите – американско, турско и т.н. няма смисъл да говорим, екземплярите директно се изпращат първо на тях и после на марионетките тук.) Това нещо Тагарев казва, че няма да го направи. Би трябвало, ако мисли за българите, дори и, както се казва, да излъже от тази трибуна и да каже: „Да, ще направим каквото зависи от нас“. Той сви рамене и каза: „Нас не ни интересува.“

По отношение на всички останали въпроси, които зададохме – нито един отговор. Защо? Защото лицето Тагарев си позволи да суспендира Конституцията. Той каза: „Аз съм този, който решава, дали ще ви отговарям или не“. Не, Тагарев, не сте Вие този, който решава, ние решаваме.  И един ден ще носите отговорност. (Колкото и да примлясквате в момента от Вашия ъгъл там, защото по неясни причини  не искате да седнете срещу нас, няма да избягате от правосъдието. Няма да избягате.)

Тодор Тагарев: Предния път бях там … Нека има разнообразие …

Костадин Костадинов: Ами елате тогава, седнете пак, ще си говорим …

Вместо заключение

… Няма да има прошка за предателите, всичко, което вие правите, се знае, то се записва, знае се не само от нашите така наречени съюзници, знае се и от хората, които в момента са наши неприятели, които вие направихте наши неприятели, и с които, за съжаление, вие направихте така, че саботирахте отношения, изграждани повече от столетие. Но това е нещо временно. Защото вие, Тагарев, и хората подобни на вас в администрацията няма да останете в историята, вие даже няма да сте бележка под линия в историята, вие ще бъдете мазно петно върху бележка под линия в историята .

И това, което в момента ви казвам, го запомнете, защото всеки един, който стои от тази трибуна като министър, трябва да защитава само и единствено българските национални интереси.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

1 коментар на “Относно лицето Тагарев”

  1. ники савчев

    „Военният комитет на НАТО поиска милитаризация на обществата за идните 20 години…“Какво точно смятате да направите, за да предотвратите случките с тези изверги???
    И какво е мнението Ви за статуквото? Трябва да го определите и да го изкажете! На мен ми писна и скоро ще започна да се движа с оръжие в ръка (НЕ на рамо!)

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *