Една поучителна история

победа за България

Добрата новина днес е много поучителна. Спасихме една горичка в кв. Младост във Варна:) Обаче я спасихме след като на практика беше предвидена за изсичане и застрояване. Историята е следната – преди 4 години общината във Варна решава да застрои едно парково пространство с поредната грозна бетонна сграда. Хората в квартала се надигнаха в защита, подкрепи ги и Възраждане. Започнахме да пишем жалби, заведохме дела, но напразно – загубихме всичко в съда. Постигнахме обаче забавяне на процедурата и когато накрая се стигна до гласуване в общинския съвет миналата година, вече бяха изминали 3 години. В съвета също се борихме до последно, забавихме гласуването с още няколко месеца, но в крайна сметка горичката беше „заклана“ с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО.

Заради нашата съпротива обаче това се случи на последната сесия на общинския съвет и на престъпния кмет от ГЕРБ не му достигна времето да изсече гората, защото дойдоха изборите. На изборите Възраждане стана трета сила и непреодолим фактор в съвета. 3 месеца след изборите ние вкарахме точка за отмяна на предходното решение на съвета и днес то беше отменено. Горичката оцеля, а тепърва ще я облагородим и превърнем в истински парк!

Поуката – не се отказвайте никога, дори и нещата да изгледат напълно отчайващо, а битката да е наглед изгубена! Без борба няма победа! Така ще стане и с борбата ни за запазване на българския лев, така ще стане и с всяка друга наша кауза! Ще спечелим, и България ще пребъде – въпреки всичко и въпреки всеки!

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

2 коментара на “Една поучителна история”

  1. Венета Владимирова

    Мафията се бори с Исторически парк основан от Ивелин Михайлов в с. Неофит рилски и бихте могли да помогнете и там . Това което е направено включително съживяването на района е важна част от българщината и заслужава вниманието ви като партия бореща се за оцеляването на България и историята ни.
    Друг въпрос който поставих на секретариата на Конституционният съд е Десеслава Атанасова в момента на клетвата член ли е на пария Герб ? Не съм чула да е напуснала партията си и в този случай може ли да встъпва в длъжност? Борбата продължава. Успех Възрожденци във всички ваши дейности .

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *